Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@RadkaCh píše:bez boudičky? nakopat jí do p.dele
@Hr4sek22 @LuMiTa Holky, já včera viděla děsnou věc. Po městě dvě maminy, jedna dítě v kočáru a druhá ho vezla v autosedačce na podvozku, bez boudičky, nepřikrytý. Děs
@Andy27 píše:
Chudak, malem jsem si uvarila dite, kdyz si to zrekapituluji tak musela trpet ja si pak rikala, co blazni ze je tak hladova…A ona mela zizu. Nevim proc, ale drzel se me pocit ze musi byt v teple..Ale fusak s beranici, tak daleko jsem to nedotahla
To uz je opravdu moc!
neboj já taky nevím jak malého oblíkat ale tak nějak se řídím tím jaký má nos, za krkem, jestli je spocenej, a tak ![]()
@Andy27 k tomu pití, dávala bych převařenou koj.vodu, ale je to tím že já chci malého učit pít vodu
(na žízeň)
Kamarádka u nás včera byla na zahradě v podstatě celý den - s měsíčním. Měl na sobě body s dlouhým, dupačky a slabou čepičku, později jsme mu „odkryly“ z bříška ten dupačkový lacl. Seděly sme pod slunečníkem a malý byl v pohodě.
Její kamarádka to zase udělala naopak - ve středu se divila, že jí šestitýdenní řve, když byl jen v body s krátkým, ani ponožky ani deku neměl, ve stínu a dítko mělo úplně ledový stehýnka - a nedala si vysvětlit, že mu musí být chladno /profukovalo/…ale tak ona je máma
však ona na to přijde…
Jo a pitný režim - podle mě taky stačí jen kojení, možná si prcek řekne trochu častěji, na žíze%n, ale vodu bych zatím nechala být ![]()
@Andy27 Když jsem kojila, nic jinýho jsem malýmu pít nedávala. Na napití prý stačí přední mlíko to průhledný
Ale můj syn je teď už na Nutrilonu a tak dostává na pití bylinkovej čaj (vodu nechtěl, šklebil se). Venku má pořád žízeň tak berem flašku s sebou a radši i mlíko ![]()
@Andy27 Myslím, že ji děsně navlékáš. Mám červnového a v létě měl ráno, když bylo ještě chadněji body s dlouhým a dupačky/polodupačky, příkryt lehkou dekou, občas lehkou čapku.
Odpoledne, když bylo teplo, ale nebyl vyloženě hic (to jsme zůstávali doma a chodili až v podvečer), tak měl třeba jen body s krátkým a ponožky, přikrytý plenkou nebo lehkou dekou.
@RadkaCh Některý matky jsou na ranu. Tady ženský u nás vidím věčně s cígárem a foukají to přímo do kočáru
nebo s miminem od rána do večera v hospodě. Dvě se bavily, že ta plína přes kočár je nezbytná aby na to malý nesvítilo a nelítaly tam včely
. Tomu dítěti tam musí být jak v sauně a ještě na slunku zaparkovaný
Já našemu prckovi objednala moskytiéru a UV clonu na kočár, včera jsme s tím vyrazili a měl uplnou pohodičku. Vyvalenej, vysmátej, z boků mu šel dovnitř krásně vzduch a zvrchu nic nesvítilo
Mají víc barev. Je to fajn..
@Andy27 píše:
Holky male davam do kocarku, dupacky, body, svetrik, flisovou zavinovacku a na ten potah latkovej..nevim jak se tomu rika..Je to adekvatni k jejimu veku? Je ji 6 tydnu.Jak deti oblekate vy?
to je tak na to ještě ji potírat marinádou
Ale chápu, taky jsem prví strašně balila.
Mám pětitýdenní. Včera měla body bez rukávů (jako místo košilky), ponožky a na tom overálek. Přikrytá složenou mušelínovou plenkou. Když měla teplé tvářičky, odkryla jsem.
Tak já budu asi za tyrana, ale měsíční jsme oblíkala jako sebe. Tzn, že když jsme měla kraťasy a tílko dostala tričko (body), kraťasy a ponožky. Když foukalo hodila jsem přes ní bavlněnou plínu. Když se mi zdála studená (musí se šahat za krk) hodila jsem přes ní lehkou deku. Žádnej nánožník ani zavinovačku. To by se v kočárku upekla. Řídila jsem radou doktorky, že je mnohem horší, když se dítě přehřeje, než když mu bude chvíli zima. Mě je těch navlečených dětí v kočárech, zabalených do fusaků fakt líto. Ono si spousta maminek myslím, že kůli špatný termoregulaci jsou děti věčně podchlazený, ale nedochází jim, že špatná termoregulace je i to přehřívání v takovýhle teplech. Což je snad v tomhle počasí i nebezpečnější kůli dehydrataci atd. Zkuste si vydržet v sauně násilím přes určitou hranici. Bude vám hodně zle.
Souhlasím s @Ajuše. Oblékala bych jako sebe, aby se miminko zbytečně nepřehřívalo. Když fouká tak jen lehounkatou čepičku a lehounkatý ponožtičky (to možná i když větřík není, když je to tak malinkaté miminko) a Třeba místo zavinovačky zabalit na mravenečka do plenky anebo jen plenku přes miminko, pod něj slabší dečku. Asi tak bych to řešila ![]()
@Andy27 píše:
Holky male davam do kocarku, dupacky, body, svetrik, flisovou zavinovacku a na ten potah latkovej..nevim jak se tomu rika..Je to adekvatni k jejimu veku? Je ji 6 tydnu.Jak deti oblekate vy?
mě to tedy přijde taky hrozně moc.. nevím, jak je u vás, u nás je teď 25°, odpo bude tak 30°. Když byl prcek takhle malej, bylo těch 30°, měl jen body s dlouhým rukávem, dupačky, čepičku a byl v zavinovačce, když se mi zdálo, že je teplo, tak jsem zavinovačku rozepla a nechala ji přes něj jen tak nalehko hozenou. A na tom všem jsem měla ještě peřinku, ta ale měla spíš dekorační prvek ![]()
Mě to přijde hrozně moc
já teda mám 4,5m a dávám jen body a ponožky
a dečku a punčošky sebou, přikryju plínou a bohatě to stačí..
@Hr4sek22 škoda, že jsem toto neobjevila dřív…my už pujdem do sporťáku, tak by se to nevyplatilo…ale je to super vychytávka ![]()
@Andy27 píše:
vždyť musí byt uvařená. Dej jí co máš ty a když tak jí dej tenkou bavlnenou přikrývku
@Andy27 Já už nemám tak malé miminko, ale to co píšeš, to mi příjde šíleně moc. Svetr a ještě zavonovačka
proč tak navlíkaš? Dala bych pouze body s dl. rukávem, dupačky, teňoučkou čepičku - jinak nic, sebou nějakou tenší deku kdyby pak bylo třeba. Sama si měla určitě jen tričko, tak proč tak navlíkat