Jak odnaučit noční jídlo 8měsíců, 13 kg
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak odnaučit noční jídlo
Ahoj holky, už jsem vážně zoufalá.. Malýmu bude příští týden 8 měsíců a pomalu se blíží ke 13kg. Ráno v 6 má 240ml mléka, v 9 přesnídávku nebo jablíčko, banán, ve 12 maso-zeleninu-přílohu, v 15 přesnídávku nebo ovoce, v +- 18 240ml mléka…no a pak to začíná…do 6 měsíců spal krásně, ale teď se budí ještě ve 22-23 na mléko (240ml) a to samé ve 3 ráno. Zkoušela jsem dávat jenom čaj, nechat vyřvat, ale nic nepomohlo, bojím se, že z něj bude za chvíli koblížek…
Doktorka říkala, že to nevadí, že to vyběhá, ale mě se to zdá šílený…
Jinak přes den vypije asi 300ml čaje.
Budu ráda za každou radu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To bych řekla, že je ještě malý a 2× za noc na mlíko je OK, moje malá má 14měsíců a budí se 2× za noc a až teď mě to začalo znepokojovat…a až začne chodit, fakt to vyběhá, aspoň do určité míry…ale na případné rady jsem taky zvědavá, teď s tím bojujem -)
- Citovat
- Upravit
Tak potom jedině zkusit metodu postupného snižování noční dávky… že si třeba potom řekne, že na ten kousek to nemá cenu. zkus dát 120 a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mé dítě vyžadovalo noční mléko do 10,5 měsíce. pak začal z ničeho nic stačit čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koblizek8 vidíš, to mě nenapadlo…zkusím to.
@elis_an3 ono ani tak nejde o to jídlo, to že musím vstávat nebo tak mi nevadí, ale spíš to jeho rapidní přibírání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě kolem toho 6.měsíce pomohlo dávat míň a míň mléka, nejprve 180ml, pak 120ml až jsme skončili na 60ml.To jen párkrát potáhl a spal. Tak jsem mléko vyměnila za vodu. Teď v 10 měsících se mi nají kolem 22h a spinká až do 9 rána, už ani vodu nepotřebuje. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nechala bych ho. Všechny moje děti jedly na noc. Každopádně skladba tvého jídelníčku mi přijde úplně špatná, z toho ho nezasytíš, spíš zapiješ, proto má hlad. Nasad´pevnou stravu -ráno chlebík, toust s žervé apod +po najezení mlíko nebo čaj, svačina přesnídávka třeba s piškotem, oběd masozelenina-pěkně doma s přílohou, svačina jogurt třeba s mix. ovocem, večeře kaše. Zatím. Za měsíc. dva klidně už teplou, co na oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 nebo mu zkus to mlíčko udělat víc naředěný…nebude pak tolik přibírat, taky malýho takhle občas šidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 no on má ABKM, zatím jsme s Nutrilonu AC přešli na HA a po 14 dnech zatím ok, takže ono moc na výběr, co mu dávat zatím nemám. A zatím po každé nemléčné kaši ho bolelo bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 mám doma něco podobnýho (akorát váhu má kolem 8kg), do 6M se budil 1× za noc kolem 3-4h ráno cucl si a spal dál až do rána, po 6M 2× vzhůru (kolem 1-2h a 4-5h), dávám mu většinou jen 60-90ml mlíka, jen si cucne a spí dál, naštěstí. Taky bych to chtěla odbourat, ale co nadělám
Vyřvávací metodu neuznávám ![]()
Jinak u nás je to takto:
snídaně - chleba s lučinou něbo něco podobnýho
sváča - ovoce
oběd - masozeleninový příkrm (vařím mu domácí)
sváča - jogurt s piškotem popř. sušenkou
sváča 2 - ovoce
véča - 240ml mlíka s kaší, chodí spát kolem 19-19,30h
Ale zase si říkám, je to pořád moje miminko malinkatý
a na mlíčko má nárok btw. vodu a čaj dávám po jídlech, ale v noci to taky odmítá ![]()
Příspěvek upraven 16.02.14 v 19:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 tak mu vař masozeleninu i jako večeři. To je nic proti ničemu. Klidně jemni tím Nutrilonem, zasytíš ho víc, než mlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Korčulka86 on si právě necucne, na něm je opravdu vidět a hlavně slyšet, že ten hlad má. A já moc nevím, co s tím… protože když mu chci dát víc třeba na oběd (také dělám domácí), tak to nesní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 zkusím to… když se zeptám doktorky, tak mi toho nikdy moc neřekne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše berry4, zkoušet dávat víc už normálního jídla. Ale v noci bych to ještě neřešila, dcerka má 14 měsíců a mléko v noci si někdy taky dá dvakrát. Zkoušela jsem odnaučit noční jezení, ale při ředění vydržela o to míň, nebo jsem dokojila. Ale někdy taky ne
, takže asi vyzkoušet. A přibírání bych se nebála, jak začne chodit, tak budeš ráda, že má na sobě zásoby, naše byla taky vyjezená kulička a už to má dole a nohy jak tyčky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 chápu… Každopádně asi budeš mít kus chlapa, potřebuje víc zasyttit, no zkus to, za to nic nedáš a v noci zkus vyměnit mlíko za čaj. Já takhle holkám po určité době nechávala v postýlce do ruky čaj, napily se, když potřebovaly a já nemusela v noci vstávat
To mlíko ale všechny potřebovaly do cca 10 ti měsíců ![]()
Příspěvek upraven 16.02.14 v 20:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit