15 měsíců a chce jen MM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
15 měsíců a chce jen MM
Mám 15ti měsíční dceru a asi před měsícem se rozhodla že přestane jíst. Kojím jen dvakrát denně před spaním a několikrát v noci. Jedla už normálně a jenom si před spaním cucla. Teď odmítá úplně všechno jídlo. I do sušenky si jednou kousne a zahodí. Hladová není a ani nevypadá že by nějak strádala má 86cm a skoro 13kg. Kadí jednou i dvakrát denně. Snažím se jíst pořádně, ale myslim si že je na takovouhle stravu už velká a nemůžou jí ty vitamíny stačit. Nemám prostě přestat kojit úplně, aby začala jíst?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na to bych nespolehala ![]()
muj maly neni kojeny a je schopny nejist vetsinu dne. jedine na co je spoleh je UM po ranu. takze bud rada, ze takhle mas jistotu aspon toho, ze vubec neco do ni dostanes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemůžou jí dorůstat nějaké zuby? synek přestane jíst třeba na 3 dny když se mu něco v dásních hýbe (nemusí to ještě být vidět) je mu 10m tak to není až zas tak velký rozdíl ve věku, taky jsem tím byla stresovaná a zkoušela mu xkrát denně nějaké jídlo propašovat, ale vyvovala jsem jen vzteklý řev v jídelní židličce, no a za pár dní zase slupnul oběd… (on teda obecně jí hodně málo - ovocná sváča v podobě 5-10 lžiček je běžná porce;-) )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud jedla a přestala, bude to mít nějaký důvod - začínající nemoc, zuby… Utnout kojení podle mého nepomůže. Buď ráda, že do ní něco dostaneš. Pokud se stravuješ jakž takž rozumně, v MM má vše potřebné.
Mám dvě kamarádky, jejichž děti nechtěly moc jíst (ale ony nejedly nikdy, ne že by přestaly), obě to řešily odstavením. Holčička se opravdu rozjedla. Chlapeček akorát vypil UM za několik tisíc měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že už to trvá měsíc, žádnou nemoc nepozoruju, když jí rostou zuby tak je protivná že se to nedá přehlídnout a teď nic. Vydržela 4 dny nesníst ani sousto. Dneska měla 1 křupku a asi třikrát si kousla do jablka. Když jí nandám jídlo jak byla zvyklá, tak to rozhází po zemi. Do pusy si nedá nic. Tenhle týden máme očkování tak třeba doktorka něco poradí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poraď se taky s doktorkou. Já bych zkusila odstavit, ale odstříkávala bych, abych udržela mlíko. Uvidíš za tři, čtyři dny, zda se rozjí, když ne, tak zpět k prsu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak doktorka poradila okamžitě přestat kojit. Nejlepší je prej na víkend odjet a spraví se to. To mi přijde dost drastický teda, nehledě na to, že mi to doma neprošlo.. dneska ale už snědla oběd, tak snad se to pomalu zlepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě osobně to přijde taky drastické a až krajní řešení, kojení už zpět nevrátíš (tedy pokud nezáchráníš tím odstříkáním, což u mě by nešlo
)
tak třeba to byla jen nějaká nálada a zase jíst začne, držím palce, my máme zase nejedlé období, pár lžiček je prý dost velký oběd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loveyme Rada doktorky mi přijde jako blbost. Nikde není psané, že to pomůže, a kojeni už zpátky nevrátíš. Starší syn mívá nejedlé období a období „sežeru cokoli vidím“, myslím, že je to u dětí normální. Dcerka evidentně nestrádá. Já bych tomu nechala volný průběh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit