Mohu zeleninové šťávy pro 4 měsíční?

45
14.2.14 22:37

zeleninové šťávy pro 4 mesicni

Ahoj holky :mavam:,
Od kdy můžu dat 4m dcerce zeleninové šťávy?? Moje mamka mi je dávala před 4 měsícem (přežila jsem to :mrgreen: )… Myslím odstavnenou mrkev, repu, atd. Mala je plně kojena a neustále hladová (kojím běžně i 12× denně, ale přibírá krásne).
Děkuji za případné rady :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
14.2.14 22:40
@paja.buri píše:
Ahoj holky :mavam:,
Od kdy můžu dat 4m dcerce zeleninové šťávy?? Moje mamka mi je dávala před 4 měsícem (přežila jsem to :mrgreen: )… Myslím odstavnenou mrkev, repu, atd. Mala je plně kojena a neustále hladová (kojím běžně i 12× denně, ale přibírá krásne).
Děkuji za případné rady :dance:

Od 6 mesicu nejdriv

• Citovat
  • Upravit
7211
14.2.14 22:41

Nedávala bych to, proč? když přibírá :nevim: na ochutnávání nových věcí bude mít následujících cca 80 let, není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
14.2.14 22:45

@paja.buri
Je to na Tebe..ja som s prikrmami zacala v 5mes..a stale kojim..teraz su zase nove studie, ze maju deti zacat skorej a s rychlejsim postupom..otazne je, ako jej to chces davat..mne maly nechcel pit z lahvicky po 4mes, chcel len prso..teraz uz zase vzal ju na milost a vypije max 50ml za den, takze necakaj zazraky..mrkev Ti ju bude ucpavat, a repu by som v 4 mes ako prvu nedala.. :nevim:
Skorej jej daj zeleninu, ne len stavu..

Edit-preklepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
14.2.14 22:48

@paja.buri já malému dávám šťávy od 4m a to je taky plně kojen. Nejvíce mu chutná ta mrkvová. Začala jsem postupně a teď mu dávám v poledne místo kojení příkrmy a to od 5m a jak mu to chutná. Takže se nemáš čeho bát. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
14.2.14 22:50

@paja.buri Můžeš jí je dát klidně hned, když chceš. Zkus po troškách jestli se neosype, a když ne, tak není co řešit. Ale pokud ti jde o to ji zasytit, tak tu mrkev radši uvař a rozmixuj (čili jako příkrm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.2.14 22:54

Tak nové studie sice jsou, ale v nich také je, že kojené děti mají být alespon do 6 měs pouze kojeny, a až poté začít příkrmy, u nekojených příkrmy dříve. Ale co se může je setkávat se s alergeny - od ukončeného 4. měs. se může dávat ochutnávat po troškách - ale nepléct si to s příkrmy. Existuje prý jakési imunitní okno - od toho ukončeného 4. měsíce do ukončeného 7. kdy je pravděpodobné, že pokud se setká dítě v tomto období s alergenem, nebude na něj alergické. Já tedy do 6. měs výhradně kojila, pak jsme začli příkrmy, ale tak nějak jíst je začíná až ted v 7,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
14.2.14 22:54

Tak u zeleniny bych asi řešila dusičnany u takového prcka. Asi je to individuální, naše matky nám dávaly šťávičky běžně, ale jsou děti, kterým to nedělá dobře na pleť ;) Synovi je rok a půl, koncem 5.měsíce ochutnal první jabka s mrkví a dodnes nemůže skoro žádné ovoce a ostřejší zeleninu (rajčata apod.), je to pro něj alergen. A pokud je malá hladová, jak píšeš, tak ředit mlíko ještě šťávičkami… :nevim: Já jsem tyhle věci řešila s pediatričkou.

Příspěvek upraven 14.02.14 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
14.2.14 22:59

@angor Úctyhodně nastudovaný, ale je potřeba si taky uvědomit, že to všechno jsou jen doporučení.

Já měla dvě možnosti. Buď dát ve 4 měsících příkrm a moct díky tomu ještě nějakou chvíli kojit, nebo dát UM…a k tomu teda rovnou taky ten příkrm. Co si selskej rozum asi tak vybere…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
14.2.14 23:00

Já jsem přikrmovala malého na doporučení dr. od 4m a to byl plně kojenej a přibíral krásně..
Takže si myslím, že po troškách to určitě vadit nebude :) A jak už tu někdo psal, pokud chceš dítě opravdu zasytit tak tu mrkev uvař a rozmixuj..;-) Ale jestli chceš dávat šťávy tak prvně zkusit trochu a když bude vše ok klidně dávej..;-) Nevidím v tom problém :)

• Citovat
  • Upravit
2331
14.2.14 23:29

@drobececek Já to nějak extra nestudovala, to do nás hustili na cvičení s miminama, něco jsem zkonzultovala s doktorkou, něco třeba od Fořta a udělala jsem si zlatej střed. :lol:
Já mám mléčný dítě, měsíc mi bojkotovala jakýkoliv pokusy - když tak max. 20 g, je to přísavka. Ale sestra má 3 měsíčního a naučila si ho na flašku a on ted nechce sát, tak musí často odstříkávat a bůhví jak to dopadne.
Když si ale zpětně vezmu, jak malinká byla ve 4 měsících, tak stejně nepochopím, jak do takovýho mimina lze dostat nějakej příkrm. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
14.2.14 23:57

„Když si ale zpětně vezmu, jak malinká byla ve 4 měsících, tak stejně nepochopím, jak do takovýho mimina lze dostat nějakej příkrm. :nevim:

@angor : Uplně normálně, lžičku po lžičce, můj malej se to naučil během 14dnů…

• Citovat
  • Upravit
404
15.2.14 00:27

@angor Úplně bez problémů. Do týdne jsme měli zavedenej polední zeleninovej příkrm (bez problémů celou mističku a prso jako dezert) a večerní kaši. Když jsem za další dva týdny přidala dopolední ovoce, tak už se po tý lžičce doslova vrhal. Od ukončenýho 5. měsíce už jedl i kuřecí maso. Z hubenýho poblióna bylo najednou vychechtaný mimino. Doktorka mi zpětně na osmiměsíční prohlídce řekla, že to bylo asi to nejlepší, co jsem v tu chvíli mohla udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.2.14 06:40

@angor
Mne pediater doporucil, tak som tak spravila..maly prvy den zjedol nejake 3lzicky a uplne krasne, takze na dalsi den asi 40g, nadalsi 100g, za 2t som pridala maso a za dalsie 2t ovoce..teraz ma 6,5mes a basti plne davky i na obed i na svacu..nedokojujem, nevidim v tom zmysel, davat po jedle mlieko..drobcovi to staci, pribera je spokojny..k tej flaske-kazde dieta je ine, prve 4mes som musela obcas davat lahvickou MM, maly krasne prestupoval z prsa na flasku, ale id 4mes odmieta flasku..kazde dieta je ine, a mne to pride ze stale niekto strasi tym aby sa nedavala lahev, ze dieta nebude chcet prso..ja na to neverim.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
16.2.14 10:57

@drobececek tak to máme úplně stejně. Já k tomu ještě kojím a oba dva jsme spokojeni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí