8.měsíců neprospívá, co s tím?

182
15.2.14 19:55

8.měsíců neprospívá, co s tím?

Ahoj holky, možná kluci? :-) Potřebuji pomoc, nejlépe asi od vašich babiček. Malýmu je 8. měsíců a neprospívá. Má 2kg podváhu, opravdu má vylezlé kosti, doktor nás poslal do nemocnice, krev i moč má v pořádku, každopádně musím v pondělí volat na UZ. Při vážení jsme zjistili, že ze mě přijímá max. 80ml MM. Od 4. měsíce právě neprospívá, takže jsme zkoušeli příkrmy. Zkoušeli jsme všechny druhy UM v ČR i Německu a to ani když mu tam přidám cukr, případně zkouším po ránu (po 6-8 hodinách „vyhladovění“). Později pak všechny druhy kaší, příkrmů. Domácí vývary (zelenina, maso, jednodruhové, vícedruhové), kaše (krupice, rýže, vločky, brambory, zelenina). Nechce ani jogurty, bobíky, pudingy, batolecí oplatky, sladkosti (dětské) všech druhů a příchutí. Jediné, co přijme je přesnídávka (1/2 za den), pouze jahodová. Když přidám mlíko, piškot, jogurt, nechce. Omlouvám se, že to píši tak zdlouhavě, ale vždycky, když řeknu, že jsme zkoušeli opravdu vše, tak první otázka: „A co Sunar?“. Takže prosím, nevíte nějakej kouzelnej fígl? Hrozí dlouhodobá hospitalizace na kapačkách :-( Díky za příspěvky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
531
15.2.14 19:59

Třeba máš,, hladový" mlíčko. Zkoušela jsi vymačkanej pomeranč? Nebo banány? Má to neobvyklou chuť a třeba by to papkal…jestli teda chápu dobře, že nic nejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
15.2.14 20:00

A mm pije? Co odstrikane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
15.2.14 20:01

Tak pokud by to bylo ve fázi, kdy opravdu nic nejí a koukají mu kosti, tak je ta hospitalizace přece dobře…dají ho tam do kupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
15.2.14 20:05

Banány ano, pomeranč vskutku ne. Přijde mi to trochu kyselé na jeho ještě něžný jazýček… :-) Ale zkoušeli jsme pomerančový čaj a měl snad i pomerančový Sunárek, takový ten do ručičky. Taky nee. Jinak jí jen mě, tzn. plně kojen a jak jsem psala 1/2, někdy 3/4 přesnídávky. Ale co to je, že… Jde o to, že ne, že by asi nechtěl, ale prostě mu to nechutná do té míry, že když mu to vyloženě „nutím“ (papám s ním a pořád mňam, mňam, éro letí…), tak z toho ostatního má až dávicí reflex… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.2.14 20:08

@Kickina V tomhle věku nevzal mladší do pusy nic kromě prsa :lol: Ale prospíval dobře. Co takhle kojit častěji? Když nakojíš 10× za den 80ml, tak by mu to mohlo stačit. Co znamená 2kg podváha? Kolik váží a měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
15.2.14 20:08

MM pije, ale právě že jen max. těch 100gramů (máme pronajatou váhu)… pak čučí, přisaje se, odsaje, strká si prsty do pusy, když nutím, měním polohu, pláč… Pak jak mu to jakoby už od toho 4. měsíce nutím (jak jsem prostě už nešťastná - takže oxytocin hned zmizí), tak odstříkám max. 5 ml :-( z čehož ničeho neudělám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
15.2.14 20:09

@Kickina
Zkouseli jste i vysokokaloricka mleka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.14 20:10

Ahoj, můžu se zeptat, kolik váží..? Nám, když malý málo jedl- po nemoci, nejvíc pomohly kaše typu hami sladké- např. malinová jahodová, po tom přibral. ale taky jsme dvakrát skončily na kapačkách.. ono dají do kupy, ale stejně pokud se dítě nerozjím, tak je to kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.2.14 20:11

@Kickina Osobně myslím, že jsou tam dva problémy:
1. odmítání jiného jídla než MM - to je u dětí časté, spousta dětí je téměž výlučně kojena třeba do roka i déle, ale prospívají většinou dobře.
2. Pravděpodobně neefektivní kojení - je ale otázky, jestli se s tím dá v 8 měsících ještě něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
15.2.14 20:11

@Allons-y Byla jsem tam hospitalizovaná 2×, příbuzná tam chvíli dělala… nejsem si jistá, zda by ho tam dali dokupy. Možná fyzicky, ale psychicky by ho zničili… hlavně dneska jsme se vrátili z nemocnice a doteď mi nespí. Nesnese změnu, nesnese cizí pachy, nesnese vykolejení z režimu… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
15.2.14 20:14

Vím, že je to ostuda, nevím teď kolik měří, papíry mám u něho v pokoji a snažím se, aby usnul… říkali mi to v nemocnici milionkrát, ale nevzpomenu si za živýho Boha. Jsem unavená a vynervovaná. Váží 6.100g. Porodní váhu měl 4.060g. Má prý dle toho vážit přes 8.000g. Tohle mi bylo řečeno… Jinak je teda bělější, trochu „průsvitnej“, ale živej, směje se, slabikuje, snaží se lézt, vydrží i chvilinku sedět… jen je jak prouteček :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.2.14 20:15

@Kickina a on nejí nic, a nebo něco sní, ale nepřibírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
15.2.14 20:15

A když mu odstříkáš mlíčko a dáš mu ho navíc, tak taky nechce? Nebo zkusit se víc rozkojit? Mně se teď taky dělá méně mlíčka, protože dcerce rostou zuby a bere si málo, tak to roztahávám odsávačkou. Vždycky odsaju, co zbyde po kojení a pak třeba vyprázdním oba prsy večer nadstav. A funguje to! Mlíčko teče víc a dcera sice saje stejnou dobu, ale jsou víc natlakovaná, takže vxpije víc, ani si nevšimne. Příkrmy taky moc nechce. Některé děti holt nové papkání nechtéjí. Trvá jim to dýl, než si zvyknou. Do té doby musíš hodně kojit. Nic lepšího mě nenapadá. Přeju brzké zlepšení! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
15.2.14 20:17

@Sarik12 pokud jsou volně na trhu, jako UM, tak určo ano… Zkoušeli jsme mlíka od různých věků… a asi i to co píšeš, jsou takový mazlavější, hustý, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí