8.měsíců neprospívá, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Budu tady za blbku ale moje holka dostala do ruky piškot a jablíčko už v nějakých 7 měsících, jablko tak nějak ohryzávala, či spíš škrábala dásněma, piškot nebyl problém vůbec. křupky jssem nedávala, za mě nesmysl, stejně se toho nenají, kámošce malý snědl klidně pytel křupek a měl dál hlad, moje holka snědla pár piškotů a byla plná. však jste u prcka a zasáhnete tak o nic nejde a když se bojíte jsou síťky na ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Takže večer ještě vstával ve 23:30 (50ml). Ráno v 6:45 manžel zkusil dát Sunar, vypil 15ml než si všiml, co to vlastně pije, pak klasika, odstrkování, při nucení pláč, ze mě pak vypil 170ml. Pak po dvou hodinách 70ml a teď v 10:45 byl boj. Asi jak není zvyklý takhle často pít se nechtěl přisát, lepší byly prsty v puse, hledání much po stropě, při nucení vztekání, odtahoval se… nakonec alespoň 50ml. Teď spí. Odsála jsem asi 4ml… za ty dvě hoďky zkusím před kojením zábaly… ta váha, co jsme si půjčili je ale nějaká divná… př. váží 6,62 a za 2 hodiny najednou 6,36. To jsme ani nepřebalili, nepřevlíkli… je teda fakt, že se malej nadměrně potí, ale 300g za 2 hoďky? Se mi nezdá… uvidíme no, co řekne doktor… na značku se mě neptejte, je u malýho v pokoji
Je ale půjčená z nemocnice pro novorozence…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník Malej má od 2 měsíců zuby, takže všechno kouše a pak se mi dusí. Piškoty ale vyloženě nesnese, máme ty rychlorozpustné oplatky, na ty se ksichtí, ale ukousne, jenže má už dost zubů, dokonce se nám klubou horní jedničky, takže ukousnout a zaskočit… pokaždé, když to zkouším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych se vyprdla na vážení přes den během jídla - mě to jen nervovalo
a važ ho třeba každý večer před koupáním a pokud vidíš, že váha blbne, tak bych vážila 3× a udělala průměr
a 8mi měsíční bych mořná vážila tak 2× týdně max
zbytečně to stresuje tebe a pak i malého
- zkušej mu dávat ty polívky a třeba fakt jen ty banány pokud je jí
některým dětem opravdu dlouho trvá než přijmou novou chuť - zeleninu uvařenou do měkka mrkev a bramnor, na talířek do židličky, i jogurt se lžičkou ať to jí sám - at je klidně jak prasátko, ale třeba takhle něco s ní a pak vždy ještě dokoj ![]()
jinak píšeš že se hodně potí, je slaný - dělali mu testy na CF?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty testy mi nic neříkají, takže asi ne… je to moje chyba, neřekla jsem to, uvědomila jsem si to včera, že vlastně i při pití je jako bych ho polila vodou… a to při všem, když leze, atp. Zítra to řeknu doktorovi, až budu žádat o žádanky na ten UZ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina Taky bych se vyprdla na vážení. Jinak ale těch 170ml je krása
Nedávala bych ani ten Sunar, evidentně to nechce, pokud je pak ochotný se přisát, MM je určitě vhodnější. Testy na CF jsou taky dobrý nápad, i když fakt doufám, že to tedy není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina
Jak pisi holky na vazeni se vykasli, me to pujcene vahy delali tez, i pri vazeni jednou denne desne vykyvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemusíš vážit takhle často kvůli doktorce, tak se na to vyprdni, jen se tím budeš stresovat, jak psaly holky, spíš bych zvážila jednou týdně, jestli jde váha nahoru. To pocení je zvláštní, nebalíš ho moc? Určtiě se zmiň doktorce. To kojení bych radši nenutila, aby si nezprotivil ještě to. Ale nabízela bych fakt častěji. Super, že vypil dneska víc. A co jídlo, vzal si něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jsem na palici… jsem vystresovaná… vidím ty nejhorší scénáře vždycky. To po ránu bylo naposledy, co se takhle napil, jinak pořád 50,60,50,60… zkoušela jsem dneska kuřecí vývar s kaší, ani prd. Pak teda samotný maso po kousíčkách. To otevíral pusinku, jak má ale ty zuby, není tam nic moc vidět, takže jsem pak zjistila, že má za zuby na patře celý to maso…rozžvýkaný, ale nespolkl. Kojím po 2 hodinách. Ne, nekojím - BOJUJU! On prostě nechce, dneska jsem nedala nic navíc (čaj). Odpo teda po kojení (60ml) snědl přesnídávku s přidanou rozvařenou rýží, asi taky těch 60g. To vážení je kvůli doktorovi no… Pokud se dle té váhy teda můžu řídit (nevim teda) ale za 24 hodin, nahý a před jídlem přibral 100g. Uvidíme co váha zítra u doktora… ale je to o nervy… vím, že mám být klidná, ale to nejde… kdybyste viděly to oddělení nemocnice, jak to tam vypadá a chodí. Už tam nechci a nechci, aby tam ani syn šel… meditace nepomáhá… kdyby alespoň začal jíst… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina jen jsem zahlédla poslední stránku, tak držím pěsti, ať se malej trochu rozjí. A jen k té nemocnici, pokud by jste tam museli, což snad ne, tak bych si vbrala jinou. Nemusíš jen do té jedné, kde ti to nevyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina
Necetla jsem vse, tak nevim, jestli uz se to nepsalo. Ale zkousela jsi mu do mleka oridat treba presnidavku, lipanka? Vim, ze nektere deti to tak maj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me dite neprospivalo od cca 8 mesice, trpelo na koliky, nechtelo jist. V roce na gastru nam delali testy, vcetne cysticke fibrozy, nakonec zjistena intolerance laktozy. Blbe ji porad-spis neji, ale pomaloucku aspon na nejnizsi krivce jde s rustem i vahou nahoru. Je to nekonecny boj. Jen doufam, ze z toho vyroste, ale je to na budku-cely den se toci kolem jidla, na gastru jsme vyfasovali i nutrinidrinky pro deti, kteryma to zachranujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina Snadněji se to říká než dělá, ale ty se hlavně musíš uklidnit. Syn to z tebe cítí. Jídlo nabízej, ale nenuť. Mladší v osmi měsících opravdu nesnědl téměř nic a přibíral normálně. Já bych se zaměřila hlavně na to kojení. Ale určitě taky nenutit, jen často nabízet, hezky někde v klidu, v temnu.
Ty problémy s přibíráním začaly jak? Do čtyř měsíců přibíral normálně a pak najednou zlom a přestal úplně? Nebo přibíral méně od narození?
Napadá mně, že to u vás není žádný zdravotní problém, hlavní chyba byla nedokojování po těch „příkrmech“ které skoro nejedl. I kdybys nakojila třeba jenom 50 ml, je v tom určitě víc živin než v pár lžičkách příkrmu.
Na vážení se opravdu vykašli. Staršího jsem kvůli dr taky musela pořád vážit a kojení nám v tu dobu šlo opravdu mnohem hůř. Já jsem totiž byla na nervy, věděla jsem, kolik bych minimálně měla navážit po kojení. On pil v tu dobu i na pohled hůř.
Ta hospitalizace je nutná z jakého důvodu? Budou mu dělat ještě nějaké testy? Ambulantně to dělat nejde? Protože mi připadá, že vy v tuto chvíli potřebujete hlavně klid. Když píšeš, že syn špatně snáší změnu prostředí, tak v nemocnici asi jíst lépe nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kickina Ještě jsem to asi moc nepochopila s tím nočním spánkem, že ho nemůžeš budit. Nechceš s nějakým dr. probrat, jestli by to momentálně pro syna nebylo menší riziko než to nepřibírání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mně napadá vyzkoušet suplementor, pokud si vezme prso, tak mu tam hadičkou přidat „něco navíc“. Chuťově nejpodobnější MM by měl být Nutrilon. Třeba by si toho nevšimnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit