Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, chtěla bych se poradit, jak odstranit skvrny na oblečení od stolice miminka?? Ty plínky to občas prostě nezvládají nebo jestli má malá tak akční kakání
![]()
Oblečení vždy hned namočím, peru s Vanishem, ale prostě ty žluté skvrny tam zůstávají a už si nevím rady… Máte nějaké tipy?
Děkuju
Osvědčilo se mi žlučové mýdlo. Přetřít žlučákem, pak hodit normálně do pračky. Nikdy se mi nestalo, že by mi zůstala na něčem skvrna po stolici, vyprala jsem to vždy a to jsem dopředu skoro nikdy nenamáčela.
Souhlas s mydlem
stačí navlhcit, vydrbat a hodit do pračky klidně az s dalším prádlem. I suché. Vyprala jsem takto skoro vše az na debakl s boruvkami ![]()
To se dá koupit normálně v drogerii?? A myslíte, že se zbavím i těch skvrn, které se mi doposud nepodařily vyprat?
@Klanel píše:
To se dá koupit normálně v drogerii?? A myslíte, že se zbavím i těch skvrn, které se mi doposud nepodařily vyprat?
Nejlépe v dm, tam je nejlevnější
@Klanel píše:
Jo, v drogerii. A jak už zaznělo, nejlepší je jít do DM pro tu jejich značku DenkMit. Mají tekuté v tubě i tuhou kostku, to tuhé mi přijde tedy lepší. Jestli se Ti to podaří vyprat, to netuším, ale dám ještě tip na zelený kyblík též z DM. Je to odstraňovač skvrn a používám ho právě na namáčení. Vyprala jsem takhle i čistě bílé tričko totálně červené od rajčat. Bylo to z dovolené, takže aspoň týdne zaschlé. Stojí kolem 80 KČ, takže to není zase taková pálka, kdyby to náhodou nevyšlo.
@Fima píše:
Jo, v drogerii. A jak už zaznělo, nejlepší je jít do DM pro tu jejich značku DenkMit. Mají tekuté v tubě i tuhou kostku, to tuhé mi přijde tedy lepší. Jestli se Ti to podaří vyprat, to netuším, ale dám ještě tip na zelený kyblík též z DM. Je to odstraňovač skvrn a používám ho právě na namáčení. Vyprala jsem takhle i čistě bílé tričko totálně červené od rajčat. Bylo to z dovolené, takže aspoň týdne zaschlé. Stojí kolem 80 KČ, takže to není zase taková pálka, kdyby to náhodou nevyšlo.
Díky moc
Už toho mám nějak plné kecky, páč tento týden už se mi dvakrát pokakala naprosto nehorázně, že to právě nejde dolů ![]()
Moc děkuju.. Hned si to poznamenám a co nejdřív koupím ![]()
Mě to vždycky po několika praních pustilo. žlučový mýdlo jsme si jednou koupila, ale z lenosti ho nikdy neotevřela
hodím flekatý plínky 2-3krát na 60st, a vždycky se to vypere. a to ani nepoužívám nějaký značkový drahý prášek.
@Klanel namočím přes noc do žlučového mýdla, pak to jde snadno..
Já namáčím ihned do mýdlových vloček spolu s práškem na praní. Vyperu v ruce a pak ještě hodím spolu s ostatním prádlem do pračky. Vždycky mi všechny skvrny pustily. Vanish mi nikdy nepomohl.
@Klanel píše:
koupíš kdekoliv v drogérce, v marketech atd.. a starší skrvny - namočit, namatlat, nechat přes noc působit a pak do pračky.. vyprala jsem takhle i rok staré fleky (co mi vrátila švagrová oblečení s fleky s nejasným původem)…
@meduzza vůbec netuším, co to je
zkoušela jsem jen ten vanish