Jak odstranit vodu z ucha?

208
18.5.24 19:00

Jak odstranit vodu z ucha?

Hezky den, jak prosím dostat vodu z ucha? Mám to již par dni, myslela jsem si, ze to zmizí samo, ale asi ne.. Ucho lehce poboliva, mám pocit, že uvnitř je jakoby mokro, pocit tekutiny.. Četla jsem, ze by mohl peroxid vodíku? Ale někdo zase rika, ze neopak ne.. Nerada bych h toho měla nějaký zanet.. jaky přípravek vám na to prosím pomáhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14980
18.5.24 20:18

Utrhnout kousek papír. kapesníku, smotat do tenoučké ruličky a navrtat do ucha. Chvíli nechat. Pokud je tam voda, nasaje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31074
18.5.24 20:33

Muzes zkusit trochu lihu z lekarny (nebo v krizi slivovice). Je to takova prvni pomoc. Nicmene pokud mas pocit vody, co neodleha, ucho poboliva, stejne bych si pri nejblizsi mozne prilezitosti dosla na ORL, patrne mas vytvorenou mazovou zatku, pod kterou se dostala voda. Lih to muze pomoci vysusit, i ulevit od bolesti, ale zatka tim jeste ztvrdne. Ja trpim na zanety zvukovodu a ten lih mi parkrat zachranil dovolenou, ale stejne to pak lekare chtelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.24 20:35

Mně kdysi v dětství dali česnek na noc do ucha a to pomohlo, obalený v gáze

• Citovat
  • Upravit
208
18.5.24 21:33

@Hobitka děkuji, zkusim to.. a ten peroxid by jste zkusila? Líh doma nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31074
18.5.24 21:39

@Martii Nka Peroxid asi klidne taky, je to desinfekce, mohla by trochu zarazit pobolivani, nemela by uskodit. Fakt neni doma ani zadna cista koralka? Nebo u sousedu, slivovice do ucha by je mohla treba pobavit :hug:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
18.5.24 22:04

Já takhle vztekle dva dni vyklepávala vodu z ucha a dělala psí kusy a nakonec to byl zánět a tekutina uvnitř. Šla bych to nechat okouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
19.5.24 07:43
@Anonymní píše: Více

Zakladatelko, česnek si rozhodně do ucha nedávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
19.5.24 08:04

Ja bych si do ucha nedavala ani cesnek, ani koralku, ani nic dalsiho a sla bych co nejdriv na ORL. Nepochopim, ze by nekdo dospely pri potížích s vnitrnim uchem si lil na zaklade rady z internetu do ucha koralku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.5.24 08:13

Mně vždycky zatím pomohlo se předklonit, v předklonu natočit hlavu na stranu tak, aby to postižené ucho bylo dole, potom vzít horní část boltce mezi prsty a boltec jakoby natáhnout do dálky.
V téhle pozici nějakou dobu setrvat, případě trochu postupně upravovat pozici hlavy. Zvukovod se tímhle manévrem natáhne a voda po chvíli vyteče.
Jestli to ale máš déle, může se stát, že to už ani nepomůže, protože se v uchu již začal vyvíjet zánět. Každopádně si ale nemyslím, že bys tímhle pokusem cokoli pokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31074
19.5.24 08:44

@Konnny Me to treba jednou chytilo na horach s batohem, podruhe cestou se tremi malymi detmi k mori… Diky lihu jsem to prakticky rozehnala bez vyrazneho utrpeni. (Poradila mi to teda kamoska, ne lekar :oops:, te to radil nevim kdo, ale ta tim rozehnala problemy diteti kdesi v Turecku.) A ze vim, co zanet zvukovodu umi, bohuzel… radsi bych to nevedela. Jednou jsem fakt sla az na pohotovost, myslela jsem, ze bolesti zesilim. O nutnosti navstevy ORL jsem psala. Ja uz chodim preventivne dvakrat rocne, ale stejne me obcas tyhle problemy potkaji. Ted uz mam doma ATB kapky od Dr. pro sichrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí