Jak oslovovat Violu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
26.12.18 09:42

@Elai Uvažujeme stejně. Hned,jak vymámím další informace,dám vědět. Vypátráme to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.12.18 11:50

Dnes jsem zjistila, že je v ČR kalendáři i Elin. A těch je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.18 08:12
@babanci píše:
Oživuji diskuzi. Děvčata, pomozte. Naše Violka bude mít sestru. Chceme zase květinové jméno, ale zvláštní a neotřelé. Ne Květu ani Růženu. Napadá Vás něco? Mě zatím jen Jasmína.

Co takhle Viola a Růže (bez koncovky -na). Mmch, co je zlého na Květě? Dá se jí říkat i či Květík :pankac: :pankac:

Nebo: (je to ze stránek behind the name)
Viola a Pomněnka - http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Viola a Antheia - znamená „květina. Přídomek bohyně Hery
Viola a Bláthnat - "květinka“ v irštině. V irské pověsti byla panna unesena a provdána ze Cúa Roíe. Zachráněna byla Cúchulainnem.
Viola a Blejan - „květ“ v kornštině
Viola a Blodeuwedd - „Květinová tvář“ ve welšstině. V příběhu Mabinogion, jí Gwydion stvořil z květin a stala se manželkou jeho synovce Lleu'a Llawa Gywwese.
Viola a Blodwen - „bílý květ“ ve welšstině
Viola a Kalla - „květ“ (typ orchideje)
Viola a Lilie
Viola a Cvetka - slovinsky Květa
Viola a Daisy - anglické slovo pro bílý květ, konečně stvořené ze staroanglického daegseage „denní oko“
Viola a Ivančica
Viola a Diantha - typ květeny - „nebeská květina“ v řečtině
Viola a Euanthe - „kvetoucí“ - matka tří Grácié či Charitek v řecké mytologii
Viola a Fiore - „květ“ v italštině
Viola a Flora - „květ“ v latině - Bohyně květin a jara v římské mytologii.
Viola a Hajnalka - „ranní sláva květu“ v maďarštině
Viola a Jolantha - „květ fialky“
Viola a Ljerka - „lilie“ v jihoslovanských jazycích
Viola a Lore - „květ“ v baskičtině
Viola a Maylis - „matka lilie“ v okcitánštině
Viola a Ornella
Viola a Rosarie - „růženec“ v latině
Viola a Zuzana / Šošana - „lilie“ v hebrejštině
Viola a Thalia - jedna z múz z řecké mytologie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
28.12.18 09:30

@Morrígan Ní_Boii Viola je jméno nejlepší ze všech. Alespoň pro mě. Jenže tu už právě máme. A teď bude mít sestru. A mladí už o něčem uvažují a dali mi hádanku. Je to v českém kalendáři,v loňském roce to bylo dáno jen 3 x nebo 4 x a od roku 1945 asi jen 44 x. Tak pátrám a čekám,že mi ještě něco napoví. Violka mi skočila rovnou do srdce a neumím si představit jiné jméno,které by mi taky tak hoplo. Moc Ti děkuji,zajímavý příspěvek,nastuduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
28.12.18 12:26
@babanci píše:
@Morrígan Ní_Boii Viola je jméno nejlepší ze všech. Alespoň pro mě. Jenže tu už právě máme. A teď bude mít sestru. A mladí už o něčem uvažují a dali mi hádanku. Je to v českém kalendáři,v loňském roce to bylo dáno jen 3 x nebo 4 x a od roku 1945 asi jen 44 x. Tak pátrám a čekám,že mi ještě něco napoví. Violka mi skočila rovnou do srdce a neumím si představit jiné jméno,které by mi taky tak hoplo. Moc Ti děkuji,zajímavý příspěvek,nastuduji.

No vidíš, a já dva roky zpět tolik za jméno Viola bojovala a tchýně ho muži tak znechutila :,( Ale i tak naprosto miluju jméno druhé dcery a neumím si představit, že by se jmenovala jinak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
28.12.18 21:31

@chs.jasmin Tak to je dobře,tak to má být. Naše Violka je taková okatice, vlasatice,kudrnatá,krásná holka. Jméno se k ní hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.12.18 10:55

Děvčata, tak už to jméno vím. Koupila jsem si nový kalendář a vzala to znovu. A protože svou dceru dobře znám, přemýšlela jsem, jaké jméno by jí mohlo zaujmout. Došla jsem k závěru, že asi stejné jako mě, nějaké pohádkové třeba, nějaká princezna by to mohla být a ejhle, najednou mi to docvaklo. Je to princezna z Labutího jezera - Odeta. Napsala jsem dceři jen Odeta? Dlouho se nic nedělo a pak mi přišel usměváček s dovětkem…tak pššššt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
31.12.18 13:48
@babanci píše:
Děvčata, tak už to jméno vím. Koupila jsem si nový kalendář a vzala to znovu. A protože svou dceru dobře znám, přemýšlela jsem, jaké jméno by jí mohlo zaujmout. Došla jsem k závěru, že asi stejné jako mě, nějaké pohádkové třeba, nějaká princezna by to mohla být a ejhle, najednou mi to docvaklo. Je to princezna z Labutího jezera - Odeta. Napsala jsem dceři jen Odeta? Dlouho se nic nedělo a pak mi přišel usměváček s dovětkem…tak pššššt.

Musím se smát - Máme doma Adinu, Editu a třetí máme vybranou Odetu :lol: A málem jsme měli i tu Violu.....Odeta je i u nás ve vesnici. Krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
31.12.18 14:38

@chs.jasmin Adinku jsme měli v úzkém výběru, Edita se jmenuje moje nejlepší kamarádka a Violka, to je moje srdcovka. Odetka…jo, to se mi líbí moc. Předpokládám, že spousta lidí bude mít námitky, ani Violku nemohli někteří překousnout /moje tchyně/, ale mě se právě líbí taková jména. Rozhodně nebudou nikdy masovky, si myslím. Měla pravdu moje dcera, když říkala, že Ti, co nemohli Violku vydýchat, se teď asi po… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
31.12.18 15:17
@babanci píše:
@chs.jasmin Adinku jsme měli v úzkém výběru, Edita se jmenuje moje nejlepší kamarádka a Violka, to je moje srdcovka. Odetka…jo, to se mi líbí moc. Předpokládám, že spousta lidí bude mít námitky, ani Violku nemohli někteří překousnout /moje tchyně/, ale mě se právě líbí taková jména. Rozhodně nebudou nikdy masovky, si myslím. Měla pravdu moje dcera, když říkala, že Ti, co nemohli Violku vydýchat, se teď asi po… :lol:

Já si myslím, že tvoje dcera má naprosto úžasný vkus na jména. Určitě by jsme byly kamarádky :mrgreen: Ani nevím, kdy má Odeta jmeniny, v kalendáři ji nemáme - ani Adinka není v každém a taky je to dobře, alespon z toho nebude taková modni vlna - i když musím uznat, že jich je stále více a více. A také jsem se setkala i s tím, že se to lidem nelíbilo a zdálo se jim to tvrdé, ale naprostá většina je z toho jména odvařená a líbí se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela444
31.12.18 15:52

Vio. :)

• Citovat
  • Upravit
31.12.18 16:22
@chs.jasmin píše:
Já si myslím, že tvoje dcera má naprosto úžasný vkus na jména. Určitě by jsme byly kamarádky :mrgreen: Ani nevím, kdy má Odeta jmeniny, v kalendáři ji nemáme - ani Adinka není v každém a taky je to dobře, alespon z toho nebude taková modni vlna - i když musím uznat, že jich je stále více a více. A také jsem se setkala i s tím, že se to lidem nelíbilo a zdálo se jim to tvrdé, ale naprostá většina je z toho jména odvařená a líbí se :-)

Odeta slaví svátek na svout Otilii. Neboť obě jména pochází ze stejného základu Oda, což znamená bohatství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
31.12.18 16:26
@Morrígan Ní_Boii píše:
Odeta slaví svátek na svout Otilii. Neboť obě jména pochází ze stejného základu Oda, což znamená bohatství.

Hezké, tak ta Odeta by se nám hodila k Editě - zlatokopka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
7.1.19 09:21
@babanci píše:
@chs.jasmin Adinku jsme měli v úzkém výběru, Edita se jmenuje moje nejlepší kamarádka a Violka, to je moje srdcovka. Odetka…jo, to se mi líbí moc. Předpokládám, že spousta lidí bude mít námitky, ani Violku nemohli někteří překousnout /moje tchyně/, ale mě se právě líbí taková jména. Rozhodně nebudou nikdy masovky, si myslím. Měla pravdu moje dcera, když říkala, že Ti, co nemohli Violku vydýchat, se teď asi po… :lol:

Diky za info, ještě me par jmen napadlo, ale Odeta mezi nimi nebyla. Dokonce ji nemam ani v zadnem ze svých 3 kalendaru. Kazdopadne opet zajimave a neotrele jmeno, at je s nim budouci nositelka spokojena. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
7.1.19 10:42

@Elai Já jsem zvědavá na ty reakce zvenčí. To zase bude řečí a přitom, co je na tom tak divného? Čte se to stejně jako píše. Pro mě je exotika něco jako Džejár, třeba. Naštěstí každému zarezonuje jiné jméno a je to dobře. Mě třeba nikdy nenapadlo uvažovat o Michaele nebo Gabriele, i když to nejsou vůbec škaredá jména, ale prostě mě neoslovují. Zato mě stále dostává jméno mojí nejmladší dcery Johanky. No, a tak to má být. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze