Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Pokud by mu vycházela předpověď výšky v dospělosti pod 160 cm, pak by po dalších x testech dostat růstový hormon. Ale jeho současná výška tomu neodpovídá. Jestli máš pocit, že to dětská doktorka nesleduje, vyraž na endokrinologii. Sledování bude nejspíš pár let trvat.
Růstový hormon se tvoří převážně v noci, takže kvalitní spánek ve tmě (žádné noční světýlko, osvětlení z ulice). A pak další rady, jak tu padly - kvalitní strava, pohyb,…
@chaela nevidím smysl s tebou diskutovat dál, takže hodně štěstí jinde ![]()
@Livlin ano děkuji. Už jsem psala, že stravu a spánek beru jako základ.. zas růstový hormon mu píchat x let nechci.. proto mi šlo o ty vitamíny jen které by růst mohli podpořit..
@Tarjei aha, tak to máš můj obdiv, to já bych určitě nezvládla. Hlavně pevné nervy a aby to bylo co nejlepší v rámci možností. ![]()
Jo, ty kdyby existovaly… Ono jde asi jen podpořit zdravý růst, ve smyslu, že zdravě poroste, jak má dáno do vínku. Jakoby ho zvýšit nejde. Pokud je tvorba nedostatečná, pak jen RH.
Taky jsem trpaslík (153, manžel 171) a mladší syn zatím též bude mu za měsíc 7 a má 114cm. Dávám červen-září B-complex, dle babských rady našich babiček a samozřejmě od podzimu do jara Vigantol, protože Déčko potřebuješ k růstu na kosti, na imunitu atd. Dělám to tak od 3 let, ale zatím se stále drží kolem 10 percentilu, takže nějakou změnu k lepšímu nevidím, ale zase jsou to jen vitamíny, takže mu to ani neublíží. ![]()