Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí Leona a Ivona. Není to zas taková divočina ale zároveň jsou to jména že se tak nebude jmenovat každá druhá holčička na hřišti ![]()
Myslím, že se k sobě nemusí nijak hodit. Jen nedat jedno moderní a druhé vzácné v dnešní době. Dejte jména, která se líbí oběma, ono vždycky je módní vlna jmen.
Treba Kamila a Helena, Pavla, Martina…
@Janli píše:
Vždyť to jsou úplně jiná jména, že je význam stejný, je jedno.
Sofie či Sofia je ženské rodné jméno, jehož českou obdobou je Žofie.
V Podolí v inkubátorech (pevně doufám, že se vám to vyhne!) ležely dvojčátka Eliška s Terezkou a bylo moc pěkné, jak jim říkali Eli a Teri.
Já bych asi nedávala na stejné písmenko…bude se to fakt plést, mám dvě holky, ne dvojčata a pletu to i tak
jen ať je to ze stejného soudku, ať to není třeba Božena a Violetta, třeba ta stejná délka..my měli podminku, aby ta jména byla mezinárodní, protože máme většinu rodiny v zahraničí…tak máme Alici a Lindu…já mám ráda taková údernější jména…třeba Julie a Amálie, nebo Lývie…nebo Johana a Dorota
kdybych měla kluky dvojčata, byli by Hugo a Kvido
maj svátky den po sobě
tak hlavně ať jsou holčičky zdravé ![]()
Adina a Diana.
5 stejných písmen, akorát prohozených.
Přijde mi to karmické ve smyslu celoživotního propojení těch dvou bytostí, které vznikly z jedné.
A pak Dorothea a Theodora.
Příspěvek upraven 14.01.21 v 18:22
Mne se strašně líbí ta kombinace Agata a Beata. To je tak super, škoda, že další dítě mít nebudeme, máme jedno z těch jmen, druhe bylo taky v nejuzzsim vyberu. Mít dvojčata holky, mám jasno. Je to pdoobny, a zaroven uplne jiny. Zdeobmeliny budounbyz podobne, ale i uplne jine. Jen tu asociaci jako dvojče A a B bych dětem neříkala. Ono všeobecně podvědomě je dvojka, béčko…vnímáno jako horší, než ta jednička, áčko. U všeho. Mozna bych jim ta jmena dala presne naopak. Acko by bylo Beata a becko Agata. Ale je to vlastne uplne fuk.
My bychom dali Sofie a Amélie, obě jména se nám s manželem líbí. Nicméně obě bohužel velmi častá.
@Jana dnešní píše:
Adina a Diana.
5 stejných písmen, akorát prohozených.
Přijde mi to karmické ve smyslu celoživotního propojení těch dvou bytostí, které vznikly z jedné.A pak Dorothea a Theodora.
Příspěvek upraven 14.01.21 v 18:22
Super nápad ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Holky, jak by jste pojmenovali jednovaječné holčičky?
Termín máme v červnu, příjmení máme klasicky české, takže žádnou velkou divočinu.. partnerovi se líbí “Ema” ale to mi přijde teď hrozně časté 🤨 chtěla bych aby se jména k sobě hodila, příjmení začíná písmenem “ P”To stejné jména jako Natálka a Terezka, těch máme v blízkém okolí opravdu plno
Co třeba vejce a slepice?
Každý se jich bude ptát, kdo byl dřív.
@Bubla Bůčková píše:
(Pat)ricie a (Mat)ylda
Jednu Patricii mam doma. Pochybuji, ze si necha rikat Pat. Okoli nejcasteji pouziva Patri, Patricko.