Jak pokračovat dál s příkrmy

Anonymní
6.3.23 10:09

Jak pokračovat dál s příkrmy

Ahoj maminky jdu pro vaše rady.
Začali jsem s příkrmy cca před týdnem, dcerky budou 5 měsíce, je od začátku na UM. Zatím měla mrkev, brambory, brokolici, batát, zelený hrášek. Dávala jsem ji dva dni za sebou všechny druhy zeleniny, pak jsem měnila na něco jiného. Dávám ji ze všeho cca 4-5 lžičky, pak dokrmuji s UM. Zatím ji nevařím ale kupuji skleničky. Zaujalo by mě ze co ji mám dávat dal? Nebo proste pořad měnit ty zeleniny co jsem napsala? Třeba jeden den mrkev pak brokolice atď.?
A každý den ji mám zvyšovat dávku? Každý den více lžiček dokud proste nesní celou skleničku? A odkdy ji mužů koupit třeba nějakou zeleninu s masem? A odkdy třeba ovoce? A taky jak podávat ovoce? Mám třeba ovocný dudlik do čeho mužů dat banán, ale třeba jablko? Jak to pak podávat? A ještě mě zaujímá to ze odkdy se podává třeba snídani, oběd, večeře? Teď na začátku jenom na oběd ten přikrm pak zapít s mlíčkem, ale jak to probíhá pak?
Budu rada za všechny vaše rady a zkušenosti. Je to moje první miminko tak mám v tom zmatek 8o. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16460
6.3.23 10:17

Syn má půl roku, kojím. Po pátém měsíci jsem začala dávat zeleninový oběd, vařený doma, vždy na dva dny a pak zase několik dní jen MM. Vždy kombinace bramboru s něčím - mrkev, brokolice, cuketa, kolik zvládnul, tolik dostal. Ze začátku samozřejmě malinko, teď už dlabe hezky :palec: Maso a ovoce mám v plánu až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 11:40

Kombinace
Brambory, cuketa
Květák, brambory
Batat, hrášek Špenát, žloutek, brambory
Květák, brambory, žloutek/brokolice Řepa, mrkev… těch kombinaci je
Postupně jsem od zeleniny přešla na žloutek a maso, těstoviny, rýží. Kolem 6M přišlo na řadu ovoce ke svačině
Pak už se kombinuje líp

• Citovat
  • Upravit
2377
6.3.23 14:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.3.23 10:53

Nebo je spousta receptů i ve skupince Vaříme pro kojence a batolata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí