Jak položit náhrobní kámen

115
13.9.16 10:37

Jak položit náhrobní kámen

Dobrý den, prosím vás potřebovala bych radu. Po 15 letech jsem se dostala na hrob moji babičky. Mamka nás tam jako děti navozila a já netušila já to je dokud nepřišel papír na zaplacení poplatku za místo. Když jsem tam přijela zjistila jsem, že je tam jen starý kříž a ani jména nejdou skoro vidět. Koupila jsem náhrobní kámen a ještě chci koupit obrubníky. Prosím jak můžu udělat si vše sama? Písmo na kámen nechám udělat, hned jak nešetřim. Teď bych chtěla příští měsíc udělat ty obrubníky a vymerit. Ví někdo jak se to dělá? Moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
13.9.16 10:45

Ahoj, nejdříve bych si zjistila, zda vůbec můžeš a zda nejsou nějaká pravidla…u nás na hřbitově je striktně vše dané, např. tvar náhrobního kamene, úpravy, o kterých píšeš dělá jen hrobník atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.9.16 10:59

Zajdi na správu místního hřbitova. Otec léta pracuje pro pohřební službu a tyto výkony vždy delaji min tady u nás klientům oni. Přeci jen je to fakt těžké ty kameny, a vše ma svá pevná pravidla jak to musí a nesmí byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
13.9.16 12:01

Čerstvá zkušenost z Olšanských hřbitovů v Praze:
nejprve je nutné, aby nájemce hrobového místa požádal o „stavební“ povolení, ve kterém pak budou popsané hlavě rozměry rámu hrobu a velikost pomníku.
Teprve až s povolením jsme šli hrob objednat do kamenictví.
Upřímně si moc neumím představit, jak svépomocí ukládáš náhrobní kámen :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.9.16 12:18

@ivašot. Tak hrob mají v Lednici na Moravě. Mám kamaráda co je hrobnik takže ne úplně sama. A co vím, tak si lidi hrob připravují sami. Jedna paní mi říkala, že kámen mi položí jak vytesaji písmo tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat