Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nijak. Ať se uchlastá.
Jakože fakt. Když ona nechce, tak můžeš lozit po stropě, obcházet všechny a všude a volat a neuděláš vůbec nic.
Hele, když nebude chtít sama, nezmůže nikdo nic, kdyby se na hlavu stavěl. Bohužel vlastní zkušenost ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zdravím. Prosím jak pomoci silné alkoholičce, která pije jako duha a pomoci si nenechá, vše prý zvládne sama, slibovala ze přestane pit… K doktorovi ani nikam jinam, kde by ji odborne pomohli jit nechce. Nic ji nebavi, nadava a stěžuje si, ale rady neposlouchá. Máte zkusenost? Moc děkuji
jak píšou ostatní, nijak, nejde pomoci tomu, kdo nechce - je to zbytečná ztráta času, energie a citů
@Cenarius píše:
Nijak. Ať se uchlastá.Jakože fakt. Když ona nechce, tak můžeš lozit po stropě, obcházet všechny a všude a volat a neuděláš vůbec nic.
A co pak výčitky na pohřbu, vzpomínky na pěkné dětství, když je tam někde vzadu v hlavě, že rodina si pomáhá. Lze to takto šmahem uzavřít a utnout, když se to týká vašeho konkrétního rodiče? ![]()
@Anonymní píše:
A co pak výčitky na pohřbu, vzpomínky na pěkné dětství, když je tam někde vzadu v hlavě, že rodina si pomáhá. Lze to takto šmahem uzavřít a utnout, když se to týká vašeho konkrétního rodiče?
Ano.
I když se to týká manžela…
Nemůžeš pomoci někomu kdo o to nestojí.
Můj manžel pil tak, že mu doktor nedával šanci do 30 let, rozchlastal se na vojně.
Dožil se necelých 48 let, ty poslední roky byly krutý…
Taky jsem bojovala se svědomím, ale dnes vím, že fakt nelze…
@Anonymní píše:
A co pak výčitky na pohřbu, vzpomínky na pěkné dětství, když je tam někde vzadu v hlavě, že rodina si pomáhá. Lze to takto šmahem uzavřít a utnout, když se to týká vašeho konkrétního rodiče?
Jaké výčitky? Nejde pomoci někomu, kdo nechce.
@Anonymní píše:
Bohužel v tomhle případě je ale nejlepší pomoc nepomáhat. Zabouchnout dveře, přerušit kontakt, nepůjčovat peníze, nic. Čím dřív ten člověk spadne na dno, tím lepší má šanci, že se mu podaří se od něj odrazit. (Já teda naštěst zkušenost s nikým blízkým nemám, ale tohle jsem několikrát slyšela od lidí, kterých se to týkalo bezprostředně)
@Anonymní píše:
Pokud nebudete důsledně ochraňovat vlastní zdraví a život před takovým bezohledným sobeckým slabošským chlastajícím rodičem a případnými sebetrýznícími myšlenkami na něj, skončíte na hřbitově dřív než on.
@Anonymní píše:
Ano.
I když se to týká manžela…
Nemůžeš pomoci někomu kdo o to nestojí.
Můj manžel pil tak, že mu doktor nedával šanci do 30 let, rozchlastal se na vojně.
Dožil se necelých 48 let, ty poslední roky byly krutý…
Taky jsem bojovala se svědomím, ale dnes vím, že fakt nelze…
Děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Pokud se opravdu ohrozuje, nechala bych ji zavrit do lecebny. Ja bych ji tedy jen tak nenechala.. to je muj nazor. Komenty ze to je jeji zivot at se nestaras me nezajimaji, prosím nepsat.
@Vejanek píše:
Pokud se opravdu ohrozuje, nechala bych ji zavrit do lecebny. Ja bych ji tedy jen tak nenechala.. to je muj nazor. Komenty ze to je jeji zivot at se nestaras me nezajimaji, prosím nepsat.
Nemůžeš dospělého člověka nechat zavřít do léčebny, tak to nefunguje.
Je vidět, že o tom nic nevíš, buď ráda.
@Stevia píše:
Nemůžeš dospělého člověka nechat zavřít do léčebny, tak to nefunguje.
Je vidět, že o tom nic nevíš, buď ráda.
Ano to nejde, ani při pokusu o sebevraždu. Snad jedině nařízena soudem za nějaký přečin? Což mimochodem ani není jízda autem pod vlivem ![]()
Ahoj, zdravím. Prosím jak pomoci silné alkoholičce, která pije jako duha a pomoci si nenechá, vše prý zvládne sama, slibovala ze přestane pit… K doktorovi ani nikam jinam, kde by ji odborne pomohli jit nechce. Nic ji nebavi, nadava a stěžuje si, ale rady neposlouchá. Máte zkusenost? Moc děkuji