Je psychiatr zdarma?

Anonymní
12.3.23 20:55

Je psychiatr zdarma?

Ahoj, zajímalo by mě jestli je psychiatr VŽDY zdarma? Jsou nějací, kterého si musím platit? Byla jste některá u nějakého, kterého jste musela platit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LindenSkyHope
12.3.23 21:05
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jestli je psychiatr VŽDY zdarma? Jsou nějací, kterého si musím platit? Byla jste některá u nějakého, kterého jste musela platit?

Jak jako musela? Většina psychiatrů má standardně smlouvy se zdravotními pojišťovnami a nic u nich neplatíš. Existují i lékaři z nesmluvních zdravotnických zařízení, kde pak ovšem hradíš všechno, jak práci lékaře, tak i léky v plné výši bez jakéhokoliv spoluúčasti zdravotní pojišťovny, ale o tom bys věděla. Snad víš, kam se objednáváš. Pokud by ses objednávala do nesmluvního zdravotnického zařízení, tak tě na to předem upozorní a ty snad nejsi idiot, podíváš se předem na webovky atd.
Já nesmluvního lékaře mám, tak vím, o čem píšu. Ale vybrala jsem si ho z vlastní vůle s tím, že si budu péči hradit sama.

• Citovat
  • Upravit
10029
12.3.23 21:11

Pokud ma smlouvu s tvoji pojistovnou, tak mu peci o tebe proplati tvoje pojistovna. Pokud ne, hradis si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
12.3.23 21:14

Fakt tenhle dotaz nechápu. Přijde mi jako z jiného světa. Nesmluvního můžeš mít lékaře z jakéhokoliv oboru, pokud si to můžeš dovolit z finančního hlediska. Volba lékaře je tvoje svobodné právo. Fascinuje mě na tom to slovo musela. Nesmluvní lékaře si volí ten, kdo chce nadstandardní péči, týká se to také komunikace, která je úplně na jiné úrovni, než v klasickém, systémovem zdravotnictví.

• Citovat
  • Upravit
114
12.3.23 21:18

Buď má a nebo nemá smlouvu s pojišťovnou. Jako třeba zubaři, gynekologové, ortopedové,… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17295
13.3.23 11:17

Jak zdarma?
Zdarma není nic! Pro Tebe je to max. bezplatně neb je to hrazené z veřejného pojištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24640
13.3.23 15:53

Pokud má smlouvu s vaší pojišťovnou, neplatíte nic. Ale takoví mívají objednací lhůty klidně půl roku i víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
13.3.23 16:26
@lucad77 píše:
Pokud má smlouvu s vaší pojišťovnou, neplatíte nic. Ale takoví mívají objednací lhůty klidně půl roku i víc.

Zalezi, nejvetsi problem je s detskou psychiatrii. Ja se k psychistricce dostala behem asi 3 dnu (na pojistovnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24640
13.3.23 17:03
@Wani píše:
Zalezi, nejvetsi problem je s detskou psychiatrii. Ja se k psychistricce dostala behem asi 3 dnu (na pojistovnu).

Tak to jste měla štěstí, to rozhodně není běžné, většinou se čeká minimálně tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí