Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
chci poslat sestře na Mikuláše a Vánoce nějaké drobnosti, je na dlouho v Pekingu a pravdpodobně nepřiletí, až na jaře.
Máte někdo zkušenosti s posíláním balíků do zahraničí? Beru tipy na nej dopravce cena/výkon. Googlím a čučím jak je všechno drahý…
Neletíte někdo do Vánoc do Pekingu?
Díky ![]()
Pokud nic nenajdeš, skoro bych přemýšlela, jestli neobjednat něco z ebaye a neposlat to na její adresu do Pekingu..Snad nejsem úplně mimo…
@rosslyn to je taky řešení
díky. Představovala jsem si, že jí něco osobně s láskou vybereme a Honzík jí namaluje obrázek, ale tak dopis není drahý, tak to když nic rozumnýho nenajdu, napůlím.
@Haninac já jsem posílala kámošce do číny balíček sušenek, cca 2kg a bylo to myslím za 250 Kč normálně s českou poštou - ale už je to 4 roky.
Posílám normálně po světě s č. poštou a v pohodě. zas to není rozhodně tak drahé, aby ses musela domlouvat tady s někým, aby letěl s balíkem do pekingu…kdo letí za prací nebo soukromě do číny, veze svá zavazadla, letecká společnost je váží a těžko bude přibírat balík a někde to tam předávat…zase ochota má své meze…
Příspěvek upraven 10.11.13 v 13:36
Posilam obcas do Asie klasicky s Ceskou postou. ceny se daji, pokud to jde, tak je fajn se vejit do 2kg, tam se to cenove lame.
jinak doporucuju nepsat do celniho prohlaseni veci jako „darek“ nebo „sladkosti“, protoze se tam dost krade. ja co jsem na vanocni balicky psala „special diet food“, tak to vzdycky to doslo ![]()
pokud by tam bylo neco s vetsi hodnotou nez cukrovi a obrazek, tak je fajn k tomu doporucenka, nekdy to nestalo skoro nic navic, nekdo zas dost. mam podezreni, ze zalezi, jak schopna a ochotna urednice sedi za okynkem ![]()
@Ali-Ali @acimedaca diky, posta to asi vyhraje
@yourlady psala jsem drobnosti, ne nekolikakilovou krabici. Nikoho nenutim ani by nikdo s balikem nemusel nikam po Pekingu jezdit
vim jak to chodi na letisti, ale diky.
@Ali-Ali ten tvuj tip vyuziju
velice ti dekuji za uzitecnou radu k veci ![]()