Reklamace Asko nábytek

8.11.13 11:01

reklamace Asko nábytek

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli někdo tady mate zkusenost s reklamaci s Asko nabytkem. Koupili jsme tam sedacku a teď ji reklamujeme z duvodu prosezeni(po necelych 2letech z toho na ni prvni rok temer nikdo nesedel) měsíc mlčeli nikdo se na ni neprijel ani podivat a vcera prisel dopis, že se reklamace zamítá z důvodu poškození způsobené vnějšími vlivy :cert: Hned jsme jim psali, že se zamitnutim reklamace nesouhlasime :cert: Ale ted hledama a zjistujeme, že se Asko uz plno lidem ani uz neozve :pocitac: Je tu tedy nekdo komu se povedlo vyridit s Askem reklamaci s niz byl spokojeny jak dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.11.13 11:09

@smilestrawberry já reklamovala komodu, bez problémů jí vyměnili. Ale bylo to po čtvrt roce a jednalo se jednoznačně o výrobní vadu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.11.13 11:10

Nevím, mě to nepřijde jako důvod reklamace.. po dvou letech se sedačka prostě prosedí (záleží, jakou máte…), i když na ní první rok nikdo neseděl, myslím, že to neuznají prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.11.13 11:12
@PetaP píše:
Nevím, mě to nepřijde jako důvod reklamace.. po dvou letech se sedačka prostě prosedí (záleží, jakou máte…), i když na ní první rok nikdo neseděl, myslím, že to neuznají prostě

Taky si myslím. Zvlášť pokud je na ni záruka právě ty dva roky, tak by mi jako prodejci přišlo divný, že těsně před skončením záruky si najednou zákazník vzpomněl, že je sedačka prosezená… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
8.11.13 11:16

Já se obávám, že tyhle „levné“ sedačky (Asko, Sconto…bohužel i IKEA), jsou koncipované na max. 2 roky…v jejich zájmu není, aby vydržela…ale, aby si zákazník koupil novou… :pocitac: :nevim:
Můžeš se odvolávat, nevím jestli to teda pomůže…můžeš si nechat vyhotovit znalecký posudek…vím třeba, že kamarádce vyměnili sedačku v IKEE, kvůli sesedlému peří v čalounění opěrky sedačky…taky to měla ke konci 2 leté záruky…ale to byla IKEA…

• Citovat
  • Upravit
19200
8.11.13 11:20

Ikea je tím docela známá, že bez konfliktu a dalších problému mění zboží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.13 11:24

Asco taky, ale musí se jednat o výrobní vadu. Pak problém není vůbec. Ale se sedačkama nevím, oni dělají takové šunty, takže nepředpokládám, že by tu reklamaci uznali. nejspíš to bude klasické opotřebení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.13 11:30

@martina.se ma i popraskane švy což vyrobni vada dle meho je :nevim: A to je taky nezajima, ale to by jsme i překousli. Ale to, že kdyz si chce človek posadit a narazi si pritom zadek o drevo(nejaky konstrukcni prvek pravdepodoben) nebo co to vlastne je tak s tim se uz sedaci souprava uziva hur :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
8.11.13 11:32

Z aska jsme měli koženkovou sedačku a po 2 letech se roztrhalo šití na sedacích částích a to úplně všude, což je teda mazec, jelikož stála 30 tisíc a já i manžel jsme hubený a sedělo se na ní jenom po večerech - nicméně jsme to ani nezkoušeli, protože vím, jaká by byla odpověď :evil:

teď máme rok a čtvrt látkovou rohovou sedačku se sconta a katastrofa :!
je prosezená a pokud si na ní někdo sedne, tak ho hnedka dřou do zadku dřevěný šprgle a reklamace by dopadlo asi jak??? poškozeno vnějšími vlivy :!

už fakt nevím, kde koupit kvalitní sedačku… je to k :poblion:

a jen tak mimochodem jsme si koupili pračku Whirlpool a po 2,5 letech se rozsypaly ložiska a ještě je tak skvěle udělaná, že se k těm ložiskům nikdo nedostane, jelikož ta plastová ochrana bubnu je zaletovaná (žádné šrouby) a tak dneska jedeme pro novou… prostě paráda :palec:

kvalitní zboží, které vydrží aspoň 5 let se snad už ani nevyrábí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13854
8.11.13 11:35

Já mám Klippan z Ikey, už asi 8 let, sedávám na něm denně několik hodin už asi 4 roky a je pořád úplně v pohodě ;) Akorát se teď prodřel potah, tak musím sehnat novej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.13 11:48
@smilestrawberry píše:
@martina.se ma i popraskane švy což vyrobni vada dle meho je :nevim: A to je taky nezajima, ale to by jsme i překousli. Ale to, že kdyz si chce človek posadit a narazi si pritom zadek o drevo(nejaky konstrukcni prvek pravdepodoben) nebo co to vlastne je tak s tim se uz sedaci souprava uziva hur :?

mám to samé doma, problém je, že vybavení není moje. Ale přesně jak píšeš, popraskané švy, prosezené polštáře - u mne tedy za cca 2,5 roku. Majitel to ví, ale říkal, že se to dalo čekat, že je to právě šunt ze Sconta.. že koupí nový.. tak nwm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
8.11.13 12:01

Teda jak to ctu, tak si do tech kramu novou sedacku koupit nepujdu… :roll:
My mame rohovou sedacku z jednoho kramu v Liberci, uz tedka nevim nazev obchodu, ale zadny takovyhle znamy jmeno to nebylo, sedacku mame skoro 10 let, je rohova, rozkladaci, dva roky jsme na ni spali, nez jsme si nasli vetsi bydleni, denne se na ni sedi, lezi apod. a je jak nova…nikde se nic nepare, nic neni prosezeny, protrzeny…to se teda muze jit nejaky Asko bodnout… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.11.13 13:55
@chozin píše:
Z aska jsme měli koženkovou sedačku a po 2 letech se roztrhalo šití na sedacích částích a to úplně všude, což je teda mazec, jelikož stála 30 tisíc a já i manžel jsme hubený a sedělo se na ní jenom po večerech - nicméně jsme to ani nezkoušeli, protože vím, jaká by byla odpověď :evil:

teď máme rok a čtvrt látkovou rohovou sedačku se sconta a katastrofa :!
je prosezená a pokud si na ní někdo sedne, tak ho hnedka dřou do zadku dřevěný šprgle a reklamace by dopadlo asi jak??? poškozeno vnějšími vlivy :!

už fakt nevím, kde koupit kvalitní sedačku… je to k :poblion:

a jen tak mimochodem jsme si koupili pračku Whirlpool a po 2,5 letech se rozsypaly ložiska a ještě je tak skvěle udělaná, že se k těm ložiskům nikdo nedostane, jelikož ta plastová ochrana bubnu je zaletovaná (žádné šrouby) a tak dneska jedeme pro novou… prostě paráda :palec:

kvalitní zboží, které vydrží aspoň 5 let se snad už ani nevyrábí :mrgreen:

Tak my máme sedačku z ikey, ale zatím půl roku, tak uvidíme, ale my máme takovou tu s roštem, ta by snad vydržet mohla :-D

Ale pračku máme Whirpool skoro 4 roky a zatím funguje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10154
8.11.13 14:15

Já má whirpulku už 9let, měnila jsme jen řemen a jede dál… ale to je OT¨
z Aska jsem měla letiště, s úložným prostorem, první se prolomily obě dna a pak asi po půl roce se mi utrhla madrace od čela… :cert: ale nereklamovala jsem, narvala tam šrouby a bylo.. do dneška na ní spí bratránek

jinak já si koupila sedačku za 15t, po dvou měsících se vyšoupala látka na jinej odstín, samo tam, kde se nejvíc používá..
a protože na ní i spíme, tak na mojí straně mám důlek, ten se udělal asi po půl roce… a co? no je to používáním.. a nazdar…

všechno je to dělané aby to moc nevydrželo… třeba u všech skříní mám přešroubované zadní desky, protože do toho stačilo cvrnknout a prohlo se..
u skříně za 10t mi popraskala dole ta překližka.. to byl zas pro změnu Jamall…
malej má postel i Ideii, a láme se rošt…

no prostě no coment

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.11.13 14:27
@xsaleen píše:
Já má whirpulku už 9let, měnila jsme jen řemen a jede dál… ale to je OT¨
z Aska jsem měla letiště, s úložným prostorem, první se prolomily obě dna a pak asi po půl roce se mi utrhla madrace od čela… :cert: ale nereklamovala jsem, narvala tam šrouby a bylo.. do dneška na ní spí bratránek

jinak já si koupila sedačku za 15t, po dvou měsících se vyšoupala látka na jinej odstín, samo tam, kde se nejvíc používá..
a protože na ní i spíme, tak na mojí straně mám důlek, ten se udělal asi po půl roce… a co? no je to používáním.. a nazdar…

všechno je to dělané aby to moc nevydrželo… třeba u všech skříní mám přešroubované zadní desky, protože do toho stačilo cvrnknout a prohlo se..
u skříně za 10t mi popraskala dole ta překližka.. to byl zas pro změnu Jamall…
malej má postel i Ideii, a láme se rošt…

no prostě no coment

Tak já zas na ty ikeácký věci nemůžu moc nadávat… (Jen občas trochu :-D )… Na dětské postýlce (takové té 170 cm nebo kolik má) lehávám s mladším mrnětem při uspávání a zatím drží a to mě je teda pořádnej kousek a údajně je koncipovaná jen na nějakejch 6O kilo… :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák