Jak postupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30384
14.2.16 16:14
@Gina108 píše:
Tak tady to máš, dokonce můžeš odstoupit do 1 roku.http://www.podnikatel.cz/…ik/f4584761/
Že bych si koupila tablet a do roka ho přišla vrátit, že už ho nechci? Vezmou mi ho zpět a vrátí peníze? Hodně pochybuji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101481
14.2.16 16:15
@Nafrněná píše:
v kamenné prodejně ti nemusí vzít zpět zboží v žádné zákonné lhůtě, to platí jen u eshopu… může odstoupit od splátek, musí všechno zaplatit, úroky atd, nevím podle smlouvy a tablet si může nechat (pokud ho doplatí)… zpět jí ho na 99% nevezmou, jedno procento je hoooodně vstřícný vedoucí

Tak od splátek odstoupit může pohodě, tam nepřeplatí nic, vrácení tabletu už je horší, i když, pokud nebyl ani rozbalen, tak bych to zas až tak nereálně neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
14.2.16 16:17
@hanka.br. píše: Že bych si koupila tablet a do roka ho přišla vrátit, že už ho nechci? Vezmou mi ho zpět a vrátí peníze? Hodně pochybuji.

Samozřejmě, že ne.
Jednak se to týká, ten odkaz, pouze nákupu online a jednak rok je lhůta pouze pokud se u online nákupu prokáže, že kupující nebyl na toto právo (odstoupit do 14 dnů ode dne koupě) upozorněn (ale to má dnes v podmínkách uveden každý slušný eshop).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.2.16 16:17
@j.a.n.i1 píše:
Tak od splátek odstoupit může pohodě, tam nepřeplatí nic, vrácení tabletu už je horší, i když, pokud nebyl ani rozbalen, tak bych to zas až tak nereálně neviděla.

já bych taky skoro řekla, že jí ho vezmou zpět. nebo možná spíš za něco vymnění. ale o nároku a esu v rukávu zakladatelko radši nemluv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.16 16:18
@anonymouss píše:
Ne. §1829 patří pod „Uzavírání smluv distančním způsobem a závazky ze smluv uzavíraných mimo obchodní prostory“

Koupě v obchodě, kamenné prodejně, tam nespadá.
Toto platí pouze pro nákup online. :zed:

Čtěte ten NOZ v kontextu, prosím.
Á tak to se omlouvám za mylné informace.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
14.2.16 16:19
@jessikka píše:
já bych taky skoro řekla, že jí ho vezmou zpět. nebo možná spíš za něco vymnění. ale o nároku a esu v rukávu zakladatelko radši nemluv :)

jako nevím jestli budou vstřícní vzhledem k tomu že za splátky přeplatí jednou tolik cenu tabletu, to mi přijde fakt k smíchu jak někdo může být tak zvláštní :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1515
14.2.16 16:19

@Gina108
V poho ;)
Příště pozor. Si to tady slečna veme k srdci a ztropí tam zítra scénu a co pak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.16 16:20
@jessikka píše:
radíš blbosti, fakt si to sama prostuduj, at nejsi někde jednou sama prekvapená.

Dík už se stalo. Njn to je z toho, že 90% věcí nakupuju online :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101481
14.2.16 16:22
@Nafrněná píše:
jako nevím jestli budou vstřícní vzhledem k tomu že za splátky přeplatí jednou tolik cenu tabletu, to mi přijde fakt k smíchu jak někdo může být tak zvláštní :mrgreen:

No, jelikož ty prachy nepůjdou tomu obchodu, ale tomu kdo poskytl úvěr, tak v tom nebude až takový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
14.2.16 16:23
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikož ty prachy nepůjdou tomu obchodu, ale tomu kdo poskytl úvěr, tak v tom nebude až takový rozdíl.

myslíš, že za to nemají nějakou provizi? já nevím jen tak uvažuju

• Citovat
  • Upravit
101481
14.2.16 16:30

@Nafrněná Možná něco drobného za sepsání smlouvy, ale nemyslím, že to bude nějaká podstatná položka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
14.2.16 16:39

@sladkare Je nutné zakládat dvě stejné diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.2.16 16:44

Leta jsem pracovala v obchodě a holky mají pravdu, kamenná prodejna není povinna přijmout zboží zpět. My k tomu přistupovali individuálně, samozřejmě jsme posuzovali zda bylo zboží použito, rozbaleno atd. Hodně také záleželo na přístupu zákazníka, který chtěl zboží vrátit. Pokud to byl slušný člověk, tak jsme se většinou taky odvolávali na vedoucího prodejny, protože jedině ten o tom může rozhodnout. Ale pokud ten člověk přišel, že to chce vrátit a už ve dveřích na mě bez pozdravu pokřikoval, že on na to má právo a já mu to prostě musím vzít zpět, tak takový měl bohužel smůlu. Taky jsme tam často měli kvůli takovým ČOI :) Bohužel nikdy neuspěli…takže vážně záleži na tom vedení a myslím, že takové větší řežezce mají nějaký postup daný a tím se řídí v každém případě. Maximálně bych ale věřila výměně zboží, vrácení spíše ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák