Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím všechny o radu, pomoc…Minulý týden jsem zakoupila zboží v Planeu (Tablet) na splátky, bohužel to byl nevhodný dárek, sešli se nám doma dva, měl to být dárek, potřebuju vrátit zboží, lze to??Dnes mi na prodejně prodavající řekla, že to musím zítra dojít řešit s vedoucím, potřebovala bych nějaké eso, jsem na mateřské a druhý tablet by nám byl k ničemu, nemluvím o tom, že až doma jsem si přečetla, že přeplatím jednou tolik ![]()
@sladkare píše:
Prosím všechny o radu, pomoc…Minulý týden jsem zakoupila zboží v Planeu (Tablet) na splátky, bohužel to byl nevhodný dárek, sešli se nám doma dva, měl to být dárek, potřebuju vrátit zboží, lze to??Dnes mi na prodejně prodavající řekla, že to musím zítra dojít řešit s vedoucím, potřebovala bych nějaké eso, jsem na mateřské a druhý tablet by nám byl k ničemu, nemluvím o tom, že až doma jsem si přečetla, že přeplatím jednou tolik
To je prostě neuvěřitelné… ![]()
Pokud jsi kupovala v kamenne prodejne, tak to myslim zpet vzit nemusi ![]()
No uvidíme na jakého vedoucího natrefím, ale moc tomu nedávám ![]()
Od jakékoli smlouvy můžeš odstoupit do dvou měsíců od jejího uzavření. Prodejce může tuto lhůtu zkrátit na 14 dnů. Pokud o lhůtě neinformuje, platí ty 2 měsíce, ale raději tam naběhni co nejdříve. Upravuje to tuším NOZ, ale jistě ti to tu někdo upřesní lépe. ![]()
@sladkare píše:
No uvidíme na jakého vedoucího natrefím, ale moc tomu nedávám
Jak jako moc tomu nedávám? Si nenech s..t na hlavu, na odstoupení máš právo.
@MarkétkaU píše:
Proč kupujete dárek na který nemáte?
Rada nad zlato
![]()
@Gina108 píše:
Od jakékoli smlouvy můžeš odstoupit do dvou měsíců od jejího uzavření. Prodejce může tuto lhůtu zkrátit na 14 dnů. Pokud o lhůtě neinformuje, platí ty 2 měsíce, ale raději tam naběhni co nejdříve. Upravuje to tuším NOZ, ale jistě ti to tu někdo upřesní lépe.
může odstoupit od splátek ale ne vrátit zboží
@Nafrněná píše:
může odstoupit od splátek ale ne vrátit zboží
Na základě čeho tak soudíš? Koupě zboží, to je také smlouva jako každá jiná, i když není uzavřena písemně.
@Gina108 píše:
Tak tady to máš, dokonce můžeš odstoupit do 1 roku.http://www.podnikatel.cz/…ik/f4584761/
Ne. §1829 patří pod „Uzavírání smluv distančním způsobem a závazky ze smluv uzavíraných mimo obchodní prostory“
Koupě v obchodě, kamenné prodejně, tam nespadá.
Toto platí pouze pro nákup online. ![]()
Čtěte ten NOZ v kontextu, prosím.
@Gina108 píše:
Na základě čeho tak soudíš? Koupě zboží, to je také smlouva jako každá jiná, i když není uzavřena písemně.
v kamenné prodejně ti nemusí vzít zpět zboží v žádné zákonné lhůtě, to platí jen u eshopu… může odstoupit od splátek, musí všechno zaplatit, úroky atd, nevím podle smlouvy a tablet si může nechat (pokud ho doplatí)… zpět jí ho na 99% nevezmou, jedno procento je hoooodně vstřícný vedoucí
@Gina108 píše:
radíš blbosti, fakt si to sama prostuduj, at nejsi někde jednou sama prekvapená.