Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Omylem jsem místo jedničky objednala Bebu pro 4 od 15 měsícu? Mám šest balení.
To můžu ale hned jsem tam volala a musim si stáhnout nějaký formulář o reklamaci ten pak vyplnit nakopírovat do mailu poslat jim ho a čekat až se mi ozvou…myslela jsem že to prostě jen pošlu zpátky ale to mi zamítla tak ho radši někde udám
@luckamatej to se tě snažila odbít, prostě jim pošleš odstoupení od smlouvy, pošleš zpět balíčky a oni ti musí vrátit peníze. Ti kecala, aby tě odradila
No taky mě to dost překvapilo co to je za přístup asi to tak nakonec udělám protože ted se mi ozvala paní já jsem za ní chtěla 1000Kč stála mě 1300KČ a ona semnou smlouvá na 500Kč to už to můžu někomu dát zadarmo ![]()
Normálně to vrať, pročti jejich podmínky prodeje, musí to tam mít uvedeno. Pokud nemá, mailem jí pošli odstoupení od kupní smlouvy a pošli jí to poštou zpět.
@luckamatej píše:
To můžu ale hned jsem tam volala a musim si stáhnout nějaký formulář o reklamaci ten pak vyplnit nakopírovat do mailu poslat jim ho a čekat až se mi ozvou…myslela jsem že to prostě jen pošlu zpátky ale to mi zamítla tak ho radši někde udám
A co je na tom tak těžkého?
Je normální, že stáhneš a vyplníš formulář o vrácení zboží, některé internetové obchody ho pro jistotu zasílají už v balíku, kdyby náhodou. A co se týče vrácení peněz, mají na to lhůtu 30 dní, většinou to ale jde rychleji. Rozhodně nemusíš čekat, až se Ti ozvou, pokud to vrátíš zpět do 14 dní od převzetí, je to automatické, jen na ty peníze budeš chvíli čekat. Nebo se s nimi zkus domluvit přímo na výměně zboží, že ses přehmátla a potřebuješ mléko pro jinou věkovou kategorii.
Za pětistovku to nikomu nedávej, vrať to.
Ten formulář bych si vytiskla, vyplnila, přiložila to k tomu mléku a poslala společně zpět, kdyby nešla domluvit výměna.