Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Díky za radyto mi je jasný jít do práce
já to myslela v tom smyslu jak jste to řešili skrze děti (hlídání )
Tak ja zazila i prarodicak ve vysi 2500,–
.
Hlidani neporadim, ale mas moznost byt doma zadarmo, pokud se dohodnes se zamestnavatelem (RD neni zavisla na RP), pripadne jako osoba pecujici o dite do sedmi let (ZP hradi stat).
@Anonymní píše:
Peníze schované mámdáváme si měsíčně stranou, ale to, že budu mít peníze mi nepomůže v tom kam s dětma
nějak mi to v tu chvíli nedošlo
věděla jsem, že budeme muset do práce, ale na otázku tohoto typu nedošlo
no ta v tom případě máš možnost soukromého hlídání, nebo třeba babičky, dále soukromé jesle, od dvou let školka, ve většině případů taktéž soukromá. Přeci musíš vědět ty, co uděláš s malýma dětma, když půjdeš do práce. Nebo rozlož rodičák a zůstaň s nimi doma do tří.
@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechci
to by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni
jasně, že se vždycky něco nakonec vymyslí
jen jsem si přišla pro inspiraci
jasný, že když bude nouzovka tak to jistí jesle
nečekala jsem pranýřování
@terinka4444 jde jen o jednoho prcka
větší už ve školce budou
takže by mi ji do školky vzali? Budou ji dva roky a 4 měsíce cca ![]()
@Anonymní píše:
@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechcito by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni
Dala jsem do soukrome skolky.
@Anonymní píše:
@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechcito by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni
Já se do práce vrátila, když mladší dítě mělo 2 roky. RP jsem měla do jeho 3 let, ale vracela jsem se dříve. Starší dítě chodilo do školky a to mladší hlídala babička. Měla jsem do těch jeho 3 let kratší úvazek, pak jsem najela na plný.
Jako já jen doufám, že si z tvého příspěvku vezmou ostatní mámy poučení. Kor, když se člověk nemá kam vrátit. V okolí mám dva případy, kdy si holky vzaly na 2 roky RP.Jen kvůli tomu, že budou mít 11000.Obě jsou půlroku doma zadara, soukromou školku nedají finančně, takže to zkusí v září. Jako nechápu to kvůli pár tisícům navíc, kdy není jisté, jestli dítě někam udám. ![]()
@Anonymní píše:
@terinka4444 jde jen o jednoho prckavětší už ve školce budou
takže by mi ji do školky vzali? Budou ji dva roky a 4 měsíce cca
Tak možná že by školka vzala ale nebylo by ti to líto? Já bych takhle malé mrndě do školky tedy fakt nedal. ![]()
@Anonymní píše:
no hele, to záleží na kapacitě školky u vás, na tom, co u vás ve školce.
@Fofrník mě už nepřijde tak malá
za půl roku by stejně šla, když by jí byli 3
tak si myslím, že o tolik dřív by nešla
neřeknu kdyby jí byl rok, ale takhle ![]()
@Anonymní píše:
Jak psala terinka, zalezi na kapacite MS. Ja jsem treba u nas (Brno-stred) udala az predskolaka, nastesti jsem s tim pocitala a postupne se pripravovala na drahu OSVC uz na RD.
Tak já mám furt dost času to změnit
malé jsou 4 měsíce
ale do té práce chceme hlavně, aby jsme se měli ještě líp jak teď
furt rp a výplata je rozdíl ![]()
@Anonymní píše:
Promiň, ale to jsi měla otázku položit jinak, než že končí rodičák a co dál… To ti každý automaticky napíše, že máš jít do práce.
Jinak já to v prvním případě řešila jeslema, u druhého dítěte jsem měla nejdřív chůvu na plný úvazek a v roce jsme postupně najeli na jesle. Primárně si musíš zjistit možnosti ve svém okolí. Pokud dotaz zadáš anonymně a ani nenapíšeš, kde bydlíš, nedají se napsat žádné konkrétnější rady. A nikdo ti opravdu nečte myšlenky a netuší, co svými nejasnými dotazy myslíš. Takže se pak nerozčiluj, že odpovědi nejsou takové, jaké očekáváš.
Peníze schované mám
dáváme si měsíčně stranou, ale to, že budu mít peníze mi nepomůže v tom kam s dětma
nějak mi to v tu chvíli nedošlo
věděla jsem, že budeme muset do práce, ale na otázku tohoto typu nedošlo