Jak dál po rodičovské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.2.18 19:24

Peníze schované mám ;) dáváme si měsíčně stranou, ale to, že budu mít peníze mi nepomůže v tom kam s dětma :mrgreen: nějak mi to v tu chvíli nedošlo :mrgreen: věděla jsem, že budeme muset do práce, ale na otázku tohoto typu nedošlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7939
6.2.18 19:26
@Anonymní píše:
Díky za rady :mrgreen: to mi je jasný jít do práce :mrgreen: já to myslela v tom smyslu jak jste to řešili skrze děti (hlídání ) :mrgreen:

Tak ja zazila i prarodicak ve vysi 2500,– :mrgreen:.
Hlidani neporadim, ale mas moznost byt doma zadarmo, pokud se dohodnes se zamestnavatelem (RD neni zavisla na RP), pripadne jako osoba pecujici o dite do sedmi let (ZP hradi stat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.18 19:26
@Anonymní píše:
Peníze schované mám ;) dáváme si měsíčně stranou, ale to, že budu mít peníze mi nepomůže v tom kam s dětma :mrgreen: nějak mi to v tu chvíli nedošlo :mrgreen: věděla jsem, že budeme muset do práce, ale na otázku tohoto typu nedošlo :mrgreen:

no ta v tom případě máš možnost soukromého hlídání, nebo třeba babičky, dále soukromé jesle, od dvou let školka, ve většině případů taktéž soukromá. Přeci musíš vědět ty, co uděláš s malýma dětma, když půjdeš do práce. Nebo rozlož rodičák a zůstaň s nimi doma do tří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:29

@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechci :) to by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni :) jasně, že se vždycky něco nakonec vymyslí :) jen jsem si přišla pro inspiraci :) jasný, že když bude nouzovka tak to jistí jesle :) nečekala jsem pranýřování

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.18 19:31

@terinka4444 jde jen o jednoho prcka :) větší už ve školce budou :) takže by mi ji do školky vzali? Budou ji dva roky a 4 měsíce cca :)

• Citovat
  • Upravit
13955
6.2.18 19:31
@Anonymní píše:
@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechci :) to by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni :) jasně, že se vždycky něco nakonec vymyslí :) jen jsem si přišla pro inspiraci :) jasný, že když bude nouzovka tak to jistí jesle :) nečekala jsem pranýřování

Dala jsem do soukrome skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.2.18 19:32
@Anonymní píše:

Já se do práce vrátila, když mladší dítě mělo 2 roky. RP jsem měla do jeho 3 let, ale vracela jsem se dříve. Starší dítě chodilo do školky a to mladší hlídala babička. Měla jsem do těch jeho 3 let kratší úvazek, pak jsem najela na plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
6.2.18 19:34

Jako já jen doufám, že si z tvého příspěvku vezmou ostatní mámy poučení. Kor, když se člověk nemá kam vrátit. V okolí mám dva případy, kdy si holky vzaly na 2 roky RP.Jen kvůli tomu, že budou mít 11000.Obě jsou půlroku doma zadara, soukromou školku nedají finančně, takže to zkusí v září. Jako nechápu to kvůli pár tisícům navíc, kdy není jisté, jestli dítě někam udám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:34

@bartsch tak s babickama nepocitame (obě pracuji) :/ :)

• Citovat
  • Upravit
4263
6.2.18 19:36
@Anonymní píše:
@terinka4444 jde jen o jednoho prcka :) větší už ve školce budou :) takže by mi ji do školky vzali? Budou ji dva roky a 4 měsíce cca :)

Tak možná že by školka vzala ale nebylo by ti to líto? Já bych takhle malé mrndě do školky tedy fakt nedal. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.18 19:37
@Anonymní píše:
@terinka4444 jde jen o jednoho prcka :) větší už ve školce budou :) takže by mi ji do školky vzali? Budou ji dva roky a 4 měsíce cca :)

no hele, to záleží na kapacitě školky u vás, na tom, co u vás ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:38

@Fofrník mě už nepřijde tak malá :) za půl roku by stejně šla, když by jí byli 3 :) tak si myslím, že o tolik dřív by nešla :) neřeknu kdyby jí byl rok, ale takhle :)

• Citovat
  • Upravit
7939
6.2.18 19:40
@Anonymní píše:

Jak psala terinka, zalezi na kapacite MS. Ja jsem treba u nas (Brno-stred) udala az predskolaka, nastesti jsem s tim pocitala a postupne se pripravovala na drahu OSVC uz na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:43

Tak já mám furt dost času to změnit :) malé jsou 4 měsíce :) ale do té práce chceme hlavně, aby jsme se měli ještě líp jak teď :) furt rp a výplata je rozdíl :)

• Citovat
  • Upravit
21610
6.2.18 19:44
@Anonymní píše:

Promiň, ale to jsi měla otázku položit jinak, než že končí rodičák a co dál… To ti každý automaticky napíše, že máš jít do práce.
Jinak já to v prvním případě řešila jeslema, u druhého dítěte jsem měla nejdřív chůvu na plný úvazek a v roce jsme postupně najeli na jesle. Primárně si musíš zjistit možnosti ve svém okolí. Pokud dotaz zadáš anonymně a ani nenapíšeš, kde bydlíš, nedají se napsat žádné konkrétnější rady. A nikdo ti opravdu nečte myšlenky a netuší, co svými nejasnými dotazy myslíš. Takže se pak nerozčiluj, že odpovědi nejsou takové, jaké očekáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí