Jak dál po rodičovské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6831
6.2.18 19:46
@Anonymní píše:
Tak já mám furt dost času to změnit :) malé jsou 4 měsíce :) ale do té práce chceme hlavně, aby jsme se měli ještě líp jak teď :) furt rp a výplata je rozdíl :)

Počkej, já to pochopila, že za 4měsíce jí budou dva? Takže jsou jí teprve 4měsíce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:49

@vejilka ano jsou ji teprve 4 měsíce. :) Proto to řeším, abych to vyřešila včas :) zda jsou nějaké možnosti nebo prostě prodloužit :) jinak za odpovědi se nerozčiluji :) objasnila jsem svůj dotaz :) vy co jste dávali do jeslí na kolik vás cca vysli? :)

• Citovat
  • Upravit
21602
6.2.18 19:52

Já měla děti ve státních jeslích a platila jsem ze začátku (před 10 lety) 2800 měsíčně. U druhého dítěte jsme už byli ve stejných jeslích na 4500 měsíčně (Myslím, už je to taky nějaký pátek :-) ). Ale soukromé jesle se mohou klidně vyšplhat na 8 000 měsíčně. Tohle je ale situace v Praze, v regionech může být úplně jiná. Googli ve svém okolí, ceníky budou na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
6.2.18 19:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu někdo kdo má dvě a více dětí a skončil mu rodicak ve 2 letech? Jak jste to pak řešili dal prosím? Trošku se toho bojím :/

na 2 roky si to dává jen ten kdo se brzo vrací do práce jinak je to totální blbost a pokud nemáš zajištěné hlídání tak hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
6.2.18 19:55
@Anonymní píše:
@vejilka ano jsou ji teprve 4 měsíce. :) Proto to řeším, abych to vyřešila včas :) zda jsou nějaké možnosti nebo prostě prodloužit :) jinak za odpovědi se nerozčiluji :) objasnila jsem svůj dotaz :) vy co jste dávali do jeslí na kolik vás cca vysli? :)

Tak to jsi dobrá, že to řešíš včas :palec: Máš se potom kam vrátit do práce? Určitě si to prodluž na 3 roky.Sice taky nemáš 100% jistotu, že ti dítě vezmou, ale je to větší šance. Navíc můžeš zkoušet už i od těch 2let, pokud by vzali, tak si rodičák můžeš zas navýšit. Ale uvidíš sama, oni hlavně ty malinkatý děti častěji v kolektivu marodí. Jinak jesle nevím, ale soukromá školka vyjde na 5000 nejlevnější u nás. Do státní berou od 2,5let, pokud jé dítě odplínkované, nají se samo…A to je pak jiný fin. rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:59

@vejilka snažím se to řešit právě včas, aby pak už nebylo pozdě, ale zkusím pohledat a děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
6831
6.2.18 20:01
@Anonymní píše:
@vejilka snažím se to řešit právě včas, aby pak už nebylo pozdě, ale zkusím pohledat a děkuji za odpovědi :)

A máš se kam vrátit po RD? Máš smlouvu na neurčito?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
6.2.18 20:02
@Anonymní píše:
@Fofrník mě už nepřijde tak malá :) za půl roku by stejně šla, když by jí byli 3 :) tak si myslím, že o tolik dřív by nešla :) neřeknu kdyby jí byl rok, ale takhle :)

To záleží na úhlu pohledu. Já bych je tam nejraději nedával ani ve třech letech. :think: No tohle máme už za sebou a ve třech je taky školka prostě neminula. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 20:03

@vejilka určitě se mám kam vrátit :) a byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě :) a pro nás finančně by to bylo také lepší :)

• Citovat
  • Upravit
6831
6.2.18 20:04
@Fofrník píše:
To záleží na úhlu pohledu. Já bych je tam nejraději nedával ani ve třech letech. :think: No tohle máme už za sebou a ve třech je taky školka prostě neminula. :(

Mám to stejně jako ty..Ale zakladatelka má teprve 4měsíční, takže je pravděpodobnost že bude mít stejný pocit ve 2letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
6.2.18 20:06
@Anonymní píše:
@vejilka určitě se mám kam vrátit :) a byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě :) a pro nás finančně by to bylo také lepší :)

Tak si to ale stejně raději prodluž. I kdyby měli místo ve 2letech, tak RP ti zůstane, můžeš si ho potom zase navýšit. Není nikde záruka, že ti dítě ve 2letech vezmou. U nás je plná i soukromá školka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
6.2.18 20:09

Ahoj, taky mam 4mesicni a resili jsme, na jak dlouho doma. Pocitam ty dva roky. Smlouvu mam na neurcito. Rada bych ten rok delala polovicni uvazek. Manzel ma dost volna, tim ze dela 12ky a 24ky, takze maleho bude mit on. Do skolky nechci davat mrnouska. Ale buh vi, co bude za dva roky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
6.2.18 20:11
@vejilka píše:
Mám to stejně jako ty..Ale zakladatelka má teprve 4měsíční, takže je pravděpodobnost že bude mít stejný pocit ve 2letech

Asi bude no. Každý to máme prostě nastavené jinak. Já mám děti abych si je užil. ;) No v pětadvaceti jsem to vnímal taky trošku jinak než dneska. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.2.18 20:47
@Fofrník píše:
Asi bude no. Každý to máme prostě nastavené jinak. Já mám děti abych si je užil. ;) No v pětadvaceti jsem to vnímal taky trošku jinak než dneska. :(

A uzival jste si deti na rodicovske? Nebo to „odpracovala“ manzelka? :mrgreen: Ono se to casto tatinkum hezky povida - kdyz jsou s deckem max par hodin denne… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
6.2.18 20:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat