Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak já mám furt dost času to změnitmalé jsou 4 měsíce
ale do té práce chceme hlavně, aby jsme se měli ještě líp jak teď
furt rp a výplata je rozdíl
Počkej, já to pochopila, že za 4měsíce jí budou dva? Takže jsou jí teprve 4měsíce??
@vejilka ano jsou ji teprve 4 měsíce.
Proto to řeším, abych to vyřešila včas
zda jsou nějaké možnosti nebo prostě prodloužit
jinak za odpovědi se nerozčiluji
objasnila jsem svůj dotaz
vy co jste dávali do jeslí na kolik vás cca vysli? ![]()
Já měla děti ve státních jeslích a platila jsem ze začátku (před 10 lety) 2800 měsíčně. U druhého dítěte jsme už byli ve stejných jeslích na 4500 měsíčně (Myslím, už je to taky nějaký pátek
). Ale soukromé jesle se mohou klidně vyšplhat na 8 000 měsíčně. Tohle je ale situace v Praze, v regionech může být úplně jiná. Googli ve svém okolí, ceníky budou na netu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu někdo kdo má dvě a více dětí a skončil mu rodicak ve 2 letech? Jak jste to pak řešili dal prosím? Trošku se toho bojím :/
na 2 roky si to dává jen ten kdo se brzo vrací do práce jinak je to totální blbost a pokud nemáš zajištěné hlídání tak hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše:
@vejilka ano jsou ji teprve 4 měsíce.Proto to řeším, abych to vyřešila včas
zda jsou nějaké možnosti nebo prostě prodloužit
jinak za odpovědi se nerozčiluji
objasnila jsem svůj dotaz
vy co jste dávali do jeslí na kolik vás cca vysli?
Tak to jsi dobrá, že to řešíš včas
Máš se potom kam vrátit do práce? Určitě si to prodluž na 3 roky.Sice taky nemáš 100% jistotu, že ti dítě vezmou, ale je to větší šance. Navíc můžeš zkoušet už i od těch 2let, pokud by vzali, tak si rodičák můžeš zas navýšit. Ale uvidíš sama, oni hlavně ty malinkatý děti častěji v kolektivu marodí. Jinak jesle nevím, ale soukromá školka vyjde na 5000 nejlevnější u nás. Do státní berou od 2,5let, pokud jé dítě odplínkované, nají se samo…A to je pak jiný fin. rozdíl
@vejilka snažím se to řešit právě včas, aby pak už nebylo pozdě, ale zkusím pohledat a děkuji za odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
@vejilka snažím se to řešit právě včas, aby pak už nebylo pozdě, ale zkusím pohledat a děkuji za odpovědi
A máš se kam vrátit po RD? Máš smlouvu na neurčito?
@Anonymní píše:
@Fofrník mě už nepřijde tak maláza půl roku by stejně šla, když by jí byli 3
tak si myslím, že o tolik dřív by nešla
neřeknu kdyby jí byl rok, ale takhle
To záleží na úhlu pohledu. Já bych je tam nejraději nedával ani ve třech letech.
No tohle máme už za sebou a ve třech je taky školka prostě neminula. ![]()
@vejilka určitě se mám kam vrátit
a byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě
a pro nás finančně by to bylo také lepší ![]()
@Fofrník píše:
To záleží na úhlu pohledu. Já bych je tam nejraději nedával ani ve třech letech.No tohle máme už za sebou a ve třech je taky školka prostě neminula.
Mám to stejně jako ty..Ale zakladatelka má teprve 4měsíční, takže je pravděpodobnost že bude mít stejný pocit ve 2letech
@Anonymní píše:
@vejilka určitě se mám kam vrátita byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě
a pro nás finančně by to bylo také lepší
Tak si to ale stejně raději prodluž. I kdyby měli místo ve 2letech, tak RP ti zůstane, můžeš si ho potom zase navýšit. Není nikde záruka, že ti dítě ve 2letech vezmou. U nás je plná i soukromá školka
Ahoj, taky mam 4mesicni a resili jsme, na jak dlouho doma. Pocitam ty dva roky. Smlouvu mam na neurcito. Rada bych ten rok delala polovicni uvazek. Manzel ma dost volna, tim ze dela 12ky a 24ky, takze maleho bude mit on. Do skolky nechci davat mrnouska. Ale buh vi, co bude za dva roky… ![]()
@vejilka píše:
Mám to stejně jako ty..Ale zakladatelka má teprve 4měsíční, takže je pravděpodobnost že bude mít stejný pocit ve 2letech
Asi bude no. Každý to máme prostě nastavené jinak. Já mám děti abych si je užil.
No v pětadvaceti jsem to vnímal taky trošku jinak než dneska. ![]()
@Fofrník píše:
Asi bude no. Každý to máme prostě nastavené jinak. Já mám děti abych si je užil.No v pětadvaceti jsem to vnímal taky trošku jinak než dneska.
A uzival jste si deti na rodicovske? Nebo to „odpracovala“ manzelka?
Ono se to casto tatinkum hezky povida - kdyz jsou s deckem max par hodin denne… ![]()