Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@vejilka určitě se mám kam vrátita byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě
a pro nás finančně by to bylo také lepší
Ja dala mladsiho be 2 letech do soukromych jesli, vracela jsem se na 80%. Kluci jsou 2 roky od sebe, takze po 4 letech doma jsem potrebovala zmenu a ujistit se, ze mi jeste funguje mozek
ted jsem na materske s treti, planuju ridicak do 2 let a 8 mesicu, to by ji mohli vzit v zari do skolky.
Jinak soukrome jesle v Praze - pocitejte spis od 10 000 nahoru. My spis nez na cenu koukali na to, co na nas opravdu dobre pusobi, reference a blizkost. Nechteli jsme jezdit pres pul Prahy a ztracet tak cas…
Příspěvek upraven 06.02.18 v 20:56
@Anonymní píše:
@vonajebohyne tak zadarmo být doma určitě nechcito by mě hanba fackovala :/ spíš jsem čekala rady a zkušenosti jak to s dětma řešili oni
jasně, že se vždycky něco nakonec vymyslí
jen jsem si přišla pro inspiraci
jasný, že když bude nouzovka tak to jistí jesle
nečekala jsem pranýřování
Ale jdi ty, ty jsi tady nováček, žes nečekala pranýřování?!
K věci, zjisti, jaké jsou šance na přijetí ve školce nebo si prodluž rodičák, nevidím na tom nic špatného zůstat s prckem ještě doma.
@Anonymní píše:
@vejilka určitě se mám kam vrátita byli by rádi, kdyby to bylo co nejdřív právě
a pro nás finančně by to bylo také lepší
A proč tyhle informace nenapíšeš rovnou, jsi pak zbytečně pranýřovaná? Ani nevíme odkud jsi, tak těžko radit, jaká je u vás situace v regionu. Já bych si každopádně rd prodloužila, do práce můžeš, nastoupit i tak.
Ono je to těžké takhle dopředu radit, já odcházela na MD s tím, že mám smlouvu na neurčito, ale 2 fúze a už je všechno jinak, práce co jsem dělala je vlastně zrušená a podnik funguje už jen na půl, a to byla velká mezinárodní pobočka.
Zjisti si, jaké školky u vás berou od dvou let a na kolik to vyjde. V našem městě to problém není. Mám taky rodicak na 2 roky, už trochu do práce chodím i teď, ale počítám s dalším dítětem. Kdyby se to ale nestihlo, tak malá půjde do školky a já do práce na půl úvazku.
Jesle, malé skourkomé školky, škličky / klubíky u mateřských nebo rodičovských center. Někde, kde je příznivý poměr dospělý / dítě, spíš menší skupina.
@LaraA vzhledem k poctu fornikovych deti si to urcite uzival.
Treba u nas v praci nekolik matek slo zpet nas castectny, děti v soukrome. Vysli jim to nula od nuly, ale mely tu praci. Pak postupně zvysovaly uvazky/nasly statni skolku a tak
Co miniškolka? Je od 18 měsíců a ta naše stojí 500 korun měsíčně.
@LaraA píše:
Jinak soukrome jesle v Praze - pocitejte spis od 10 000 nahoru. My spis nez na cenu koukali na to, co na nas opravdu dobre pusobi, reference a blizkost. Nechteli jsme jezdit pres pul Prahy a ztracet tak cas…Příspěvek upraven 06.02.18 v 20:56
Ale zase Praha má ty výhody, že více MČ má velmi kvalitné městské jesle, plus různé klubíky a školky při RC / MC bývají levnější.
@LaraA píše:
A uzival jste si deti na rodicovske? Nebo to „odpracovala“ manzelka?Ono se to casto tatinkum hezky povida - kdyz jsou s deckem max par hodin denne…
Co bys řekla? Ono dvě dvouleté děti a dva novorozenci v jednom opravdu zvládnout moc nejdou.
Tedy neumím si to představit. Pokrátit úvazek, zapomenout na vyspání a mít rychlejší tempo. Nechci se „prsit“ ale řekl bych že zatraceně dobře vím o čem to je.
![]()