Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vsem krasny den preji. pisu to sem pro zeny, mozna i muze aby treba mohli najit odpovedi na sve otazky. kdo je manipulator? jaka je s nim domluva? je toho na netu plno, mne trvalo nekolik let, nez jsem pochopila koho vedle sebe mam. Ano ano, manipulatora, cloveka ktery se nestydi vytahnout neferove zbrane na partnera!!! Rada bych aby se tu rospoutalo tema ohledne asertivity, jak se branit a jak se vyhnout konfliktu. Kdyz jsem ja hledala odpovedi, tak jsem je nasla az na psychologii. Ale trvalo to dlouho, ted jsem o x kg lehci, naruseny spanek, jsem uzlik nervu, ktery se nedokaze branit! Ted pracuji jenom na sebe! Myslim jenom na sebe a na deti. Chce to hodne sily a odvahy a viry v sebe sama, kterou vzla manipulator. Piste, ptejte se, rada se podelim zkusenosti a budu k necemu snad i napomocna ![]()
@admi píše:
Vsem krasny den preji. pisu to sem pro zeny, mozna i muze aby treba mohli najit odpovedi na sve otazky. kdo je manipulator? jaka je s nim domluva? je toho na netu plno, mne trvalo nekolik let, nez jsem pochopila koho vedle sebe mam. Ano ano, manipulatora, cloveka ktery se nestydi vytahnout neferove zbrane na partnera!!! Rada bych aby se tu rospoutalo tema ohledne asertivity, jak se branit a jak se vyhnout konfliktu. Kdyz jsem ja hledala odpovedi, tak jsem je nasla az na psychologii. Ale trvalo to dlouho, ted jsem o x kg lehci, naruseny spanek, jsem uzlik nervu, ktery se nedokaze branit! Ted pracuji jenom na sebe! Myslim jenom na sebe a na deti. Chce to hodne sily a odvahy a viry v sebe sama, kterou vzla manipulator. Piste, ptejte se, rada se podelim zkusenosti a budu k necemu snad i napomocna
Dobry den, mohl bych, prosim, znat nejake ty neferove zbrane vytazene na partnera. Dekuji za Vas cas ![]()
Manipulátor vzbuzuje ve druhém pocity viny. A manipulace je často i to, co nás nenapadne, že by manipulace byla.
Jojo. mám stejný problém. Manipuluju doma s mojou…Aspoň to tvrdí…No taky by mě zajímalo co je a co není manipulace…
![]()
@admi Mela jsem vztah s nekolika manipulatory. Kazdy me dokazal zmanipulivat jinym zpusobem. Nejde specifikovat manipulatory. ![]()
@radohanno píše:
Jojo. mám stejný problém. Manipuluju doma s mojou…Aspoň to tvrdí…No taky by mě zajímalo co je a co není manipulace…![]()
![]()
Právě že mám neustále pocit viny z toho co tvrdí o mě???
Taky myslím, že v tobe vzbuzují neustálý pocit viny a pak ještě ti dokážou tvrdit věci které se vůbec nestaly a oni jsou o tom skoro opravdu přesvedčeni, že se fakt staly!
Na tohle téma můžu doporučit bezva knihu, kterou jsem v minulosti četla: Nenechte sebou manipulovat od Izabelle Nazare-Aga.
Jsou tam popsáni všichni možní manipulátoři (je jich více druhů a každý používá jiné prostředky / způsoby manipulace) - jak je poznat a jak se jim bránit. Je to psáno formou názorných příkladů z praxe. Akorát teď když o tom uvažuju, tak chvíli po tom, co jsem to dočetla, tak jsem - tak nějak cvičně - hledala manipulátora v každém ![]()
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Dobry den, mohl bych, prosim, znat nejake ty neferove zbrane vytazene na partnera. Dekuji za Vas cas
dobre, zkusim popsat jak to je u nas, je pisu zatim, proto ze jsem jednou nohou uz na odchodu. Zbrane- obvinovani z veci, ktere se treba nestali, ale ten dotycny je presvedceny, ze se stali, prekrucovani skutecnosti, je to teda rekneme pohled jeho a muj, coz muze byt matujici, ale logicky nedava smysl, nekonecne nastvany na cely svet a ma potrebu vztek vybijet doma a nakonec az hadky vyusti, tak obvini partnera, ze on za to muze. tak ze vyvolava pocit viny. sve chyby zlehcuje, ale protistrana to udelat nesmi, jeji chyby jsou neomluvitelny, pamatuje si veci co se stali pred x lety a nejlepe ty pro partnera nevyhodne (kazdy dela chybu, ale proc ma pykat donekonecna?) nezdraha pouzit silu. vycitky- vsechno delam pro tebe a ty jsi nevdecna. hodne pouziva moralku- jsem cestny, ferovy a sam tomu skutecne veri. dokaze byt velmi mily a pozorny, charizmaticky, nedela mu problem se omluvit a klecet, brecet. ve skutecnosti, dle psychologu vinu neciti, ale chova se tak, proto ze v tu chvili kdyz obet (jeho osobni hromosvod) je rozhodnuta vztah ukoncit, on o ni nemuze prijit, to by se pak musel postavit vlastnim problemum tvari v tvar.
@Helee píše:
Na tohle téma můžu doporučit bezva knihu, kterou jsem v minulosti četla: Nenechte sebou manipulovat od Izabelle Nazare-Aga.
Jsou tam popsáni všichni možní manipulátoři (je jich více druhů a každý používá jiné prostředky / způsoby manipulace) - jak je poznat a jak se jim bránit. Je to psáno formou názorných příkladů z praxe. Akorát teď když o tom uvažuju, tak chvíli po tom, co jsem to dočetla, tak jsem - tak nějak cvičně - hledala manipulátora v každém
ja si zajdu pro knihu od ni „manipulace a laska“ ja uz jsem svyho manipulatora prokoukla, ted potrebuji se naucit chovani. mame spolu dite a bohuzel budu s nim muset byt v kontaktu cely zivot.
@gina76 píše:
Taky myslím, že v tobe vzbuzují neustálý pocit viny a pak ještě ti dokážou tvrdit věci které se vůbec nestaly a oni jsou o tom skoro opravdu přesvedčeni, že se fakt staly!
ty brdo, pamatuji si jednu situaci. byli jsme na dovoleny, slapali jsme na kopec a ja jsem pritelovi rekla, at si sunda triko, ze je spoceny a zacina zapachat, posledni slovo jsem rikat nemela, hodne se ho to dotklo, uvedumuji si to, ale rekla jsem. v tu chvili spustil hadku jako blazen, uprostred kopce, ze jsem mu rekla, ze smrdi jako dvere od chliva!!! prisaham na vsechno mi svate a drahe, ze tuhle vetu ani neznam
jsou to 4 roky, ale on tomu veri porad ![]()
@Anonymní píše:
@admi Mela jsem vztah s nekolika manipulatory. Kazdy me dokazal zmanipulivat jinym zpusobem. Nejde specifikovat manipulatory.
ale jde. manipuluje kazdy, manipulace je dostat neco, prilepsit si na jine osobe. ale kdyz to zacina hranicit s vasim uvedomnenim, s vasi virou v sebe sama, zacinate o sobe pochybovat, berete veskerou zodpovednost za pocity manipulatora na sebe, mate o sobe o svem chovani pochybnosti, ztracite vlastni identitu. uvnitr citite, ze to co se deje spravne neni, ale protejsik vam tvrdi opak, ale logicky vam to nedava smysl. jestli jste potkala nekolik manipulatoru, tak vezte, ze chyba je ve vas. musite na sobe zapracovat a takoveho dalsiho magora si nepoustet k telu. i kdyz srdce jeho ciny omlouva, spolehnete se na rozum a koukejte na ciny!
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Dobry den, mohl bych, prosim, znat nejake ty neferove zbrane vytazene na partnera. Dekuji za Vas cas
Taky bych je chtěla znát… dobré téma
@admi píše:
dobre, zkusim popsat jak to je u nas, je pisu zatim, proto ze jsem jednou nohou uz na odchodu. Zbrane- obvinovani z veci, ktere se treba nestali, ale ten dotycny je presvedceny, ze se stali, prekrucovani skutecnosti, je to teda rekneme pohled jeho a muj, coz muze byt matujici, ale logicky nedava smysl, nekonecne nastvany na cely svet a ma potrebu vztek vybijet doma a nakonec az hadky vyusti, tak obvini partnera, ze on za to muze. tak ze vyvolava pocit viny. sve chyby zlehcuje, ale protistrana to udelat nesmi, jeji chyby jsou neomluvitelny, pamatuje si veci co se stali pred x lety a nejlepe ty pro partnera nevyhodne (kazdy dela chybu, ale proc ma pykat donekonecna?) nezdraha pouzit silu. vycitky- vsechno delam pro tebe a ty jsi nevdecna. hodne pouziva moralku- jsem cestny, ferovy a sam tomu skutecne veri. dokaze byt velmi mily a pozorny, charizmaticky, nedela mu problem se omluvit a klecet, brecet. ve skutecnosti, dle psychologu vinu neciti, ale chova se tak, proto ze v tu chvili kdyz obet (jeho osobni hromosvod) je rozhodnuta vztah ukoncit, on o ni nemuze prijit, to by se pak musel postavit vlastnim problemum tvari v tvar.
souhlasim taky jsem mela tu cest fuj hruza ![]()
@aspagi píše:
souhlasim tak jsem mela tu cest fuj hruza
popiste co jste prozivala, treba situaci. jak se to na Vas podepsalo. myslim, ze spousta zen tohle by mela vedet. proto ze ja i te zeny mame tendenci rikat, ze ve skutku je to hodny clovek, ma dobre srdce, nebo ze hodne trpel, tak mu chceme ulehcit. ![]()