Jak poznat manipulátora?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.4.15 15:11

Taky jsem byla ve spárech manipulátora, trvalo to nějakou chvíli, naštěstí pro mě bez následků.
Takhle se to projevovalo:

• ženská nemá mít skoro na nic názor :pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • oblékej se tak, jak chci já - sportovní triko, tenisky :zed:
  • se mnou se budeš mít dobře, mám půl mega na kontě :nevim:, dělej to, co chci já :zed:
  • proč sakra nemůžeš dělat to, co chci já? :zed:
  • když jsem se zeptala „A proč?“ Tak on odpověděl: „protože chci!“
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 18:46

Jsem ta „anonymni“, co obnovovala diskuzi.
U nás je to tak, že první rok a pul vztahu byl naprosto ideální chlap. Opravdu. A vzhledem k tomu, že už mám díte z predešleho vztahu, tak jsem toho pana ideálního hledala i kvuli synovi…aby se k nemu choval hezky, mel ho rád. S timto panem ideálnim jsem otehotnela a on se mi začal menit pred očima. Dělal nelogické veci a když jsem mu řekla svuj nazor, proč to delá a co to má znamanet, tak jsem byla osočená ješte já, že za to mužu a že jsem v tehotenstvi nesnesitelná. Přitom já se nemenila, v tehotenstvi mi bylo dobre a nebyla jsem náladová. Po porodu se to horšilo čím dál vic.Neco udelá nebo řekne, pak si nepamatuje, že to řekl a když mu to oznámim, že mi odpovedel na neco NE, že mi lhal…tak mi jeste řekne, že to neni pravda, že nelže. Proste si nepamatuje, chce ze me udelat blázna??Neustále je nafouklý. Jeden den je u nás ružovo, máme hezký večer, romantický-usneme si v náručí…druhý den ráno se probudi a nemluvi se mnou. A když se ho zeptám, proč, co jsem udelala nebo neudelala, tak odpovídá, nech me být…Když ale pátrám po příčine, tak vymýšlí nesmysly, které se staly dávno nebo nestaly vubec, překrucuje, svádi na me vinu…nemám možnost se bránit, protože si stoji za svým

• Citovat
  • Upravit
Hanney
18.4.15 18:55
@Anonymní píše:
U nás je to tak, že první rok a pul vztahu byl naprosto ideální chlap. Opravdu. A vzhledem k tomu, že už mám díte z predešleho vztahu, tak jsem toho pana ideálního hledala i kvuli synovi…aby se k nemu choval hezky, mel ho rád. S timto panem ideálnim jsem otehotnela a on se mi začal menit pred očima. Dělal nelogické veci a když jsem mu řekla svuj nazor, proč to delá a co to má znamanet, tak jsem byla osočená ješte já, že za to mužu a že jsem v tehotenstvi nesnesitelná. Přitom já se nemenila, v tehotenstvi mi bylo dobre a nebyla jsem náladová. Po porodu se to horšilo čím dál vic.Neco udelá nebo řekne, pak si nepamatuje, že to řekl a když mu to oznámim, že mi odpovedel na neco NE, že mi lhal…tak mi jeste řekne, že to neni pravda, že nelže. Proste si nepamatuje, chce ze me udelat blázna??Neustále je nafouklý. Jeden den je u nás ružovo, máme hezký večer, romantický-usneme si v náručí…druhý den ráno se probudi a nemluvi se mnou. A když se ho zeptám, proč, co jsem udelala nebo neudelala, tak odpovídá, nech me být…Když ale pátrám po příčine, tak vymýšlí nesmysly, které se staly dávno nebo nestaly vubec, překrucuje, svádi na me vinu…nemám možnost se bránit, protože si stoji za svým

Proč si myslíš, že příčinou jeho chování jsi ty… nech ho být, nemluví, tak nemluví. Vypadá na psychicky nevyrovnaného člověka. Je patrně dost soustředěný na své vlastní problémy, s takovým se těžko žije.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 19:03

@Hanney Já nevim, co je příčina…to je to nejhorší..Já ho mám rada, když je tak dva dny v mesici v pohode, tak je to chlap ideál. A 28dni v mesici je to psycho…chodi věčne naštvanej, já se už pomalu bojim cokoliv řict, udelat…protože nevim, kdy to použije proti me.
Jeste musim podotknout, že kolikrát si říkám, že co když má pravdu, co když fakt já jsem blázen a vše co mi říká, tak je pravda a já si to nepamatuji.Ale pak se vzpamatuji. Shodou okolnosti znám jeho bývalou ženu a ta od nej odešla-dozvedela jsem se, že ze stejných duvodu jako ted řešim já. Tež spolu meli v tu dobu malou holčičku

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
18.4.15 19:07
@Anonymní píše:
@Hanney Já nevim, co je příčina…to je to nejhorší..Já ho mám rada, když je tak dva dny v mesici v pohode, tak je to chlap ideál. A 28dni v mesici je to psycho…chodi věčne naštvanej, já se už pomalu bojim cokoliv řict, udelat…protože nevim, kdy to použije proti me.
Jeste musim podotknout, že kolikrát si říkám, že co když má pravdu, co když fakt já jsem blázen a vše co mi říká, tak je pravda a já si to nepamatuji.Ale pak se vzpamatuji. Shodou okolnosti znám jeho bývalou ženu a ta od nej odešla-dozvedela jsem se, že ze stejných duvodu jako ted řešim já. Tež spolu meli v tu dobu malou holčičku

Kolik mu je roků? Nečetla jsem celou diskuzi. A jinak třeba rozkazuje, chce, aby bylo vše po jeho? Mluvili jste o tom spolu, řekla jsi jemu co ti vadí?

• Citovat
  • Upravit
3997
18.4.15 19:14
@Anonymní píše:
U nás je to tak, že první rok a pul vztahu byl naprosto ideální chlap. Opravdu. A vzhledem k tomu, že už mám díte z predešleho vztahu, tak jsem toho pana ideálního hledala i kvuli synovi…aby se k nemu choval hezky, mel ho rád. S timto panem ideálnim jsem otehotnela a on se mi začal menit pred očima. Dělal nelogické veci a když jsem mu řekla svuj nazor, proč to delá a co to má znamanet, tak jsem byla osočená ješte já, že za to mužu a že jsem v tehotenstvi nesnesitelná. Přitom já se nemenila, v tehotenstvi mi bylo dobre a nebyla jsem náladová. Po porodu se to horšilo čím dál vic.Neco udelá nebo řekne, pak si nepamatuje, že to řekl a když mu to oznámim, že mi odpovedel na neco NE, že mi lhal…tak mi jeste řekne, že to neni pravda, že nelže. Proste si nepamatuje, chce ze me udelat blázna??Neustále je nafouklý. Jeden den je u nás ružovo, máme hezký večer, romantický-usneme si v náručí…druhý den ráno se probudi a nemluvi se mnou. A když se ho zeptám, proč, co jsem udelala nebo neudelala, tak odpovídá, nech me být…Když ale pátrám po příčine, tak vymýšlí nesmysly, které se staly dávno nebo nestaly vubec, překrucuje, svádi na me vinu…nemám možnost se bránit, protože si stoji za svým

Tak neřeším jestli je nebo není manipulátor. Zarazilo mě tvrzen že jsi se naprosto nezměnila. Tomu nevěřím ani omylem. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
18.4.15 19:21
@admi píše:
Vsem krasny den preji. pisu to sem pro zeny, mozna i muze aby treba mohli najit odpovedi na sve otazky. kdo je manipulator? jaka je s nim domluva? je toho na netu plno, mne trvalo nekolik let, nez jsem pochopila koho vedle sebe mam. Ano ano, manipulatora, cloveka ktery se nestydi vytahnout neferove zbrane na partnera!!! Rada bych aby se tu rospoutalo tema ohledne asertivity, jak se branit a jak se vyhnout konfliktu. Kdyz jsem ja hledala odpovedi, tak jsem je nasla az na psychologii. Ale trvalo to dlouho, ted jsem o x kg lehci, naruseny spanek, jsem uzlik nervu, ktery se nedokaze branit! Ted pracuji jenom na sebe! Myslim jenom na sebe a na deti. Chce to hodne sily a odvahy a viry v sebe sama, kterou vzla manipulator. Piste, ptejte se, rada se podelim zkusenosti a budu k necemu snad i napomocna :kytka:

Taky se mi po dlouhé době rozsvítilo, že mám vedle sebe despotického manipulátora. Od té doby si dávám sakra pozor, na lidi kolem sebe.. Až s neuvěřením, co všechno jsem „neviděla“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.4.15 19:35
@Anonymní píše:

No, asi ti to řeknu takhle… blázen určitě nejseš, to je bohužel typický pro tyhle manipulativní psychouše, že začneš pochybovat o sobě. To je voda na jeho mlejn… Píšeš, že ho máš ráda, ale jakýho člověka máš ráda, to „ideála“ nebo toho druhýho…on je jeden, tak ho musíš brát nebo nechat. Kdyby tě to psychycky ničilo, musíš ho opustit, myslet na svý zdraví. Navrhla si mu terapii?

• Citovat
  • Upravit
24090
18.4.15 19:39

Obnovovatelko, cetla si knizku Nenechte sebou manipulovat nebo Laska a manipulace od francouzske psycholozky? Typicky znak pro manipulatora je, ze se zmeni ze dne na den, jakmile ma obet jistou (tehotenstvi, snatek, sestehovani).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.4.15 19:46

@Arturie nemusí se změnit ze dne na den, někdy je to pozvolný, ale vždy je to, tak jak zminˇuješ, když ví, že má oběť zaháčkovanou.

• Citovat
  • Upravit
24090
18.4.15 19:54

@Hanney
Kazdopadne ta zmena je dost vyrazna a obet nechape, co se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 19:54

@radohanno čemu neveříš a proč? Já vim, jak se chovám, z tehotenstvi jsem byla stastná, nic mi nebylo, žádné nevolnosti…Nemela jsem duvod se menit. Neříkám, že jsem byla každý den usmevavá, ale to neni nikdo.

• Citovat
  • Upravit
3232
19.4.15 02:34
@Anonymní píše: Ahoj maminky, byla bych rada za obnovení diskuze. Kdyby další z vás, které žily s manipulátorem, napsaly svou zkušenost.

kdyz tohle vidim, smim polozit nejakou otazku, tedy, je to tu diskuse pod nicky, tyhle nicky nejsou normalne spojeny s realnymi osobami, ptam se tedy, proc jeste jednou si zajistujes anonymitu, me se zda odpoved jasna, stale jsi v podruci manipulatora a podvedome se jistis rovnou dvakrat, kdyby nahodou nekdy odhalil tvuj nick, takze prvni krok jak to resit je, zacit byt sama sebou a myslet sama na sebe, ano, sobecky zacit myslet sama na sebe, ne na nej a presta korigovat svoje chovani a svuj zivot s myslenkou na nej, na manipulatora, aby ho nahodou neco nerozhodilo, ne tak to nefunguje, on je rozhozeny z podstaty sve nemocne duse, ty argumenty, kterymi te obvinuje, ty jen pribaluje cestou, to nemesis poslouchat, stejne se nahodnou formou opakuji a zasazuje do nich jen nahodile tvoje aktualni konani
takze, az dokazes psat jen pod jednim nickem, beze strachu, co proboha by bylo, kdyby ten muj nick objevil, styl psani te stejne casem prozradi, na diskusi lide budou vedet, kdo, lepe receno, ktery nick je prave tento anonym, on to neodhali, Pravda, on neni tak dukladny, aby sbiral realna fakta, jemu staci jeho vnitrni svet, ve kterem je uveznen a k nemu si pride zdanlive realne, aktualni argumenty na zvyseni efektu, nic vic
bud ovsem v klidu, nebude aktivne prohledavat emimino, janom kdyby jsi se zapomela odhlasit, a to se drive ci pozdeji jednou stane a budes mit zase problem, bude si vymyslet a vymyslet, ovsem, myslet si, ze na vine jsi ty, ze jsi zapomela zahladit stopy, to by byla velka chyba, na nej proset zase prisly jeho mysky a tohle se mu bude hodit jako padny argument, ze je prece svaty
tak nejak to funguje
jinak psychopati jsou vsude, v rodinach, v zamestnani, v ruznych spolcich, jenze tam to neni tak citelne, ten spolek, zamestnani je omezeno casem a pak vsichni odchazi, tiom manipulator ztraci pudu pod nohama, nebot potencialni obeti ztraci z dohledu a tim and nimi ztraci okamzite kontrolu, kdyz s emu jeho obeti vrati zas edo dosahu, musi zacinat znovu a casto uplne od nuly, takze nema mnoho sanci rozvinout plne svuj talent a ukazat co v nem je, jsou s nim jen opakovane stale nejake drobne ci vetsi problem, typickym znakem manipulatora v takovemto neuzavrenem prostredi je, ze lide maji sklony se o nem vzdy bavit v jeho nepritomnosti, pokud nektery z kolegu je predmetem hovoru vzdy, kdyz neni pritomen, je temer jiste, ze se jedna o manipulatora a lide maji tendency, prave hovory za jeho zady, intuitivne hledat nejakou cestu, jak se s jeho spinavostmi vyporadat, presne znak pritomnodti manipulatora v zamestnani, v klubu a podobne, doma to mas take, stale myslis na to, aby jsi nekde nepreslapla tu pomyslnou caru jeho ega a tim zase neodstartovala kolotoc nejkych jeho obvinovani, utoku, napdani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 10:25

@Pesimista Pod anonymnim nickem píšu proto, že nechci aby mé okoli vedelo, s kým a jak žiju. Chodi sem maminky, které me znaji i osobne…a co jednou napíšeš na internet, už tam navždy zustane.Je to i taková má ochrana do budoucna…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.15 10:27
@Anonymní píše:
Taky jsem byla ve spárech manipulátora, trvalo to nějakou chvíli, naštěstí pro mě bez následků.
Takhle se to projevovalo:
  • ženská nemá mít skoro na nic názor :pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • oblékej se tak, jak chci já - sportovní triko, tenisky :zed:
  • se mnou se budeš mít dobře, mám půl mega na kontě :nevim:, dělej to, co chci já :zed:
  • proč sakra nemůžeš dělat to, co chci já? :zed:
  • když jsem se zeptala „A proč?“ Tak on odpověděl: „protože chci!“
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria