Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vedle manipulatora jsem si pripadala menecena,neschopna.Mela jsem cim dal vetsi pocit, ze si vse zaslouzim a muzu byt rada, ze on se mnou stale je. Dokazal mi vsugerovat i to, ze jeho nevera byla ma vina.Jsem malo hezka, malo iniciativni…Az po 5ti dlooouhych letech jsem nasla stripek hrdosti a ucty sama k sobe!
jo, chce to najit v sobe tu kapku hrdosti co zbyla, viru a sebelasku, jinak je to zivot o trapeni a proto jsme preci tady nejsme abychom lecili cizi mindraky…kazdy je zodpovedny za sve ciny, ne nekdo, slova co se vypusti z ust se nedaji vratit zpatky a rozumny clovek si to uvedomi a cloveku kteryho miluje zamerne neublizuje.
@Emilie píše:
Rozhodně člověk bez kapky sebevědomí, kterej se snaží zvýšit si to svoje ego tím, že šlapek po hlavě toho, kdo se nechá. Špatně formulováno, ono to někdy opravdu dlouho trvá, než se plně projeví, co se děje a než si dotyčná uvědomí, že tohle si nezaslouží - a než najde sílu s tím něco udělat.
vite co mne dalo silu neco delat a rekla jsem dost??? nebudete verit tomu jak daleko jsem to nechala zajit. posledni hadka, spis hadka -monolog se vyhrotila. ve chvili kdy jsem mu rekla, ze je negativny a je to s nim tezky, tak po mne vyskocil (upozornuji, bylo to po 4) hazel se mnou na zem, o nabytek, otlukana jsem byla neskutecne
ale vzbudl se nejmladsi syn (2 roky) a muj „pritel“ mu rika- podivej se, jaka je tovje matka p..ča
v tu chvili mi docvaklo, ten vyraz ditete, ten zurivej vyraz partnera…zacala jsem to resit. ale nechala jsem to zajit prilis daleko ![]()
@admi píše:
vite co mne dalo silu neco delat a rekla jsem dost??? nebudete verit tomu jak daleko jsem to nechala zajit. posledni hadka, spis hadka -monolog se vyhrotila. ve chvili kdy jsem mu rekla, ze je negativny a je to s nim tezky, tak po mne vyskocil (upozornuji, bylo to po 4) hazel se mnou na zem, o nabytek, otlukana jsem byla neskutecneale vzbudl se nejmladsi syn (2 roky) a muj „pritel“ mu rika- podivej se, jaka je tovje matka p..ča
v tu chvili mi docvaklo, ten vyraz ditete, ten zurivej vyraz partnera…zacala jsem to resit. ale nechala jsem to zajit prilis daleko
Lépe pozdě než nikdy
![]()
Moje zkušenost: byla jsem s takovym manipulatorem skoro 7 let, vždycky když jsme se pohádali, tak to byla moje vina, vždycky mi vsugeroval, že jsem něco řekla a já jsem věděla, že jsem to neřekla, nikdy se po hádce neozval první, klidně byl uraženej týden dokud jsem nepřišla já, záměrně mi snižoval sebevědomí, třeba mi říkal, že su hnusná, že si mám udělat něco s vlasama apod.. to byl taky ten důvod proč jsem s ním byla tak dlouho, měla jsem strach, že si nikoho jinýho nenajdu.. zakázak mi chodit na diskotéky, na kafe apod.. a ve finále řekl, že jsem to zakázala já jemu, nijdy mi nic nezaplatil a k svátku mi dával dárky za 5 korun např. Delisu nebo jedno kafíčko 3v1..vůbec si mě nevážil.. když jsem měla maturitní večírek, tak dělal, že je mu hrozně špatně abych tam nešla a když jsem šla, tak mi furt vypisoval.. pak uź jsem si řekla a dost a rozešla se s ním a najednou jsem viděla jak se mi obrovsky ulevilo. Dneska mám nejlepšího chlapa na světě a dvouletou holčičku ![]()
Přidávám se do klubu. Taky jsem žila s manipulátorem. Nejhorší bylo, jak projektoval svoji vinu do mě. Kolikrát to hraničilo se zdravým selským rozumem. Vyčet mi třeba, že je bordel na stole, přitom většina papírů byla jeho. Třeba jsme měli ráno někam jet, on chrápal až do oběda. A ještě mi vyčet, že jsem ho nevzbudila. Na to jsem mu třeba říkávala, že nejsem jeho budík. Prostě nikdy na sebe nevzal zodpovědnost táty od rodiny, s ničím doma nepomoh, nosil sice peníze, ale pak vyčítal, že moc utrácíme. Žárlil jak pes, přitom ve finále se ukázalo, že on byl nevěrný téměr celý ten vztah. Dodával si sebevědomí mladýma holkama - fanynkama. Utla jsem to ve chvíli, kdy se do jedné pipiny zamiloval, začal na mě být extrémně hnusný, řek mi taky ty pi*o, ani nedokázal vysvětlit proč. Do měsíce jsem žádala o rozvod. Čuměl jak puk, nečekal, že ho v 45 vyrazím. Dnes mám na manipulátory radar. Naučila jsem se kontramanipulaci, jak píšou na konci té knížky Nenechte sebou manipulovat od té francouzské psycholožky.
Jo, a taky na začátku vztahu byl jak mílius. Manipulátoři přitvrdí a obrátí ze dne na den, když je tam nějaký závazek, těhotenství, manželství nebo aspoň společné bydlení.
Jo, a kamarád má doma manipulátorku. Taky chuťovka, histrózní porucha osobnosti.
Tak se přidávám do klubu taky, ten můj ze začátku taky jako milius, pozorný, všechno v pohodě, pořád všude spolu (což já teda moc nemusím, ale byl jsem po třech letech zamilovaná, tak jsem to neřešila), já mu musela vzít telefon snad po prvním zazvonění, jinak byl hned nepříjemný, on mi klidně telefon nevzal, neustále vyčítal jak o něj málo „pečuju“, že chodím na pivo s mým kamarádem homosexuálem, že pro něj nic neudělám, že si ho nevážím, polovinu věcí, co jsem udělala, bylo špatně. Otáčel věci proti mě, třeba přišel domů a vyčetl mi, že jsem mu neodpověděla na sms, když ve skutečnosti to bylo naopak. Pak za mnou přišel do kadeřnictví „ahoj, kontrola“ (ha ha), to už jsem málem vyletěla z kůže, doma mi řekl, že´přišel, aby MI TO NEBYLO LÍTO, to už nevěděla jestli se mám smát nebo brečet, kde k tomu přišel… a to není všechno, bylo toho hodně, když nebylo po jeho, tak VELKÝ PROBLÉM. Už jsem pryč a hrozně se mi ulevilo.
@admi píše:
monutjes? dobra, ale byt lhostejny k vecem so deje okolo nas je nelidske. Nikdo nesmi vztahnout na nekoho ruku, ten co se neumi ovladat by mel byt sam!kruci, kde jsme?
no byla to otresna scena…
@danulk8 píše:
Moje zkušenost: byla jsem s takovym manipulatorem skoro 7 let, vždycky když jsme se pohádali, tak to byla moje vina, vždycky mi vsugeroval, že jsem něco řekla a já jsem věděla, že jsem to neřekla, nikdy se po hádce neozval první, klidně byl uraženej týden dokud jsem nepřišla já, záměrně mi snižoval sebevědomí, třeba mi říkal, že su hnusná, že si mám udělat něco s vlasama apod.. to byl taky ten důvod proč jsem s ním byla tak dlouho, měla jsem strach, že si nikoho jinýho nenajdu.. zakázak mi chodit na diskotéky, na kafe apod.. a ve finále řekl, že jsem to zakázala já jemu, nijdy mi nic nezaplatil a k svátku mi dával dárky za 5 korun např. Delisu nebo jedno kafíčko 3v1..vůbec si mě nevážil.. když jsem měla maturitní večírek, tak dělal, že je mu hrozně špatně abych tam nešla a když jsem šla, tak mi furt vypisoval.. pak uź jsem si řekla a dost a rozešla se s ním a najednou jsem viděla jak se mi obrovsky ulevilo. Dneska mám nejlepšího chlapa na světě a dvouletou holčičku
jo s tim buzenim to znam meli jsme nekam jit a kdyz jsem ho nevzbudila vycitky proc jsem ho nezbudila naopak kdyz jsem ho vzbudila tak nasledoval rev at ho nebudim byl hnusnej a kdyz vstal rev znovu proc.si me nezvbudila
@aspagi píše:
jo s tim buzenim to znam meli jsme nekam jit a kdyz jsem ho nevzbudila vycitky proc jsem ho nezbudila naopak kdyz jsem ho vzbudila tak nasledoval rev at ho nebudim byl hnusnej a kdyz vstal rev znovu proc.si me nezvbudila
@aspagi píše:
To bYlo asi na me s tim buzenim. Presne, kdyz jsem vzbudila, byl protivnej. Kdyz ne, serval me, proc ho nevznudim. Proste cokoli clovek udelal, bylo spatne. Nebo me porad nutil rict, kdy prijde z akce domu. Byla to moje prace, pracovala jsem v marketingu. Kdyz jsem prisla pozde, rval. Kdyz jsem prisla vcas, rval, ze ja si jdu na veceri a on nema teplou veceri. Kdyz chces psa bit, vzdy si hul najdes.
@admi ja mam mamu manipulatora..takže uz od mladi se jen divim co všechno jsem ji udělala ![]()
Tak můj otec uměl ještě vyšší level manipulace ![]()
Když mu máma nenachystala spoďáry, tak šel klidně bez nich nebo ve špinavých. Nepodala utěrku, utřel(vysmrkal) se třeba do závěsu nebo do ubrusu. Nenachystala HNED jídlo, šel si lehnout a trucoval, že jíst nebude. Nemluvil s ní a když pak něco potřebovala, vzpomněl si na cokoliv a řekl, že neudělá, protože ona něco.
Dokázal s ní nemluvit dlouhé dny.
Takhle ji péroval několik let, až v ní vyvolal pocit, že bez něj žít nedokáže.
To je podle mě manipulace, která změní zdravé vnímání člověka.
@Catus píše:
Tak můj otec uměl ještě vyšší level manipulace
Když mu máma nenachystala spoďáry, tak šel klidně bez nich nebo ve špinavých. Nepodala utěrku, utřel(vysmrkal) se třeba do závěsu nebo do ubrusu. Nenachystala HNED jídlo, šel si lehnout a trucoval, že jíst nebude. Nemluvil s ní a když pak něco potřebovala, vzpomněl si na cokoliv a řekl, že neudělá, protože ona něco.
Dokázal s ní nemluvit dlouhé dny.
Takhle ji péroval několik let, až v ní vyvolal pocit, že bez něj žít nedokáže.To je podle mě manipulace, která změní zdravé vnímání člověka.
teda promi, ze tohle napisu o Tvem tatovi, ale je to spratek. manipulatori mi pripadaji jako spratci. ten muj prijde nasranej, haze vecma, rve na deti, vzteka se, jsem v tu chvili delam maximum abych ochranila deti a nakonec dostanu vynadano, ze jsem ho nepolitovala, ze zrovna mel problem
city, soucit, ucta? to mu nic nerika…ja se jen modlim aby prisel ten den az to tu zbalim a nemusim koukat na jeho nasranej oblicej, poslouchat urazky a nadavky. brrrr
@starápaštika píše:
Tak se přidávám do klubu taky, ten můj ze začátku taky jako milius, pozorný, všechno v pohodě, pořád všude spolu (což já teda moc nemusím, ale byl jsem po třech letech zamilovaná, tak jsem to neřešila), já mu musela vzít telefon snad po prvním zazvonění, jinak byl hned nepříjemný, on mi klidně telefon nevzal, neustále vyčítal jak o něj málo „pečuju“, že chodím na pivo s mým kamarádem homosexuálem, že pro něj nic neudělám, že si ho nevážím, polovinu věcí, co jsem udělala, bylo špatně. Otáčel věci proti mě, třeba přišel domů a vyčetl mi, že jsem mu neodpověděla na sms, když ve skutečnosti to bylo naopak. Pak za mnou přišel do kadeřnictví „ahoj, kontrola“ (ha ha), to už jsem málem vyletěla z kůže, doma mi řekl, že´přišel, aby MI TO NEBYLO LÍTO, to už nevěděla jestli se mám smát nebo brečet, kde k tomu přišel… a to není všechno, bylo toho hodně, když nebylo po jeho, tak VELKÝ PROBLÉM. Už jsem pryč a hrozně se mi ulevilo.
co na to rict? doufam, ze dneska kdyz na to vzpominas, tak se jen pousmejes a uzivas si zivota ![]()
@admi píše:
teda promi, ze tohle napisu o Tvem tatovi, ale je to spratek. manipulatori mi pripadaji jako spratci. ten muj prijde nasranej, haze vecma, rve na deti, vzteka se, jsem v tu chvili delam maximum abych ochranila deti a nakonec dostanu vynadano, ze jsem ho nepolitovala, ze zrovna mel problemcity, soucit, ucta? to mu nic nerika…ja se jen modlim aby prisel ten den az to tu zbalim a nemusim koukat na jeho nasranej oblicej, poslouchat urazky a nadavky. brrrr
A proc na ten den CEKAS?
Ten DEN ma nozicky, aby za tebou prisel sam nebo jak? ![]()