Jak prát? Zoufalost

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
666
17.9.15 14:40

Jak prát? Zoufalost

Ahoj holky, jsem už zoufalá s pračkou. Už jsem vyzkoušela 3 druhy pracích prášků - začalo to Rexem, který pral úplně na prd. Pak jsem si koupila Bonux 3v1 - ten mám ozkoušený ještě z dob, když jsem bydlela ve svém prvním bytě… Prádlo po něm krásně vonělo a bylo krásně vypraný, čistý. Bohužel, ale tady v druhém bytě prádlo po tom nevoní a ještě je jak kámen po usušení.
No a tak jsem vsadila po třetí na ty gelové kapsle ariel - ve kterých jsem sem tam prala u mámy, ale prádlo krásně vonělo.
Nyní když peru, tak prádlo voní v těch gelových kapslích ariel + silan aviváž, tak po vytažení z pračky teda voní, ale po uschnutí je opět, jak kámen - převážně mikiny, ale co mě štve, že nevoní. Žádná vůně, dokonce když si čuchnu „ehm“ do podpaždí tak tam cítím takový zapraný pot. Kde je problém?
Bydlím v 1kk, mám teda předzahrádku, ale venku suším velmi málo - to prádlo i tak nevoní… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1276
17.9.15 14:43

@angelsface a čistila si pračku? Já měla to samý, ale v drogerii jsme koupila odstranovač kamene přímo do pračky, nasypala to tam pustila ji a nechala volně běžet a pomohlo to tak to ted raději dělám častěji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

Jak je stará pračka? Pravidelně jí čistíš? Pokud někde jeden prášek vyovoval a jinde ne, tak chyba nebude v prášku.
Taky můžeš přidat prací sodu do prášku, změkčuje vodu.
A na aviváž se vykašli, je to jen chemie navíc, která zanáší vlákna. Dobře vyprané prádlo voní i od prášku. A místo aviváže pro změkčení můžeš použít ocet nebo máchadlo vyrobené z kyseliny citronové.

Jinak já peru v koncentrovaném Formilu, prádlo krásně čisté a voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367

Není problém v pračce? Zkoušela jsi ji pustit prázdnou na 90° a přidat ocet? Jinak ještě voda-tvrdá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.9.15 14:44
@veroa píše:
@angelsface a čistila si pračku? Já měla to samý, ale v drogerii jsme koupila odstranovač kamene přímo do pračky, nasypala to tam pustila ji a nechala volně běžet a pomohlo to tak to ted raději dělám častěji :)

Stačí tam nalít půlku osta a přidat sodu. Vyčistí ještě líp a za zlomek ceny. A ekologicky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
17.9.15 14:44

Zkus projet pračkou ocet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
17.9.15 14:45

Jak se píše výše, budete mít tvrdou vodu. Vyčistit pračku a přidávat změkčovadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
17.9.15 14:45

@jessikka ahaaa takt o nevím, a jaký se dává poměr? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.9.15 14:46

@angelsface nemáte prostě jen tvrdou vodu? pak stačí změkčovač.. ségra by bez toho měla total betonové prádlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.9.15 14:48

@veroa od oka :-) tak pul litru octa a deset deka sody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
17.9.15 14:48

Holky, trošku se vetřu s dotazem :oops:. Ocet a sodu na vyčištění dáváte přímo do bubnu, nebo do šuplíčku na prášek? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
17.9.15 14:49

Já jsem se právě přestěhovala do pronájmu, ale pračka voní, ale tuším, že tu už nějakou dobu bude.
Zas si myslím, že kdyby byl až tak problém v pračce, že by smrdělo prádlo i po vypraní.
:,( :,(

Právě vůbec nevím, co s tím. Zkusím jí teda vyčistit, třeba to pomůže.
Nicméně… Před 2 dny jsem prala nový povlečení. Po vytáhnutí z pračky vonělo a pak po uschnutí, jak kdybych ho po koupi nevyprala :,( a to, že zrovna to povlečení nevonělo, když jsem ho otevřela..
Vyprala jsem ho znova, zápach trochu zmizel, ale nějaký zůstal :,(..
Vůbec nevím, kde mam hledat problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.9.15 14:55

@tterka já do bubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.9.15 14:56

@angelsface zkus změkčovač vody, to fakt nemusí být pračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.9.15 14:57

@angelsface A na kolik pereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie