Jak předejít dalšímu potratu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
9.4.04 07:38

No, já MS dostala po 3 týdnech od zákroku (trochu silnější než obvykle).
Co se týče vitamínů a dalších doplňků stravy, můj gynekolog mi doporučil vitamín E a zinek (zakoupit odděleně, žádně „směsky“) a brát : jeden den éčko, druhý den zinek - prostě na střídačku. A oba !!! Já i manžel !
Tak doufám, že to bude mít ten správný efekt…
Hodně štěstí všem, Pavla.

• Citovat
  • Upravit
1930
9.4.04 11:27

Moje těhotenství skončilo v 9 týdnu a po kyretáži MS dorazila přesně po 4 týdnech a byla normální jako vždy.
K vitamínům: doktor mi doporučil kyselinu listovou, vitamín E a vitamín A (užívám raději beta karoten a jen v první polovině cyklu). Bohužel na mě to vliv moc nemá, od potratu se snažíme o mimčo asi 4 roky a zatím bez úspěchu.
Přeji všem snažilkám, aby nemusely čekat tak dlouho jako já.
 Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.4.04 13:32

Ahooooj, co se týče vitamínu, doporučuje se hlavně kys. listová, potom taky vitamín E. Taky jsem četla doporučení na Maternu nebo Calibrum Baby plan. A taky kontryhelový čaj - bylinky jsou stejně nejlepší, ale všeho s mírou:). O laktobacilech jsem neslyšela.
Co se týče menstruace, já jsem ji dostala pátý týden po revizi. Bylo mi řečeno, že by se měla dostavit 4-6 týden.
Musím říct, že mi tento web a diskuse taky hodně pomohli, jsem měsíc a půl po revizi a ze začátku jsem to nesla dost špatně:(. Teď už je to ale lepší, taky se chystáme na měsíční dovolenou, takže si od všeho oddechnu a začnu věřit v lepší zítřky:)))
Přeji ti taky, aby ses rychle zregenerovala, jak fyzicky, tak psychicky a příště se určitě zadaří:)))

• Citovat
  • Upravit
Manelka
6.4.10 13:11

Revize 10tt

Ahojte holky,

Byla jsem těhotná po víc jak půl roce snažení a v devátém týdnu přestalo tlouct srdce. Zjistili to ovšem až v (jako by) v desátém a tak jsem hned šla na revizi. Doktor mi řekl, že kdybych nešla mohlo by to vést k jiným zdravotním problémům, jelikož by se miminko ve mě „rozpustilo“ a mohl by se dostat do krevního oběhu (např.). V tu chvílu jsem nenáviděla všechny doktory a prý jsem jim i v narkóze plakala a nadávala, že mi berou dítě. Díky mému maželovi ovšem jsem to zvládla. Teď je to 5 dní, co to mám za sebou a je mi líp. Manžel je suprový chlap. A musím říct, že tu tří měsíční abstinenci jsme teda nedodrželi. Milovali jsme se už v sobotu (tzn 2dny) a vůbec mě nic nebolelo jak říkali, že to bude. A co se týče strachu z infekce…tu nemám. Myslím, že teď nejsem náchylnější jak kdy jindy. Vždyť mě jen „vyplachovali“.
Mimo to si osobně myslím, že teď hned zase otěhotnět bude jednoduší, než potom. Teď je to tělo ještě pořád připravené na to těhotenství a tak si myslim, že mu bude jednoduší přijmout nové. Ale to já už neovlivním. Nechám to na osudu. Jestli mám mít miminko, budu ho mít a jestli ne… tak ani milion prášků nezabere.

Jinak přeji všem co si revizí museli projít štěstí s dalším těhotenstvím a taky Vám všem přeji stejně skvělého manžela jako mám já, aby Vás v tom nejtěžším podržel. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
krystyna 1
8.4.10 13:35

7 dní po potratu

ahoj holky, souhlasím s Manelkou, já potratila v 5 týdnu těhotenství, byl to samovolný potrat,vše ze mě vyplavalo samo,bylo to pro mě strašné,ted už jsem se z toho nějak dostala..doktor říkal že mám počkat na 1 menstruaci a můžeme to zkoušet znova,ale mi to nevydrželi a vlýtli na to 7 dní po tom co jsem samovolně potratila, také mě nic nebolelo,a myslím si že tělo je připravené na těhu..tak proč to nezkusit, když se ve mě nehrabali doktoři a šlo to samo pryč …tak uvidíme…hlavně na to nemyslet to je nejhorší antikoncepce..

• Citovat
  • Upravit
3648
15.5.10 23:30

Ahoj holky, v lednu se mi podařilo po 3 měsících „otěhotnět“. Tedy na testu 2 dny před očekávanou MS jsem měla slabě pozitivní testovací čárku. Pak jsem testovala za 4 dny a stále to byla takhle málo pozitivní. Za další dva dny to už bylo negativní a v průběhu dne se objevila opožděná MS - bolestivější a silnější než obvykle. Jelikož jsem se dočetla, že takto končí spousta těhotenství a žena, když není tak nedočkavá s testováním jako já se to ani nedozví, tak jsem to nechala být a začali jsem se snažit hned. A také se zadařilo. Testovací čárka se vybarvila a já byla šťastná. Ale bohužel na kontrole na začátku 7. týdne to vypadalo na 5. týden a ještě tam byl hematom. Dr. mi říkala, že to může být pozůstatek po předchozím nevydařeném těhotenství, ale že uvídíme a objednala mě za dva týdny na kontrolu. To už jsme se tam jako těhotná nedostavila, protože jsem do týdne od této kontroly začala potrácet a nakonec to skončilo revizí :-( . Teď si říkám, jestli jsem tenkrát neměla jít k dr (mám taky zakloněnou dělohu) a nebo aspoň měsíc vyčkat… Nyní jsem se po revizi řídila radou doktorů, tak jsem zvědavá na další snažení. Jinak všem drřím pěsti :-D !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kachme
19.2.12 18:46

velké bolesti po revizi

Zdravím…V 7 tt jsem samovolně potratila a druhý den jsem šla na revizi dělohy.Je to už 5 dní a já mám neuvěřitelné křeče v podbřišku, píchá mě to až kdesi u ledvin, točí se mi místy hlava, zvracím jídlo, zvracím prášky. Dostala jsem antibiotika a na pohotovosti injekci, ale bolesti neustupujou(po injekci ano,ale zase se vrátí).Prášky na bolest už nezabírají, pokud je nevyzvracím a někdy jsou ty bolesti tak velké, že nemohu ani vstát, ani sedět, ležet už vůbec ne…Lékař mě prohlídl, zdůraznil, že děloha je opravdu čistá a v pořádku a že jsem jedna z těch žen, které si to prostě odtrpí, v tom smyslu, že některé se hojí bez bolesti, jiné s krutou bolestí. Prosím někoho se stejným problémem, ozvěte se a poraďte nějaké vlastní triky, léky…Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
441
19.2.12 19:21

Nezlob se,že se reaguji,asi čekáš,že napíše někdo jiný,ale mám pocit,že by si tě měli nechat v nemocnici,nejsem lékař,ale to se mi nezdá jako normální reakce :(
Já potratila dvakrát a jednou momiděložní…na revizi dělohy jsem byla třikrát a vždy to bylo bez problémů.
Snad se najde někdo kdo bude mít stejnou zkušenost jako ty a poradí…ale nechápu co to bylo za doktora :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.2.12 19:40

Rvizi mam za sebou 4. 3× po potratu a 1× po nepodarene revizi, kdy jsem lezla po ctyrech v bolestech a myslela, ze je to normalni. Az po te jsem se dozvedela, ze bolesti maji byt maximalne jak pri MS. Nepustili me ani odvezt maleho synka, slo o zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
19.2.12 19:46

Ahoj. Já jsem byla taky před 5 dny na revizi a jsem v pohodě.Dnes už ani nekrvácím.
Bohužel musím souhlasit s eliskaanezka. Takové bolesti a zvracení by určitě nemělo být - já bych jela do nemocnice a nechala bych se pořádně vyšetřit. Rozhodnutí je na Tobě, ale pokud chceš mít ještě děti, tak neváhej.
Držím pěstičky ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
19.2.12 19:51

ahoj, mě tedy po revizi taky strašně bolelo břicho, když jsem si sedala, jak kdyby mi někdo vrazil nůž do břicha. Byla jsem s tím u doktora a dostala nějaké tablety na pooperační bolesti (ale je to už pár let zpátky, takže neřeknu co). Po těch tabletách mě to přešlo. Doktor se pak na další kontrole vyjádřil, že jsem ho strašně vyděsila… takže by to určitě nemělo být.
Zvracení mi taky normální nepřijde, radši bych jela do nemocnice, klidně na pohotovost.
Přeji, ať jsi brzy v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena.viper
9.7.12 11:32

Ahoj, já taky byla před 6 dny na revizi, šlo o zamlklé těhotenství v9tt a musím říct, že sem krvácela jen ten den, další den už nebylo ani špinění a břicho mě vůbec nebolí, takže se musím připojit ke zdejším názorům, že to normální není

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex