Jak přestat kojit - tipy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lenule15 ja to takto robim, mlieko na noc si vzdy vecer pripravim a v noci uz len podavam ak je treba. Rano zbytok vylejem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako bys psala o naší za pár měsíců
Nicméně teď má skoro 9m a je to totéž. BOhužel mi dochází mlíko, takže já jedu směrem navýšení laktace.
Hodně jsem o tom přemýšlela, jak to do budoucna vyřešit a pokud nedojde mlíko, tak to budu dělat nenásilně a počkám min do roka. Pokud dojde mlíko, tak to bude s řevem x nocí, ptž UM nechce a flašku už vůbec.
Drž se ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ariadne ja si dneska obstaram tu salvej a budu se snazit laktaci naopak snizovat
stejne uz toho mleka tolik neni a pro dceru je to spis o zvyku, bez nehoz neusne. Pres den ji krasne, z flasky je zvykla pit vodu, ale pri mych nekolika pokusech s UM, to plivala ven(ja jsem schvalne ochutnala a proti tomu materskemu to fakt neni dobre
Takze zkusim snizovat tu laktaci a vzdycky jak bude mala unavena budu postupne davat jen dudlik a vytrvat, dokud neusne (napriklad ale vcera jsem to nevydrzela a dala nakonec prso
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera neusne bez kojeni
Maminky potrebuji poradit, male je neco malo pres pul roku a v 7 mesicich chci prestat kojit. Dr. poradila abych ji na to zacala pripravovat tak, ze pres den vynecham kojeni uplne a budu davat jen prikrmy, presnidavky atd a kojit budu zatim jen v noci. Mala to vynechani pres den snazi zatim celkem dobre ale jakmile ji vecer tesne pred spanim vynecham kojeni, tak nechce usnout. Zkousela jsem ji davat vse co normalne papa kazdej vecer, kasicku, mlicko s kasi, UM.. ale potom jsem ji vzdy jeste dokojila a ted kdyz ji dam treba jen kasicku a potom vodu, nebo UM, tak proste nechce usnout, musim za no chodit ji chovat a nakonec ji to prso stejne dam a vzdycky po tom hned usne. Poradte mi prosim, jak ji to mam setrne odnaucit
.. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotrbovazaneta Obávám se, že v tomhle věku moc šetrných způsobů není… zkusila bych uspávání tatínkem, tam by mohla pochopit, že mlíčko prostě není, ale z tebe ho cítí a nechápe proč ji nechceš dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim, je mi ji lito, ale chci prestat kvuli zdravotnim problemum, jinak bych ji kojila dal.. Zkouseli jsme vcera uspat tatinkem a nevyslo to, myslite ze s tim mame dal pokracovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak přestat kojit dvouletého závisláka? Mám na to dva týdny, pak nastupuji do nemocnice. Usíná u kojení. Někdy se v noci nevzbudí, někdy se vzbudí víckrát. Usíná při kojení i přes den. Někdy neusne ani u kojení. Jak ho uspat??? Někdy usne v autě, když je hodně unavený. Ani nepamatuju, kdy se mi povedlo uspat ho v kočárku. Neusne, i když je hodně unavený. Už jsem se snažila dát mu flašku s vodou a naučit ho na plyšáka, ale nevyšlo to. Vzdala jsem ten řev a pláč.
Budu ráda za každou radu. Bohužel - někomu ho dát na noc - nejde.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak přestat kojit dvouletého závisláka? Mám na to dva týdny, pak nastupuji do nemocnice. Usíná u kojení. Někdy se v noci nevzbudí, někdy se vzbudí víckrát. Usíná při kojení i přes den. Někdy neusne ani u kojení. Jak ho uspat??? Někdy usne v autě, když je hodně unavený. Ani nepamatuju, kdy se mi povedlo uspat ho v kočárku. Neusne, i když je hodně unavený. Už jsem se snažila dát mu flašku s vodou a naučit ho na plyšáka, ale nevyšlo to. Vzdala jsem ten řev a pláč.Budu ráda za každou radu. Bohužel - někomu ho dát na noc - nejde.
Až budeš v nemocnici usne i bez kojení, ve dvou letech dobře ví, že nikdo jiný ho nenakojí… Můžes zkusit homeopatika na zastavení laktace a odstavení dítěte, ale pochybuju, že zaberou
Zkus večer někam odejít a ať ho uspí osoba s kterou bude až budeš v nemocnici. U nás to funguje, dcera 2,5roku, pořád se ráda kojí, už to slábne, ale do dvou let byla pěkný závislák, přesto když jsme nebyla doma v pohodě usnula s tatínkem. Jinak tedy odstavit dvouletého závisláčka něhem dvou týdnů je snad nereálné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já přestávala kojit ve 14ti měsících právě z důvodu, aby z něj nebyl závislák a hlavně proto, že už mi to kojení vadilo. Moje rada zní prostě se rozhodnout a vydržet. Hlavně nesmíš povolit. Prostě prso nedostaneš ať se postavíš třeba na hlavu. Vždy jsem odstříkala a dávala mu flašku, vždy si ji nakonec vzal. Postupně jsem mu po troškách do mléka přidávala trošku sunaru, aby se naučil na tu chuť. Vyhradila jsem si na to tyden a veděla jsem, že nic moc jiného neudělám, protože se budu stále patlat s prckem. Hodně jsme v době odvikání leželi spolu v posteli, mazlili se a koukali na různé pohádky a četli knížky. Šíleně jsem se toho bála, protože bez prsa nedal ani ránu, ale vše proběhlo v klidu. Byla jsem připravená na šílené řvaní a vstekání, psychicky jsem se připravila na to jak ho budu ignorovat když řve. ale nic z toho se nekonalo a za dva dny už byl uplně vpohodě. Od známé vím, že jí řval týden a pak ho to přešlo. Hlavní je nepovolit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček Já myslela, že to za tu dobu zvládnu. Nechat to na dobu, co budu v nemocnici, nechci. Jednak potřebuju, aby se mi už netvořilo mléko. A budu ráda za hlídání v době, kdy budu v nemocnici - nelze to využít už teď. Hlavně má problém usnout - kolikrát i při kojení. Představa, že někomu řve, dokud neodpadne, je hrozná. Mám doma Ricinus Communis CH5 - ale to je na podporu kojení. Na přestání kojení je nejspíš jiné ředění, jestli jsem to dobře pochopila. Existuje něco, aby mu to přestalo chutnat?
- Citovat
- Upravit
@kristynava Já se snažila pomalu, vysvětlovat, jenže právě neskutečný řev a pláč. Fakt tragédie. Když jsem pak povolila, tak se začal radostí a štěstím smát. Vím, že jsem neměla povolit, ale ten pláč byl fakt hrozný. Díky tomu nemůže spát nikdo jiný. A co teprve v noci. Je to celkově závislák na mamince a nechce k nikomu. A skoro nejedl. Teď se to naštěstí zlepšilo a jí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak přestat kojit dvouletého závisláka? Mám na to dva týdny, pak nastupuji do nemocnice. Usíná u kojení. Někdy se v noci nevzbudí, někdy se vzbudí víckrát. Usíná při kojení i přes den. Někdy neusne ani u kojení. Jak ho uspat??? Někdy usne v autě, když je hodně unavený. Ani nepamatuju, kdy se mi povedlo uspat ho v kočárku. Neusne, i když je hodně unavený. Už jsem se snažila dát mu flašku s vodou a naučit ho na plyšáka, ale nevyšlo to. Vzdala jsem ten řev a pláč.Budu ráda za každou radu. Bohužel - někomu ho dát na noc - nejde.
Pred mesicem jsem odstavila 2 letou. Rekla jsem, ze mam bebi, aua aua, zalepila si pred ni bradavky naplasti. Usnula v pohode bez prsa. V noci ho chtela, rekla jsem, ze mam naplast, otocila se a spala dal. Prsa jsem mela prelepena jeste dlouho, ale fakt uplne bez problemu, divila jsem se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ricinus comunis 30Ch a Lac caninum 30Ch, jedno působí na snižování laktace, druhé údajně, že přestane mléko chutnat, ale já osobně mám u učincích homeopatik pochybnosti
Taky můžes zajít ke gynekologovi, nechat si napsat nějaké prášky na zastavení, ale po dvou letech kojení to možná nepůjde tak jednoduše
Prý mátový čaj snad ovlivňuje chuť mléka, ale máta se nesmí společně s homeopatiky, nebo zkus namazat bradavky něčím nechutným, ocet, zubní pasta, nějaký lak proti okusování nechtů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@kristynava Já se snažila pomalu, vysvětlovat, jenže právě neskutečný řev a pláč. Fakt tragédie. Když jsem pak povolila, tak se začal radostí a štěstím smát. Vím, že jsem neměla povolit, ale ten pláč byl fakt hrozný. Díky tomu nemůže spát nikdo jiný. A co teprve v noci. Je to celkově závislák na mamince a nechce k nikomu. A skoro nejedl. Teď se to naštěstí zlepšilo a jí.
Ty se musis rozhodnout a nepovolit. Ja cekala v noci jekot a fakt se nekonal, vubec. Prelep si prsa pred nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit