Jak přestat kojit - tipy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alušáček mata snizuje laktaci. Ja trpela tyden, pak se to zlepsilo, po mesici jsem byla bez MM. Bez homeo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen A jak spala předtím? My máme problém se spaním i teď. Dneska už jsem zkoušela uspat v kočárku, ale nepovedlo se. Tak to zkusím ještě jednou. Jak dlouho to trvalo? Mně se stalo, že i nedávno se mi udělaly bouličky v prsu. Jak mu ale vysvětlit, že jednou mu dám a příště nedám, pak zase dám?
Nebo zkoušet odstříkat? Při potížích?
- Citovat
- Upravit
@blumen píše:
Ty se musis rozhodnout a nepovolit. Ja cekala v noci jekot a fakt se nekonal, vubec. Prelep si prsa pred nim.
Dneska to zkusím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@blumen A jak spala předtím? My máme problém se spaním i teď. Dneska už jsem zkoušela uspat v kočárku, ale nepovedlo se. Tak to zkusím ještě jednou. Jak dlouho to trvalo? Mně se stalo, že i nedávno se mi udělaly bouličky v prsu. Jak mu ale vysvětlit, že jednou mu dám a příště nedám, pak zase dám?Nebo zkoušet odstříkat? Při potížích?
hele já odstavila syna naráz (neměla bys odstavovat v době, kdy má nějaké potíže, nebo ho bolí rostoucí zuby apod…) - prostě jsem mu místo prsa šoupla flašku. Měla jsem pocit, že už se mi mléko stejně nedělá (trefila jsem to, ani jsem nemusela odstříkat), že si syn spíš prso dudá. Taky usínal u prsa. První noc byl řev skoro 45 minut, pak usnul. V noci se budil, ale pokaždé jsem mu místo prsa nabídla flašku. Druhou noc byl řev jen 10 minut, v noci se budil daleko méně. Třetí noc brečel 5 minut, v noci se vzbudil jen jednou. A čtvrtou noc to bylo v pohodě. Místo prsa jsem ho vždycky hladila a zpívala mu, dělala šššš… prostě ho uklidňovala jinak.
Ale připrav se na to, že vzhledem k tomu, že jsi mu jednou ustoupila, tak odvykačka bude těžší a delší. Bude to zkoušet. Pokud se rozhodneš přestat kojit, už nesmíš ustoupit. Jak jednou nastavíš pravidlo, tak ho nesmíš porušit, platí to obecně v celé výchově. Pokud pravidlo ty svévolně porušíš, zaděláváš si na problémy do budoucna - jako s tím kojením teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když chceš přestat kojit tak už nesmíš dát prso. Když povolíš tak bude vědět že si u tebe vše vyřve a budeš to mít jen horší. Když chceš aby dítě něco dělalo nebo nedělalo tak na tom musíš trvat a nepovolit jinak ničeho nedosáhneš a u přestávání kojení je to stejné. To že se ostatní nevyspí bych neřešila, hold to rodina chvíli vydrží. O přelepování bradavek jsem taky slyšela. Na nějaké děti to fakt platí. Na zastavení laktace si kup široký obvaz a stahnuj se. a taky ledovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nechala na vikend tatinkovi a pak uz jsem proste nedala. Do tydne spala celou noc bez buzeni. Jinak nez nedat a bez revu to stejne nepujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@blumen A jak spala předtím? My máme problém se spaním i teď. Dneska už jsem zkoušela uspat v kočárku, ale nepovedlo se. Tak to zkusím ještě jednou. Jak dlouho to trvalo? Mně se stalo, že i nedávno se mi udělaly bouličky v prsu. Jak mu ale vysvětlit, že jednou mu dám a příště nedám, pak zase dám?Nebo zkoušet odstříkat? Při potížích?
Nene, jak mu jednou nedas, tak pak uz nedavat. Musis se rozhodnout v hlave hlavne. Predtim nekdy spala celou noc a jindy byla 5× vzhuru, musela jsem kojit hlavne nad ranem a kdyz jsem ji nechtela dat, rvala strasne moc. Ale jakmile jsem se rozhodla a prelepila ty prsa, uplne bez problemu, fakt. Jsem se bala, co sousedi a oddalovala to dlouho
pak jsem musela brat leky a ukoncila to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnešní uspávání - dopoledne v kočárku - snaha na půl hodiny, kdy jsem to vzdala. Bylo vidět, že už neusne. Odpoledne opět do kočárku, byl ve stavu, kdy vypadal, že usne hned. Bohužel mu to trvalo hodinu! Kolikrát už to vypadalo, že prostě neusne. Mám pocit, že moje mateřská je tvořena z velké části uspáváním. Je to fakt na psychiku, když to dítě brečí.
- Citovat
- Upravit
Teď pořád pokašlává. To je každou chvilku něco, proč jsem to oddalovala. Teď už to oddalovat nemůžu. A to jsem teď několik nocí nespala kvůli druhému dítěti. Musím to zvládnout.
- Citovat
- Upravit
@blumen píše:
Davas pred spanim flasku? Ja ne, ale nekdo jo
Nedávám. Nechce.
- Citovat
- Upravit
Strašně mě bolí prsa, leduju, pila jsem šalvějový čaj, musela jsem odstříkat. Je mi celkově blbě.
Nejradši bych prckovi dala prso a bylo by mi hned dobře.
Včera jsem si uvědomila, že jsem si vlastně při posledním kojení neuvědomila, že je poslední - protože jsem to nevěděla. Bylo to tak krásný, když mě u toho hladil.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Strašně mě bolí prsa, leduju, pila jsem šalvějový čaj, musela jsem odstříkat. Je mi celkově blbě.![]()
Nejradši bych prckovi dala prso a bylo by mi hned dobře.
Včera jsem si uvědomila, že jsem si vlastně při posledním kojení neuvědomila, že je poslední - protože jsem to nevěděla. Bylo to tak krásný, když mě u toho hladil.
nám doporučovali v porodnici, že jakmile přestáváš kojit a máš mléko, tak odstříkávat do uvolnění ve sprše (nebo ručně do flašky, kterou dáš dítěti) a to pouze do uvolnění. Tím postupně budeš snižovat poptávku a tak se bude snižovat i nabídka. Když odstříkávat nebudeš, hrozí ti zatvrdnutí mléka, a to se pak musí ručně odstříkat a prý to bolí fakt… moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě musíš odstříkávat abys neměla zánět. Hladit tě bude i jindy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit