Jak přidělat kapsář na zeď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
210
2.11.09 19:48

Jak přidělat kapsář na zeď?

Holky, kdo máte - jak máte přidělaný kapsář na zeď za velkou postelí?Babička nám ušila, ale nemůžu vymylset, jak nejlíp přidělat. Zdůrazňuju-bydlíme v paneláku = vyvrtání každé díry do zdi je trochu adrenalín - nikdy nevíte, jestli se to skutečně podaří, nebo jestli narazíte na nějaký kovový hnus v panelu, přes který vrtat nepůjde = potřebuju co nejmíň děr do zdi. Plus ještě zdůrazňuji, že náš 2,5letý syn je opravdu HODNĚ živý - pořád skáče, za všechno tahá atp, takže to musí něco vydržet:-) Taková ta klasická umělhmotná tyčka na záclony/závěsy,která je zavěšená na takových háčcích potřebuju, aby byly vyvrtané (přesně) 6 dírek do zdi.Takové ty bytelnější dřevěné mají zase už docela dlouhá ty očka / háčky, do kterých se tyčka vkládá, takže by ta tyčka = kapsář byly dost daleko od zdi. Prostě nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
2.11.09 20:39

Já bych vzala dřevěnou placatou lištu, 3 díry do zdi by na to měly bohatě stačit - 2 na krajích a jedna uprostřed (a ani to nemusí být symetricky, protože to nebude vidět), na ni přilepit suchý zip (vyrábějí se i samolepící)(případně přisponkovat) a druhou část zipu přišít zezadu na kapsář (tu co neškube látku aby se to dalo bez problémů prát v pračce), to by mělo stačit.
A pokud by byla opravdu velká nechuť vrtat, možná by ta lišta i držela přilepená nějakým lepidlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.11.09 13:42

Nějaká varianta se sucháčem mě taky napadla, ale bojím se, že to nic nevydrží. Ten kapsář je vcelku těžký - není to jen látka, ale má výplň jako se dává třeba do bund. Plus ten náš drak je fakt dost „akční“, nenechá nic v klidu. Nemáš s tím zkušenost? (mimochodem, vidím podle tvých kalenáříků, že na tom budeš podobně jako já - když se Emička narodila, byly Kubíkovi 2r. 2měs., je to fakt fofr:-)Ale třeba je tvůj chlapeček klidnější než ten náš:-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
3.11.09 19:06

Použít sucháč bych se nebála, pochopitelně by musel být kvalitní a dostatečně široký (min 2 cm) a přišitý po celé délce kapsáře. A když i ikea může přidělat stonek baldachýnu/listu ke zdi do držáku jen suchým zipem, tak by to mělo být v klidu. Navíc, pokud to strhne, není to zničené, jen se to znova nasadí… Parkrát to zkusí a pak ho to přestane bavit… A rozhodně to bude bezpečnější varianta než aby rumploval přišroubovanou tyčkou, už ho i vidím na tom balancovat aby dosáhl kam nemá :roll: ne opravdu nemám klidné batole… :mrgreen:
ale ještě jsem to nezkoušela, pokojík je zatím ve stavu zrodu - vrtáme, montujeme nábytek a budeme teď malovat… a co k posteli budu řešit nyní, kapsář žádný nemám, možná tam dám polštáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.09 11:58

ahoj,pro nas bylo vrtani do panelu tez adrenalin,u toho i sppousta „rozvodu“,a pak nekdo poradil fakt dobrou vrtacku,my meli obyc priklepku s vidiakem.Ted si pujcujem takovy vrtaci kladivo s SDS vrtakama a je to behem minuty:)a kdyz narazite na drat,tak zase vymenit a vrtat spesl vrtakem na zelezo…Hnedle v kazdym meste uz existuji pujcovny naradi a tam by jste meli sehnat vse.Pujcujem si az kdyz se nam doma vrtani nahromadi,aby se to vyplatilo:)..jinak my mame kapsar na latce,zatim drzi,ale jak dlouho to netusim.Latka je to slaba,takze mala po ni nema jak lezt,spis se za ni pritahuje pri zvedani,no zatim odolava :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
4.11.09 15:22

Hm… tak zatím se kloním nejvíc asi k té laťce se sucháčem. Vážila jsem ten kapsář, má necelý 1kg.. doufám, že to bude fungovat. Protože dám kapsář tchýni předělat na variantu sucháč (teď je na variantu laťka), manžela poženu pro laťku a vrtat a když to nevyjde, tak na mě budou oba nasr…:-) Kdybyste ještě někdo měl nějaký nápad / zkušenost, budu moc ráda:-)
jinak - polštáře by u nás na místě nevydrželi:-) u nás co není přidělaný, přivrtaný, tak nevydrží:-) tak jsem zvědavá s tím sucháčem:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí