Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych poprosit o váš názor… Asi nejsem přihlášená, takže metřík není, nicméně máme 2 děti s věkovým rozdílem 18 měsíců. Obě doteď spí v klasických dětských postýlkách. Už mi ale přijde, že je Lindě postýlka tak akorát, ačkoli ona je v ní spokojená. Mysleli jsme, že bychom jí koupili klasickou postel (tu kratší), ale protože víme, že za nějakou dobu bude aktuální přestěhovat z postýlky i bráchu, nevíme, jestli by nebylo lepší koupit rovnou palandu. Bohužel naše prostory neumožňují pořízení dvou postelí pro děti (resp., vejdou se, ale pak bude ložnice noclehárna jako dosud a nehrozí, že by tam mohli mít nějaký stolek a prostor na hraní…). Teď uvažujeme, že bychom jí výhledově v prosinci, lednu, to jí budou akorát dva a půl roku, koupili dětskou postel. Bráchovi v tu dobu bude 9 měsíců. Kdybychom bráchu za rok (tedy v roce a 3/4) chtěli přestěhovat taky do normální postýlky, myslíte, že může tří a půl leté dítě spát nahoře na palandě? Samozřejmě jsem si vědoma nepohodlí v případě nemoci atd., nejsem nijak velký zastánce paland, ale jiná možnost u nás s dvěma dětmi mimo dětskou miminkovskou postýlku asi nepřipadá v úvahu… Uf, to jsem se do toho zamotala, doufám, že jste to pochopily…
Marti,
u nas ditko zatim jen jedno a v male postylce, ale jednou to budu resit podobne jako ty. Mame sice pro deti vlastni pokojicek, ale je malickatej a za predpokladu, ze se jim tam maji taky vejit jeste i jiny veci nez postele, o mistu na hrani ani nemluve, budeme to taky muset resit palandou.
Zatim se mi nejvic libi tohle
http://www.gazel.cz/index.asp?…
s tim ze se to da poridit vsechno zvlast. Pro vas by zatim prichazela v uvahu ta jedna postel, a pozdeji druha plus ten nastavec a schudky.
Prijde mi totiz dost zbytecny porizovat malou detskou postel. Sice jako mezistupen pekny /napr. v Ikee se vzdycky pokocham/, ale dost vyhozeny penize.
Pro vas teda asi i kousek usetrenyho mista,
ale i tak dalsi matrace atd.
Tot jen me postrehy, rada si poctu i v nazorech lidicek, kteri uz maji konkretni zkusenosti ![]()
A 3.5lete ditko uz si myslim ze by mohlo horni palandu zvladnout v pohode, jen jak ja se znam asi bych nechavala dodelat nejakou zachytnou sit smerem ke stropu /vedoma si toho jaky je nase ditko nocni cestovatel _ coz ma mmch po me
/…
No není taky tříapůl leté dítě jako tříapůl leté dítě, že jo…
Tak zvaž sama, jak spí, jestli se při spaní mele, nebo spí v klidu, jestli spí celou noc nebo chodí spát k vám - jako naše dcerka… ![]()
Máme taky palandy, hodně bytelné, a nahoru jsme ještě pořídili tohle
tuhle zábranu
Tak, teď jsme zvědavá, zda jsem zvládla poslat odkazu
![]()
Hodně to bočnici zvedlo a postel je ještě bezpečnější. Navíc, my máme takový tip, který má dole ještě třetí příležitostnou zasouvací postel, takže kdybych měla pocit, že jsou holky moc divoké, vytáhnu ji a v případě pádu by padaly do měkkého. Ale nevytahuju ji, na spaní si zvykly v pohodě.
Quinny, ten tvůj odkaz nefunguje, můžeš ho prosím zkusit znovu? dík!
tak ještě jeden pokus, ono to nebylo jako odkaz, ale když se to okopíruje do adresního řádku, tak by to normálně fungovat mělo ![]()