Jak přidělat na zeď plakát/mapu?

327
18.12.17 11:46

Jak přidělat na zeď plakát/mapu?

Použila jsem bílou lepící hmotu z papírnictví k tomuto účelu určenou, nalepovala opakovaně, neustále navyšovala množství této hmoty, ale stejně se to dřív nebo později uvolní a plakát spadne. Takže co jiného použít? Plakát klasický rozměr, mapa ještě jednou tak velká, vymalováno máme - někde vápnem, někde Jupolem. Nic mě nenapadá. Do rámu nechci - rám by musel být velký, to je docela investice a navíc se mi to tolik nelíbí, jako když je plakát rovnou na zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1055
18.12.17 11:51

Zklamu tě - pokud nechceš rám a „snoply“ tě neuspokojily, tak už je připínáčky nebo lepící páska (a pořádná, ať to drží). :(
Edit : Ještě jsem si vzpomněla na starý trik: dvě malé lišty přilepíš po celé délce horní strany plakátu (nejlépe z obou stran), někde v 1/4 od obou konců upevníš provázek a za ten to pověsíš na zeď jako obraz (bývá to k vidění ve školách). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.12.17 11:56

@Vlaďka 83 No tak to ty připínáčky napáchají asi menší škodu na omítce než lepící páska - předpokládám, že by jí muselo být hodně, aby to drželo. Ach jo, tolik vymožeností na trhu, ale na tenhle problém nic uspokojivého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
18.12.17 11:57

@Vlaďka 83 tak zkus sekundové lepidlo, ale pokud se to na první pokus nepovede, tak se riskuje stržená omítka nebo roztržený plakát :lol:… a co takhle ještě lepidlo na tapety? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.12.17 11:58

@Vlaďka 83 Tak s lištami zaúkoluji manžela, vypadá to jako „nejčistější“ řešení. Jsem zvědavá, co mi na to poví. Se mu nebude chtít. Ale zní to dobře. Když to udělá kutil, nebude to ani drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
18.12.17 11:58

@Tóňa2 nebo mě ještě napadla oboustranná lepící páska. My jsme takhle v bytě lepili izolaci za topení, a drží to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.12.17 12:00
@sucuba píše:
@Vlaďka 83 tak zkus sekundové lepidlo, ale pokud se to na první pokus nepovede, tak se riskuje stržená omítka nebo roztržený plakát :lol:… a co takhle ještě lepidlo na tapety? :)

No já se právě bojím toho, že mi sekundové lepidlo ten plakát neudrží a navíc to pak půjde dolů i s omítkou. Lepidlo na tapety - kdybych věděla, že ten plakát tam budu chtít mít hodně hodně dlouho, tak bych do toho možná šla, skvělý nápad, ale co když se mi plakát za rok „okouká“? To pak asi jen tak dolů nedám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
18.12.17 12:02

Napadla mě taky oboustranná lepicí páska, ale chce to nějakou kvalitní, a pak už záleží na tom, jak pevně vám drží omítka… :think: Připadá mi nejlepší řešení to s tou lištou, to ani není destruktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
18.12.17 12:15

Mapy máme v lištách - jedna nahoru, druhá dolů, ta horní má dírky na dva křebíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
18.12.17 12:35

Existuje oboustranná lepicí páska, ale ne obyčejná. Existuje taková širší s takovou pěnovou hmotou a dá se sloupnout i bez stržení omítky. Ale přesný název nevím. Třeba se zeptat prodavače v papírnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.12.17 12:37

@Tóňa2 jsou vyloženě lepící hmoty na zeď..já mám doma obří tapetu a drží to už dva roky..ale dostala jsem to k té tapetě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
18.12.17 13:11

Taky bych velký plakát typu mapa dala bez uzardění mezi dvě lišty a pověsit. Má to výhodu, že se to může dle libosti přenášet, nenadělá to na zdi skoro žádný stopy a nehrozí odlupování
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.12.17 19:49

Všem moc díky za rady. Pokouším se teď manžela přemluvit na ty lišty, moc se mu nechce, ale snad to projde a pustí se do toho. S jeho rychlostí se obávám, aby bylo hotovo alespoň do příštích vánoc. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
18.12.17 20:08

Mame prilepeno oboustranou lepici paskou, drzi dobre uz x let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.12.17 21:31
@Tóňa2 píše:
Všem moc díky za rady. Pokouším se teď manžela přemluvit na ty lišty, moc se mu nechce, ale snad to projde a pustí se do toho. S jeho rychlostí se obávám, aby bylo hotovo alespoň do příštích vánoc. :roll:

Podívej se na nějaké rady na netu a zvládneš to i sama :palec:. Taky mám doma chlapa, co se mu do některých věcí nechce, ale když pohrozím studeným obědem a že schovám pivo, najednou to jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný