Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
O víkendu jsem reklamovala boty, koupené před třema měsíci v CCC, na noze jsem je měla asi 20× a začala se mi docela dost odlepovat pata (letos jsem si koupila v CCC dvoje zimní boty a kvalita musím říct teda nic moc mimochodem).
Před reklamací jsem je trochu otřela hadříkem, tak aby nebyli špinavé, ale zase jsem si říkala co to budu dělat pořádně, pak mi boty třeba vymění nebo vrátí peníze, tak co to budu přehánět. Na zápis o reklamaci mi paní napsala, že jsem boty zněčištěné, špičky okopané, dost mě to překvapilo, okopané boty si přestavuju teda jinak a špinavé taky. Kdybych ty boty předtím nečistila, tak neřeknu, ale trochu mi to hnulo žlučí. Nejsem špindíra, abych jim to dávala špinavé…
Stalo se Vám to taky a jak chystáte boty k reklamaci vy?
Muž reklamoval jednou sportovní boty v Hervisu, donesl jim je bez jakýchkoli úprav (takže vypadaly jak z pole), co do protokolu napsali, to nevím, ale reklamaci mu uznali ![]()
S okopanýma špičkama se nic nadělat nedá, ale boty tedy předtím pořádně umyju.
@gaby.m Boty jsem prostě otřela. Byly synovi a po týdnu nošení se rozlepily. Jooo, mohla jsem to zalepit doma, lepidlo na boty mám, ale levné nebyli, tak jsem očekávala víc. Na reklamační papír jsem nic nepsala, protože jsem si je mohla hned vyměnit. Ale chtěla jsem napsat, že víc než omytí, aby nebyly špinavé, bych nedělala ![]()
@gaby.m reklamovala jsem boty v klimatexu, předtím jsem se je snažila vypucovat, já s čistotou byla spokojená a prodavač to stejně komentoval, že takhle si vyčištěné boty nepředstavuje
ale vzal si je a do protokolu nic nepsal a reklamace byla uznáná ![]()
Já takhle reklamovala boty v Hudysportu a nechtěli je převzít, že jsou špinavý… Tak jsem je vzala domů, vzala sprchou vyloženě (byly s goretexem) a pak to normálně na reklamaci vzali, opravili vrátili… ![]()
@Kakika já jsem je měla taky ve stavu, že bych si je doma zalepila za 5 minut, ale proč bych to dělala? Boty stály 1600,–, tak očekávám, že je po pár nošení nemusím opravovat. Na první pohled byly skvělé světlá kůže, kotníčkové, s kožíškem, akorát na zimu (pokud nějaká bude
), ale nevydrží nic. Ale vytočil mě ten přístup, kdybych ty boty vrátila po půl roce každodenního nošení, tak neřeknu, budou okopané a nebudou vypadat jako nové. Ale takhle. Výrobci by se měli zaměřit více na kvalitu
Já myslím, že ona tam popisuje prostě fakt, že už byly nošené… Abys pak třeba nemohla říct, že tam v nich někdo chodil, když byly na reklamaci ![]()
Jakákoli věc, která se reklamuje musí být čistá, suchá a hygienicky nezávadná např. nesmí zapáchat nebo být plesnivá. Je to přímo v reklamačním řádě a prodávající není povinen reklamaci, která nesplňuje obecné zásady hygieny do reklamačního řízení přijmout. ![]()
@gaby.m
my v krámu jinak než pořádně vyčištěné boty a vyprané oblečení brát na reklamaci ani nesmíme
jinak tam musíme i napsat, co přesně zákazník reklamuje, ale taky to, co na těch botach je jinak než při koupi, ale co zákazník nereklamuje (viz. okopané špičky, chybějící tkanička,…) ![]()
Tak aspoň, že nejsem sama, už se mi to stalo asi před rokem, kdy mi reklamaci neuznali a taky v protokolu to popsali tak, jako bych jim dávala totálně doničené a špinavé boty z pole. Tenhle přístup prostě zákazníka vytočí a do obchodu už v životě nepáchne
Nedávno jsem reklamovala boty v Humanicu, já je umyla ale tam oni požadovali i čisté podrážky, vytáhla na mě vlhčené ubrousky a musela je vypucovat. Říkala mi že jim jinak za to nadávají když berou špinavé boty a že to pak musejí pucovat o svých přestávkách. Reklamace jinak byla uznaná a bota opravená.
@mamartina píše:
Nedávno jsem reklamovala boty v Humanicu, já je umyla ale tam oni požadovali i čisté podrážky, vytáhla na mě vlhčené ubrousky a musela je vypucovat. Říkala mi že jim jinak za to nadávají když berou špinavé boty a že to pak musejí pucovat o svých přestávkách. Reklamace jinak byla uznaná a bota opravená.
přesně tak čisté podrážky musí být ![]()