Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
na jaře bychom chtěli koupit ojeté auto v Německu, rozhodli jsme se tak proto, že jsou tam prý v nabídce auta v lepším stavu, nepřetáčí se tachometry a jsou v lepší kvalitě za míň peněz…měly bychom i člověka, který by nám pro auto zajel, jenže bych potřebovala vědět na jaké webové stránky se dívat, tedy kde hledat na internetu ojeté auta v Německu…můžete poradit?
Němčinu skoro neumím, to budu mít asi dost složité, co?
Mobile.de autoscout24
Ceny jsou nekdy i vyssi nez u nas, hlavne u novejsich aut.
@villa Ty webovky, kde jsme hledali si už bohužel nepamatuju… ale z vlastní zkušenosti nedoporučuju.
Auto nám bylo také dovezeno, bylo v dosti tragickém stavu. Nikdy bychom ho koupili, kdybychom ho viděli. Tragédie.
Mimochodem - potom to přihlášení tady se platí víc než když koupíš v ČR.
Já už bych si auto z Německa nekoupila.
Jsem zklamaná, otrávená… do auta jsme narvali spoustu peněz! Nakonec jsme snad i na vyšší ceně, než kdybychom ho koupili tady. Nehledě na to, že nám autobazar dal k autu jen 1 klíč s tím, že druhý pošle. Nikdy se tak nestalo! V telefonu nás poslali do patřičných mezí.
Můžete mít ale štěstí a koupit dobře. ![]()
Příspěvek upraven 07.02.14 v 19:35
My nechceme nové, chceme ojeté cca 3roky staré, ale asi se nevlezem do ceny, jak tak koukám…
My teď kupujeme taky pár roků staré auto. Necháme si ho dotáhnout z Německa. Domluveni jsme s jedním pánem, který se tím živí. Nejprve ho v Německu nafotí, pošle nám do mailu, stále můžeme odmítnout. Poté dotáhne do Čech, manžel pojede omrknout a stále může odmítnout. Pokud se rozhodneme ho koupit, na podvalu nám ho doveze až před barák a vyřídí převod z ciziny. Nicméně si za to také nechá zaplatit. ![]()
@zerezmijka a můžu se zeptat kolik si za to vezme? Jak se tak dívám na ty německé stránky tak jsem asi hodně naivní řidička
jaké auto kupujete, jak staré a do kolika chcete pořídit…jestli se můžu zeptat
ráda bych si udělala reálnou představu.
@villa Kolik si za to vezme, netuším. On to má na starosti spíš manžel.
Ale kupujeme sedmimístný Ford Galaxy, rok výroby 2007-2009, chceme pořídit do 250 tisíc.
Já bych právě chtěla auto do 120tis.,rok výroby 2010-2011, combi, značka jakákoliv a vidím podle těch webovek, že bych si spíš vybrala u nás, než u nich…ach jo, to zase bude ![]()
@villa Ahoj, my kupovali z Německa před třema rokama, v podstatě jsme to brali celý přes tohohle pána: http://www.dovezauto.kvalitne.cz/ . Poradil nám webovky, bazary, poslali jsme mu mailem pár aut, zase poradil, který by nebral (zná už tam bazary atd), pak on obtelefonoval všechno, poptal se, nám to zas zprostředkoval. Nakonec jsme vybrali finální auto, bylo od soukromý osoby, zas nám to všechno vytelefonoval, my jen přijeli, zařídili přehlášení a autem odjeli. Za tohle všechno si tenkrát vzal myslim 2000Kč plus snad 25procent z usmlouvaný částky (jo, ještě nám usmlouval cenu dolu
. Moc ho doporučuju, projdi si ty stránky a uvidíš sama
![]()
@villa píše:
@petra_dwo děkuji, jsou tam dobré informace
Taky jsme měli všechna auta pro lidi do firmy hlavně z Německa. Manžel nikdy nekupuje nic do 100km od hranic CZ a v AT, protože se tam solí podobně jako v CZ a dole bývají trochu víc orezlé. Z NL a CH bylo vždy auto jako nové. Povídal, že hezké auto prý vyjde určitě dráž než z CZ, ale stojí to za to. Člověk si prý musí hlídat odkud-od koho se kupuje (aby to nebyli Turci, Poláci… a nápis Export-pak je to vždy podvod, nebo skrytý problém, který je třeba vyvézt ze země. Dobré je si najít auto netto-bez daně a koupit jej na firmu s 0%DPH.
Manžel se vždy baví u inzerátu „původ CZ“, to prý znamená, že auto celý svůj život jezdilo po rozbitých necestách, často brzda plyn, se zoufalým servisem s nejlevnějšími komponenty, vč. značkových servisů. Už jen, že auto pochází z CZ je prý problém v kvalitě i značkových servisů a opravuje se jen to nejnutnější. Koupit auto čerstvě dovezené, většinou znamená, že v cizině mělo (příklad) 250.000km, ale při CZ přihlašování-první dovozové STK má 150.000km. Např. CEBIA a všechny ty placené služby pro zjištění CZ km se odvíjí až po dovozu do CZ, takže jde v podstatě opět o podvod, ale koncový zákazník věří. Nejlepší je vzít původní papíry z ciziny od bazaristy a podle servisní knížky zavolat do značkového servisu v dané zemi, ale to prý nikdo nedělá už jen pro ten pocit, že je za prudiče.
Máme pána (pouze Praha 8,5t/ks) jeden den auto projede linkou STK a druhý den máme značky a doklady. Pamatuji se, že jednou nám odtahovka přivezla do firmy tři auta najednou, pán přijel, odvezl si jedno, za hodinu se s ním vrátil, odvezl druhé, pak třetí a večer jsme měli na všech autech CZ značky i CZ TP. Možná to jde jinde levněji, ale může nastat komplikace… Pán prý přihlásí vše a starosti řeší na počkání…
Jak manžel nadiktoval, tak předávám ![]()
Pokud prý ženy potřebují dokonale spolehlivé auto a nepotřebují kombi, mají si prý koupit Hybridní Toyotu Prius od 2004 dodnes. Je to automat s klimatizací a jezdí za 4,5 a nejvíc 5,5L úžasně bez servisu. Nemá prý nějaké gumové rozvody a je to prý nejspolehlivější auto planety. Na stáří Priusu prý v podstatě nezáleží, nemá žádné závady.
@manika @petra_dwo Holky, nechci zakládat novou diskuzi.
Ráda bych radu, na koho se obrátit (Ostrava, Opava, Olomouc), kdo pomůže s dovozem auta z Německa za rozumnou cenu. U nás jsou na prodej, co jsem viděla, děsné ojetiny s utočenými kilometry a zpravidla „vystajlované“ bouračky.
Chtěla bych něco takového…cena samozřejmě čím nižší, tím lépe, ale samozřejmě ne na úkor potřebných oprav: http://www.automobile.de/…ile/bild2.pl?…
Mám studující dceru, plus 2 psy…takže penízky samozřejmě řeším
.
Díky za případné kontakty, sama si tuto akci (Kulový blesk
) organizovat netroufám a náš bazarový Matiz se začíná rozpadat (rez se docela rozrůstá), už se mně do něj nechce investovat, i když je to fajn spolehlivé autíčko.
@Vája píše:
@villa Ty webovky, kde jsme hledali si už bohužel nepamatuju… ale z vlastní zkušenosti nedoporučuju.
Auto nám bylo také dovezeno, bylo v dosti tragickém stavu. Nikdy bychom ho koupili, kdybychom ho viděli. Tragédie.
Mimochodem - potom to přihlášení tady se platí víc než když koupíš v ČR.
Já už bych si auto z Německa nekoupila.Jsem zklamaná, otrávená… do auta jsme narvali spoustu peněz! Nakonec jsme snad i na vyšší ceně, než kdybychom ho koupili tady. Nehledě na to, že nám autobazar dal k autu jen 1 klíč s tím, že druhý pošle. Nikdy se tak nestalo! V telefonu nás poslali do patřičných mezí.
Můžete mít ale štěstí a koupit dobře.Příspěvek upraven 07.02.14 v 19:35
Přesně, známí si taky sehnal auto v německu a stálo to fakt za všechny prachy
![]()
Chápu, ale autíčko, které chci, zkrátka v přijatelném stavu v ČR moc není…téměř vůbec.
Sama mám Matize z bazaru u nás, dovoz Německo…opravy sice nějaké byly, vzhledem ke stáří vozu, navíc - udržujeme tak trošku i průběžně, nejen závady, kdy nejede (ještě se nestalo)… já bych to jako úplnou tragošku neviděla…jen sehnat někoho, kdo ke krapet seriózní a ověřený.
No na mobile.de, nebo i na scout je to možné přeložit do češtiny. Problém nastane v případě, kdy si pro to člověk chce jet sám. Je potřeba najít někoho kdo fakt rozumí dobře německy.
Já si přivezla s manželem už 4 auta, ale přestože německy mluvíme, vozíme si sebou překladatele - fakt se to vyplatí…
Jinak co se týká kvality fakt je to 100 a 1 proti našemu trhu. Cena nižší u srovnatelných vozů, ale zaručena historie. Kolikrát najdete v autě i faktury ze servisů, servisní knížky. Navíc u nich je přetáčení trestné - navíc auto které jde do bazaru musí být po STK.
P.