Jak probíhá a co vše obnáší umělé oplodnění?

324
26.3.25 14:50

Jak probíhá a co vše obnáší umělé oplodnění?

Ahoj, ahoj.
S největší pravděpodobností mě čeká umělé oplodnění. Jeden vaječník mi vzali kvůli cystě a ten druhý je podle krevních testů nefunkční (vývojová vada). Podle gynekologa je šance na přirozené početí velmi malá a budu potřebovat dárkyni vajíčka. Chtěla bych poprosit, jestli by se tady našla nějaká hodná duše, která by mi osvětlila co všechno obnáší umělé oplodnění, jak dlouho zhruba ten cyklus trvá a jak je to s dárkyní vajíček (jestli je to anonymní nebo jestli si můžeme vybrat dárkyni). Hledala jsem si informace na internetu, ale moc se v tom nevyznám. Za měsíc mě čeká preventivní prohlídka na gyndě tak se na to také zeptám, ale ráda bych to slyšela i od někoho kdo si tím prošel a kdo mi to dokáže vysvětlit jako pro idiota :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4509
26.3.25 17:54

Je vždy nastaven individuální plán. My měli vstupní pohovor v listopadu a v dubnu se zavádělo embryo.
Pohovor, rovnou vstupní vyšetření krve a manžel spermiogram. Čekalo se asi 3 týdny na výsledky a pak jsme se domlouvali, co v na den případě dál. Rovnou IVF. Jelikož jsem měla problémy s cykly, tak vše se řídilo pomoci léků - hormonů. Zobala jsem různé prášky, píchala si injekce, odběr vajíček, KET… jen jsem se řídila pokyny a plánem z kliniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.11.25 18:34

Dárkyně vajíček jsou anonymní, ale my vyplňovali dotazník s našimi preferencemi ohledně pleti, očí, vlasů, výšky a váhy a pak nám ji hledali podle krevní skupiny a těchto znaků. Já jsem v Pronatalu a tam nikdy netrvalo dlouho najít dárkyni. Takže jsme tam šlí ke konci března a v půlce května byl embryotransfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.26 13:59

My byly na klinice IVF ve Zlíně. Probíhá to za mě docela na pohodu. Důležitá je psychika. Objednáš se (my šli přes gynekologa, ale můžeš i sama), vyplní se dotazníky, udělá se vyšetření krve, spermiogram, a tak…Pak další schůzka už se probírají výsledky a navrhnou následnou léčbu. Většinou vitaminy pro partnera, stimulace hormony pro ženu. Dostaneš přesný rozpis kdy, co a jak. Nám původně říkali, že možná bude potřeba dárkyně. Naštěstí se to i s menší šancí podařilo s mými. Dárkyni ti opravdu najdou podle krevní skupiny, ty vybíráš zbytek vlasy, oči,… U nás to celé trvalo taky tuším kolem 2 měsíců, na dny nevím už přesně. A naštěstí i úspěšně. Můj typ- neboj se ptát a ptát, jsou zvyklí a tobě to hrozně pomůže. Opravdu je hlavní, aby jsi hlavně byla vpohodě! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
22.2.26 10:39

Ahoj, na začátku je toho hodně, já jsem taky tápala. U IVF s darovanými vajíčky většinou nejdřív proběhne vstupní konzultace, ultrazvuk a odběry, často i spermiogram u partnera, aby měli jistotu, že je vše připravené. Pak je potřeba stimulovat tvoji dělohu pomocí hormonů, aby byla sliznice připravena na implantaci embrya. U dárkyně, která je anonymní, probíhá stimulace a odběr vajíček, embryologové vajíčka oplodní a nechají embrya pár dní vyvíjet, potom se dělá transfer embrya. To je rychlé a bezbolestné, což můžu z osobní zkušenosti potvrdit. Délka toho celého cyklu je individuální, ale orientačně počítej pár týdnů přípravy. Já to řeším na ReproGenesisu a tohle všechno mi tam vysvětlila koordinátorka a vždycky mě uklidnila, když jsem byla vystresovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí