Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
chci se zepat zda někdo prodělal analgosedaci při vytržení zůbů. Mám podstoupit analgosedaci k vytržení 3 zubů naráz. Ze zubařů mám panickou hrůzu. Tak jsem se objednala na analgosedaci. Můžemy někdo popsat jak to vše probíhá a jestli cítil bolest a něco si ze zákroku pamatoval.
Děkuji
Jsi musela podepsat informovaný souhlas ne?
Stačí trošku malilinko pohledat: http://www.mojezubniordinace.cz/…nestezie.asp
Trochu se mi motaly nohy, jinak jsem nic nepocítila. Bolest cítit není, ale na to jsou injekce na bolest, pokud si to dobře pamatuji, tak analgosedace je na oblbnutí.
Ahoj taky jsem na tom byla
ničeho se neboj ke to už 5 let, ale proběhlo to tak že mi pichnuli injekci a pak už si pamatuji jen, že mě sestra volala příjmením abych se probrala. Ty podvědomě spolupracujes, ale nic nevíš. Doma jsem pak do spavala sa trochu zvracela, ale stalo to za to taky mám panický strach že zubaře
@manca 1 píše:
Ahoj taky jsem na tom bylaničeho se neboj ke to už 5 let, ale proběhlo to tak že mi pichnuli injekci a pak už si pamatuji jen, že mě sestra volala příjmením abych se probrala. Ty podvědomě spolupracujes, ale nic nevíš. Doma jsem pak do spavala sa trochu zvracela, ale stalo to za to taky mám panický strach že zubaře
Já si pamatuji úplně všechno, jen jsem si připadala jako po pár panácích, žádná spavá jsem nebyla, akorát teda auto bych neřídila ![]()
Taky jsem na tom byla…trhali mi všechny moudráky najednou. Bála jsem se, ale nic to nebylo. Po píchnuti injekce jsem o ničem nevěděla…pak světlá chvilka když jsem slézala z křesla
, pak zas okno, ani si nepamatuji cestu domu. Špatně mi nebylo, jen jsem celé odpoledne spala.
Dnes jsem se informovala jak to přesně probíhá. Dají kapačku a pak injekce proti bolesti. Mám strašnej strach, že to budu všechno cítit tu bolest.Moje panická hrůza ze zubařů. sestra tvrdila, že si nic nebudu pamatovat, ale jak tady píše radkka ta si prý pamatuje vše s toho mám největší strach.
Tak příští týden v pátek jdu na tu analgosedaci. Ještě nevím zda si to nerozmyslím ten strach je větší.
@vranka1050 píše:
Dnes jsem se informovala jak to přesně probíhá. Dají kapačku a pak injekce proti bolesti. Mám strašnej strach, že to budu všechno cítit tu bolest.Moje panická hrůza ze zubařů. sestra tvrdila, že si nic nebudu pamatovat, ale jak tady píše radkka ta si prý pamatuje vše s toho mám největší strach.
Ne, vůbec se neboj! Já to asi měla nějaký slabší, jak to tu pozoruju. Bolest neucítíš, injekce zaberou, neboj
vem si sebou doprovod, který tě trochu podrží a vše bude dobré.
Tak doprovod mám manžela. Kdyby nejel se mnou tak nejdu. Mám panický strach. ![]()
@vranka1050 Držím ti moc palce. Já jdu shodou okolností taky příští pátek k zubaři. Napiš pak, jaké to bylo.
@vranka1050 píše:
Tak doprovod mám manžela. Kdyby nejel se mnou tak nejdu. Mám panický strach.
To zvládneš
chápu tě, také se bojím, ale ono by to bez toho pak bylo jen horší, takže musíme zatnout zuby a vydržet to ![]()
@vranka1050 můžu se zeptat jak si dopadla? Mám taky podobný panický strach ze zubaře a za tři týdny jdu na trhání všech 8cek v analgosedaci.
Holky nebojte se, a vůbec všichni, kdo máte hrůzu ze zubaře. Pamatujte, že moderní zubařina vůbec nebolí. Vše jde ošetřit znecitlivující injekcí, po které opravdu NIC necítíte. Vzkazuje Vám to srabík na zuby, což jsem tedy já.