Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, chtěla jsem se zeptat…od října 2015 mě pobolívá nad prvním horním zubem, ale jen když si to zmáčknu buď nad rtem nebo přejedu prstem po dásni. Mám to tam vystouplé a zubař mi řekl, že je to asi píštěl, že prý mám ošetřené kanálky, ale někde je zánět a zub je prasklý, takže kdyby ho opět přečišťoval, tak že by mohl prasnout úplně…ale samo to nebolí, nechci si nechat trhat přední zub, ale mám strach, aby tam opravdu nebyl nějaký zánět a nedostalo se to někam jinam
Zub mám přeléčený už tak 12let a problém doteď nebyl…Nevím, zda to mám řešit nebo to nechat být…samo to nebolí…
@Leny Black nechala bych si udělat rentgen, na něm bude vidět případný zánět. ale myslím si, že ho tam máš a pěkný. nech si to vyléčit, i za cenu implantátu. Tyhle záněty mohou mít dost těžké následky (bakterie pak mohou putovat po celém těle a jsou dost nebezpečné).
@nozu ale když mi dělala zubařka loni rentgen, tak tam právě nic nebylo…a samo o sobě to nebolí, tak právě nevím, co by to mohlo být, jen když si to zmáčknu na dásni nad zubem…
@Leny Black ale to bylo vloni. to přece neznamená, že tam ten zánět není nyní…
Ahoj,v neděli mě začal pekelně bolet přední horní zub, v pondělí už nebolel,ale bolelo mě když jsem si zmáčkla pod nosem a teď mi natrkl horní ret, nos,v puse pod nosem i levá strana tváře, zuby mě neboli, používám od včerejška ústní vodu corsodyl, nevíte někdo , co by to mohlo být prosím? Strasne se bojím jít k zubaři , když nevím , co mi je a co mi budou dělat
a z patka na sobotu jsem jela 23 hodin autobusem a celou dobu byla zapnuta klimatizace a prý se klimatizací můžou přenášet nějaké infekce