Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Burj Chalifa já byla u zubařky předminulý týden. Dostala jsem 3 injekce a stejně jsem cítila vrtání a bolelo to jako prase. Nezvládla jsem to a nechala si dát jen provyzorní plombu s tím že si domluvím analgosedaci v Praze a při té příležitosti mi udělají i ty osmičky když už za to budu dávat 5tis…
Mám hrozný strach z toho že na mě nebude působit ani ta analgosedace
největší strach mám že mě to bude bolet a nebudu moct nic dělat nebo říkat… ![]()
@Majdacz píše:
@Burj Chalifa já byla u zubařky předminulý týden. Dostala jsem 3 injekce a stejně jsem cítila vrtání a bolelo to jako prase. Nezvládla jsem to a nechala si dát jen provyzorní plombu s tím že si domluvím analgosedaci v Praze a při té příležitosti mi udělají i ty osmičky když už za to budu dávat 5tis…Mám hrozný strach z toho že na mě nebude působit ani ta analgosedacenejvětší strach mám že mě to bude bolet a nebudu moct nic dělat nebo říkat…
to je divný, že to neučinkovalo
.3 injekce, to se mi nějak nezdá, že by nezabraly ![]()
@Majdacz Ahoj dopadla jsem dobře. Na to že mě v půlce na chvilku musely ukončit analgosedaci protože potřebovali udělat rengen jestli tam u osmičky nezbyl kořen. Tak dobrý neboj se nic si nepamatuji. Manžel šel se mnou až do ordinace a odešel až jsem už byla omráčená. Jen říkal, že na mě mluvily a já jsem vůbec na ně nereagovala. Tak mu říkali aby na mě promluvil a začal o něčem mluvit aby mohla pak navázat a zapojit se do konverzace aby mohl jít pryč. Ale já fakt o ničem nevím.
@vranka1050 fakt? tak to mě uklidnuje!!
A jaký to bylo po tom zákroku? Jak dlouho ten zakrok trval?
Zákrok trval cca 1hod. S tím že osmička jim dala docela zabrat.dva měla šup šup ale ta osmička měla kořeny zatočeny. Po zákroku hned pustily manžela ke mně počkali jsme cca 30 min a jeli jsme domů cestu domů si nepamatuji(trvala nám hodinu) a pak doma jsme spala cca hodku.Pak jsme šla za manželem byl na pivku a dostala jsem vynadáno. Jinak za mě fajn a šla bych do toho znovu.
Ahoj, take budu potrebovat osetreni v analgosedaci nebo v narkoze, asi bych radsi tu analgosedaci. Nevite o nekom dobrem v Usteckem kraji a nebo v Praze? A jak se pohybuji ceny? Mam davivy reflex a potrebuji vyvrtat nektere zuby, par pokusu u meho zubare probehlo, bohuzel neuspesne. Mam velke bolesti, kterych uz bych se rada zbavila, takze tohle vidim asi jako posledni sanci. Muj zubar zna bohuzel jen jednu zubarku, ktera dela v narkoze a ta by ty zuby vytrhla, vrtani nedela. ![]()
@Kackac15 - SmileCare - Praha Úvaly… analgosedace byla super. Vytrhání všech 8ček, plus 4 zuby na vrtání plus ošetření kanálku… vše v anaglosedaci.. práce asi na 4 hodiny..Nic si nepamatuju. Bezbolestné. Když ošetření zubů tak jedině v analgosedaci…
Ahoj, právě jsem doma po vytržení 3 osmiček v analgosedaci. Byla jsem vyklepaná už večer pred zákrokem. V ordinaci jsem málem omdlela už při příchodu, tak moc nemám ráda zubaře a takový jsem stresař… Posadila jsem se do křesla a pomalu začínala brečet, klasika, a to mi teprve dávali tlakoměr kolem jedné paže a dali mi měřič na prst. Do druhé ruky mi vpíchli kanylu. Trochu jsme si povídali, paní doktorka potom řekla, že začne pouštět látku do těla. Čekala jsem a doufala jsem že prostě usnu. Trvalo to podle mě docela dlouho, sledovala jsem okno a věci okolo a modlila se ať ta látka funguje. Pak se mě zeptali, jestli se mi motá hlava. Řekla jsem že o nic víc, než co se mi motala už předtím. Hned jak jsem to dořekla, začala se mi motat docela solidně hlava, tak jsem řekla Jo tak už jo. Pak si pamatuji, že mi dali mezi zoubky nějakou zarážku, aby zůstala pusa mírně otevřená, a bylo mi vysvětleno co to je. Taky mi vpíchli injekci do dásně, která byla nepříjemná jako obvykle, ale druhou už jsem téměř necítila, třetí nevím jestli nějaká byla. To už jsem měla nevím proč, zavřené oči a jen jsem cítila že mám tu zarážku v puse. Potom jsem cítila první celkem bolestivý podnět, takové silné tahání toho zubu, podle me to bylo jak jej páčili ven, dokonce jsem mírně cukla hlavou. Nic dalšího si nevybavuji, další dva zuby už jsem necítila vůbec nic, nebo jestli je udělali před tím bolavým, vůbec nevím… Paní doktorka mě potom probrala, otevřela jsem oči, pomohla mi vstát a dovedla mě do nedaleké místnosti ‚Dospávací místnost‘ na sedačku. UPŘÍMNĚ, VŮBEC SI NEVZPOMÍNÁM ŽE BYCH VSTÁVALA Z PŮVODNÍHO KŘESLA A PŘEŠLA DO TOHO DRUHÉHO.! Tam jsem byla nějakou dobu, sledovala jsem motivy na zdi, všude byly trojúhelníky a ty se úplně suprově vlnily a pulzovaly a vystupovaly ze zdi. Vzpomínám si, že došla paní doktorka, ptala se jestli vše v pořádku, já poprosila o kapesník protože jsem měla pocit že mám až moc slin v puse a nevěděla jsem kam je dát. ![]()
Dostala jsem kapesník a utírala si pusu, která byla pořád plná slinami s krví. Přesně to je pocit, který mám pořád doteď (2, 45h po zákroku). Spíš než polykat je příjemnější sliny a krev utíkat do kapesníku.
Seděla jsem tam a haluzila se ještě nějakou dobu, přišlo mi to jako 5 minut ale paní doktorka pak řekla, že už tam sedím 30 minut a už můžu jít domů (s doprovodem samozřejmě!). Bylo nám taky řečeno, že tam mám stehy, a že po čase samy vypadnou. Vůbec si nevzpomínám a nechápu že by tam měli něco zašívat. Po cestě jsme ještě vyzvedli léky proti bolesti. Až do domu jsem potřebovala mírnou podporu, pak jsem si dala lék a šla hned do postele. Bolest zatím žádná, jen pusa je klasicky divná, umrtvená část jazyku a tváře a celá čelist je taková unavená.
Už vím že jsem klasicky stresovala a dokonce o tom zakroku měla děsivý sny úplně zbytečně… Bylo to docela sranda, ten pocit v té dospávací místnosti. A i moje mluvení mi přišlo srandovní. Šla bych do toho znovu
heheh. Takže no worries nikdo
![]()
Ahoj moc všem děkuji v téhle diskuzi… hrozně jste mi uklidnili. Mám hrozný strach ale opravdu šílený. V uterý jdu na Analgosedaci budou mi trhat dva zuby a spravovat zuby na klinice v Praze.
No už týden mám z toho hrozný strach a teď jak se to blíží tak strach je větší a větší… Doufám že si opravdu nebudu nic pamatovat a hlavně že o ničem při zákroku nebudu vědět. ![]()
@petulesss nebudeš si pametat vôbec nic
v analgosedaci mi trhali 2 8cky, naraz, zobudila som sa úplne skvelo odpocata ![]()
Ja som teda usnula okamžite, ak mi aj dávali nejaké injekcie od bolesti, vôbec si na to nespomínam. A keď som sa zobudila, všetko bolo v pohode. Nič ma nebolelo (ale neskôr mi jedna strana trochu natekla), nemala som v puse žiadne sliny navyše ani krv. Držím palce! Nemáš sa čoho báť.)
Oživuji diskuzi. Ve středu mě čeká vyndání dvou moudráků vpravo v analgosedaci. Mám panický, nepřekonatelný strach!!! Ne jen z bolesti, ale z pocitu udušení při umrtvení (to asi úplně nejvíc) a z toho, že mi vykloubí čelist. Čekala jsem na termín dlouho a teď bych nejradši couvla. Taky jsem slyšela různé názory na analgosedaci, bojím se, že mě to vůbec neoblbne. Zákrok mám vyčíslený na 10 tisíc, takže to snad nemůže být nějaká neúčinná oblbovačka jak po pár panácích? Odbourá analgosedace tyhle moje představy že se živá z křesla nedostanu?
případně znáte někoho kdo by fakt po injekci nemohl dýchat a udusil se (alergii nemám) nebo mu vykloubili čelisti? ![]()
Ahojky,
já tedy byla na vyndání dvou moudráků (ještě neprořezané - schované v dásni) bez analgosedace - jen s lokální injekcí na umrtvení. Nesekali mi je teda z kosti, prostě jen rozřízli dáseň a vyndali moudráky. Dalo se to v pohodě i bez analgosedace, takže s ní to bude úplně v pohodě, neb to prostě usneš a vzbudí se po… ![]()
Analgosedaci jsem měla při odběru vajíček při IVF a to mi prostě jen napíchli látku kanylou a během chviličky jsem usnula - tak příjemně se mi zamotala hlava a usnula jsem. Probrala jsem se, když bylo po a bylo to jako po krásném, hlubokém spánku… fakt nic nepříjemnýho…teda - jestli tě čeká to samé ![]()
@KaZeAd Jo a po letmém přečtení příspěvků nade mnou mám dojem, že možná část s pisatelek měla analgosedaci a část „injekci na oblbnutí“ - tu jsem dostala při gastroskopii a ta právě dělá jen to oblbnutí, jako po pár panácích (zapomněla jsem, jak se ta látka jmenuje, ale jen se prostě píchne injekcí a není při ní přítomen anesteziolog)…co jsem viděla analgosedaci jako takovou (u ní byl tedy přítomen anesteziolog), tak tam fakt všichni prostě „usnuli“ a nevěděli z průběhu zákroku vůbec nic ![]()
Vím, že já měla analgosedaci Propofolem ![]()
@Freya10 no ne, já budu mít přímo analgosedaci. Nevím jakou látkou, ale bude jí podávat anesteziolog, mám klasické předoperační. Snad máš pravdu a prospím to..
@KaZeAd mala som ten sami zákrok. A bolo to super! Nikdy v živote som sa tak dobre nevyspala, ako fakt
pametam si len nejaké slová od sestričky a keď som sa zobudila, mala som pocit ze som len po 2 sekundách otvorila oči. Ja som mala tu doktorku co dela analgosedaci u seba, merala rôzne veci (pry) tak verím ze bude všetko dobre i u teba
ta látka a množstvo sa ževraj mieša podľa tvojej váhy a celkovej stavbe tela (150 cm vysoká holka dostane iný mix, nex 200kg chlap). Neviem čoho presne sa bojíš, ale ak máš nejaké otázky, pokojne napíš.