Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Pvln34 děkuju za odpověď
snad to u mě bude milt stejný průběh. Bojím se toho co jsem psala výše, prostě si představuju všechny katastrofy co se může stát. Ono ten můj strach odstartovala jedna injekce na umrtvení do patra, kdy mi to steklo jakoby do krku a začala jsem panikařit, že nemůžu dýchat. Ten pocit už nechci nikdy zažít, slibuju si od té analgosedace, že nic takového si neprožiju znovu. A celkově chci eliminovat takový ten pocit, když sedím u zubaře v křesle, sice mě nic nebolí, ale celý zákrok trnu hrůzou, kdy to začne bolet nebo zubař udělá nějakou chybu (zalomí mi v dásni jehlu, vytrhnutý zub mi zapadne do krku atp).
@KaZeAd
Tak to v tom případě prostě usneš a pak se probudíš - je to taková ohromně příjemná „narkóza“ - fakt spíš a fakt o ničem nevíš, tak se nemusíš bát - proto je tam anesteziolog, aby ti to v průběhu zákroku dávkoval tak, aby jsi to prospala a budí tě až když je hotovo ![]()
Ja mela jak klasickou u IVF, pichnuli mi do zily a probudila jsem se na dospavacim pokoji a tak po hodine sla domu. Podruhe analgosedaci, doktorka se se mnou bavila, byla jsem jak pri opici a ani si nevsimla, ze se dole neco deje a byla to rychlovka. Za chvili jsem byla v pohode.
@KaZeAd v krku nič cítit nebudeš
tu omamnu látku vzdychnes nosom, a potom sa zobudíš až bude hotovo ![]()
Tak jsem přežila
včera jsem brečela strachy už cestou tam, v čekárně jsem měla v plánu, že řeknu že musím na wc a uteču
no byla jsem rozhodnutá se na to vyprdnout pokud opravdu v ordinaci neusnu. Každopádně jsem se nějak nechala vlákat do ordinace, tam mi hned anesteziolog napíchl žílu, stihli jsme si ještě říct pár věcí a poslední co si pamatuji, že jsem říkala že už se mi začíná motat hlava. Za hodinku mě probudili, že už je hotovo
potom jsem se ptala dr, jestli jsem opravdu spala nebo si jen nepamatuji, tak prý jsem opravdu spala, byla jsem schopná jen otevřít pusu na požádání atp. Prý jsem vnímala jen injekce, že jsem něco zamručela
a to si pamatuji i já, ale byl to pocit, jakože se mi jen něco zdá.
Takže koho to čeká tak buďte úplně v klidu, o ničem nevíte. Dokonce jak se se mnou ani nemuseli nějak prát tak jsem bez jediné modřiny, otok žádný, bolest jen včerA večer ![]()
@Jursiiiik píše:
Taky mi vpíchli injekci do dásně, která byla nepříjemná jako obvykle, ale druhou už jsem téměř necítila, třetí nevím jestli nějaká byla. To už jsem měla nevím proč, zavřené oči a jen jsem cítila že mám tu zarážku v puse. Potom jsem cítila první celkem bolestivý podnět, takové silné tahání toho zubu, podle me to bylo jak jej páčili ven, dokonce jsem mírně cukla hlavou.
Tento příspěvek působí dosti zneklidňujícm dojmem.
U analgosedace se copak má cítit injekce, trhání zubu atp.?
Má tam být úplné „okno“, ne?
Nebo pisatelka (už 4 roky nazpět) zaměnila analgosedaci s něčím jiným? Ovšem kdyby to byl jen rajský plyn, tak by nebyla zmínka o kanyle, ale jen o masce, což? Nebo chyba na straně lékařů, kdy začaly se zákrok o něco dříve v čase, kdy tlumící látka zcela nepůsobila? A ZASE OTÁZKA? Je schopen personál zjistit, že pacient již nevnímá, resp. nevnímá nic, co by si pamatoval?
Ahoj, obnovuji diskuzi, protože i já sama jsem si tu pročítala tolik let staré zkušenosti, tak tu přidám novější příspěvek.
Opravdu se ničeho nebojte! Myslela jsem si, jak budu vše vnímat a budu jen trochu oblblá, ale mám pocit, že jsem to celé prospala! Pamatuji si jen, jak mi paní anestezioložka řekla, že mi dává do žíly „tu zázračnou látku“, po které mi bude všechno jedno a bude se mi chtít spát. Jestli jsem s nima komunikovala, tak o tom opravdu vůbec nevím.
Takže je to pocit skoro jak když jdete na celkovou narkózu. Jakmile mě probudila, prý jsem začala brečet štěstím, že to mám za sebou - to už si taky nepamatuji
.
Byla jsem trhat všechny 4 osmy a jednu jsem měla dost komplikovaně rostlou, takže to byl trochu náročnější zákrok a analgosedaci doporučuji úplně všem, kdo se těchto zákroků bojí. Je to paráda ![]()
Ahoj taky se chystám na analgo. prosím chci se zeptat na ty stehy vnímáš je nějak jsou nepříjemné bolestivé díky za odpověď ☺️