Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, prosím mohl byste mi poradit někdo kdo prodáváte přes Vinted? Použivala jsem x let starou platformu posilani pres poštu/zasilkovnu. Nerozumím vůbec jak posílat nyní přes novou platformu. Přeprava mi ukazuje 20kč, ale zasilkovna stoji přeci 69? Jak mam tedy nastavit cenu a jaka ma byt ta finalni castka? Vubec to nemohu nikde dohledat ani co se týče te jejich penezenky. Pochopila jsem, že by se mi měly pripsat penize na tu jejich penezenku, ale nechapu tu cenu prepravy.. zbytek tedy doplacim ze sveho?
Predem diky za odpovedi
Dopravu platí kupující, cenu nastavíš bez poštovného v korunách, i když tam píše €. Vinted má spolupráci se zásilkovnou, proto je to levně. Kupující koupí přes Koupit, tobě se pošlou peníze, až když kupující zaškrtne, že zboží dorazilo. ![]()
Při zadávání inzerátů se nově nabízí vybrat velikost balíku, já zadávám buď malý, nebo střední a v obou případech se mi zobrazí 20,–, což neřeším. Pokud někdo předmět zakoupí, platí uvedenou dopravu a ty dáš jen vygenerovat štítek, kód nahlásíš v zásilkovně. Je to opravdu jednoduché. Já občas nakupují i prodávám po staru.
Dekuji za odpovědi!! A jeste bych se chtela zeptat údaje, kam zbozi budu odesilat se zobrazi jiz na tom stitku nebo se nejak manualne dopisuje zvlast.?
@Ellenk89 to se samo vygeneruje do toho štítku, který vytisknou v zasilkovne
@Lenii1 píše:
@Ellenk89 to se samo vygeneruje do toho štítku, který vytisknou v zasilkovne
Dobrý den,
Nainstaloval jsem si aplikaci Vinted, paní si ode mne něco koupila. Zadala jsem číslo karty a vše potřebné, ale na konci byl PIN kód. Nevíte, prosím kde jo vezmu nebo vygeneruji? To je ten kód že Zásilkovny?
Moc děkuji
Pokud to mate ve zprávách s tou paní, tak ano…je to ten kód pro zasilkovnu, jen to tam nahlásite
Nakupuju na vinted dost veci pro sebe i pro dite..neco nove s visackou neco stav,,velmi dobrý " a pritel tam proda rocne veci tak za 1000kc celkem. Musim neco danit nebo resit nejake dph? Furt tam na me vyskakuji podminky kde neco o dph pisi a me uz z toho hrabe. Prosim anonym jinak smazat.diky.
Ahoj, nemáte někdo zkušenost, jestli se dá na vinted prodat i sada věcí?
Třeba 10 triček za 200 - 300,– bez výběru?
A jak je to Ev s prodejem přes tlačítko? Dá se to poslat za jedno poštovné, když to bude pod 5 kg?
Moc díky za rady ![]()