Jak prodat oblečení po dětech?
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cenarius No právě se mi teda vůbec nechce toto řešit, to už to můžu nechat v rodině nebo fakt darovat. Raději charita, než si dávat práci s focením a pak prodávat za pět korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
Holky, ale teda kojenecké zboží třeba v HM, to jsem kupovala většinou tak sto korun kus, i víc. Šatičky na holku třeba za 400 Kč. Kde chodíte na ty ceny?
Základní chyba. To že ty jsi ochotná dát 400 za jeden kus oblečení pro dítě, tak je úplně mimo s tím, za kolik to nakupuji lidi na bazarech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius No, přiznám se, že jsem překvapená, že se někde dá koupit tričko za 30 korun. Mám teda finanční rezervy. A to moje děti v tomhle oblečení chodí klidně do bahna a na písek ![]()
Nicméně - myslela jsem si, že za nějakou hodně nízkou cenu to prodejné bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě třeba nebaví se probírat těma nekvalitníma fotkama jenom abych koupila triko. Balík zas nekoupím, protože nevim co bych tam našla, jestli by se mi to líbilo. Oblečení po dceři jsem nechala pro druhou dceru a pak to odvezu na charitu někam (a ano, jsou tam drahý věci, ale nechce se mi to fotit a dostávat zprávy jako „za stovku bych vzala“ u položky s původní cenou kolem dvou tisíc, prodávaný za 500 a podobně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans Mám i nějaké věci ze zahraničí, drahé značky, ty jsem vůbec nenabízela. Je mi jasné, že to prostě nikdo nekoupí za adekvátní cenu a zase prodávat věc za 3 tis. za 200 korun, to to radši daruji.
Ale teda je to škoda, některé ty věci dávat do kontejneru. A co nějaký bazary, oni nevykupují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpověz si sama, proč si kupovala nové a né od někoho? Proč by tedy měl někdo jiný chtít po tobě? Leda nabídnout komplet pytel 30 a více ks -skoro nenošené- pro x lété dítě za 99,–. Po něčem takovém se mám v plánu koukat, až to bude aktuální. (mám ráda Slow fashion)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
@Sany80s Aha děkuji za radu, myslela jsem si, že naopak si balík nikdo nebude chtít koupit. A balíkem je myšleno co? Třeba 20× tričko? A nebo jako tričko, kalhoty, ponožky, vše dohromady?
Normálně vše dohromady, zhruba popis co tam je a jakých značek-nemusíš vypisovat kus po kuse), velikosti od do, směs značek takových a takových, vyfotit pár kousků, napsat zhruba stav věcí, jak to chceš předávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodavaji se baliky treba tricka, teplaky, mikiny dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych udelala balicky ale vzdy stejny druh. Treba tricka s kratkym rukavem spolu atd. Urcite ne velky pytel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se vyplatilo najít si dětský bazar jako kamenný obchod ve vedlejším městě a sezónně tam odvezu oblečení a berou právě spíš dražší značky a jen v top stavu. Sice si berou provizi, ale mám to bez práce a nějaké peníze to taky dá. Jinak nikdo nic nekoupi za 40 Kč, když v pepcu a Lidlu je to za pár korun. Jednou za čas odvazim věci do azylového domu.
- Citovat
- Upravit
@Dobrej_tym oblečení se prodává strašně blbě. Já na FB prodala spoustu věcí, ale spíš vaničku, sedátko do vany, hračky FP, fusak, odsávačku mléka apod
Ale to oblečení jsem darovala. Nebavilo mě fotit 50 triček
je s tím strašně práce a nic moc z toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všude jsou hromady nového oblečení za pár korun, kdo by si kupoval obnošené ponožky??
Osobně mám i problém vybrat pár kousků, které daruju rodině, abych se nemusela stydět.
Ale je fakt, že se všeho starého štítím, tak mám posunuté vnímání.
Rodině jdou jen opravdu exkluzivní kousky jako bundy, šaty, kombinézy. Cokoliv s vadou - ošoupané, s dírkou - házím do popelnice nebo odnesu do starého textilu. Zbytek jde do kontejneru na charitu.
Oblečení nekupuju po tunách, stejně to ty děti neunosí, tak pak ani nemám potřebu vydělat na secondhandovém prodeji.
Mmch občas mi oko padne na fotku z místního bazaru a nestačím se divit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:Žádnej bazar jsem nikde nenašla, kterej by jel na výkup, to pamatuju že fungovalo běžně v devadesátkách, teď to dětský bazárky vozej většinou ze zahraničí nebo maj jiny vlastní zdroje. Beru to tak, že je moje věc že jsem se rozhodla utrácet za dětský oblečení, a když to udělá někomu radost když to objeví v různejch charitativních šatnících, tak tím líp
@Lily Evans Mám i nějaké věci ze zahraničí, drahé značky, ty jsem vůbec nenabízela. Je mi jasné, že to prostě nikdo nekoupí za adekvátní cenu a zase prodávat věc za 3 tis. za 200 korun, to to radši daruji.Ale teda je to škoda, některé ty věci dávat do kontejneru. A co nějaký bazary, oni nevykupují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udelej balik treba letni od jedne velikosti, jednotlive mozna tak nejake exkluzivnejsi znacky…ale i tak je to bida… ja naposled brala asi 10tricek+par kratasu+mikiny za 250 i s postovnym, takze asi tak cenove…Bohuzel tyhle levne sragory z Pepca apod zpusobuji, ze bazarove temer nikdo nekupuje, hadru je vsude milion, lidi radeji koupi nove i kdyz je po sezone vyhodi…ekologicka zatez nikoho netrapi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupit miminu šaty za 400 je docela úlet. Jako samozřejmě můžeš, ale nepočítej, že je za půlku prodáš.
Já občas kupuju v bazarku na netu, buď vyloženě když potřebuju konkrétní věc ( typu softshell kalhoty, boty),ale to pak hledám tam kde jeden člověk prodává hodně věcí různých velikostí, že pořídím i něco pro ostatní děti nebo i sebe, nebo občas i balíček. Ale to tam musí být věci, které se mi líbí a použiju je, a jsou praktické. Třeba balíček na léto, kde je letní pyžamo, několik triček, tílek, kraťasy a třeba letní tepláky, leginy. Nebo zimní balíček několika teplých kalhot, mikin, triček s dlouhým rukávem..
Občas koupím něco v kamenném sekáči. Tričko za 10, kraťasy za 20, kalhoty za 30. To vidím naživo a neplatim poštovné. Do nakupaku se dostanu málokdy a dětské obchody vyloženě v dosahu nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit