Jak prodat oblečení po dětech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
11.7.21 09:59

@Lily Evans Lily, jake mas rada znacky slow fashion pro dospělé? Rada bych si neco koupila pro sebe, ale narážím bud na styly, které mi nesednou (vetsinou vse rozevlate a maxi), nebo je to pro me cenově mimo. Jsem ochotna zaplatit dobry material a praci, zvlášť českou, ale nedam za triko 3,5tis. Nemas tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
11.7.21 10:13
@LP4 píše:
Mě se taky dost líbí ty balíčky s oblečením mix, velikost 56-62 a treba
20-50kousku a cena okolo 300-600kc
Musim teda rict ze jsem jeste nekoupila, cekam na screening a pak na to vlitnu, ale divam se a jako prvorodicku, co nema haldu penez me tyto balicky lakaji nejvic. Kupovat veci po jednom to me vyjde dráž postovne popr. Doprava.. :?

Jinak ani nevim kde moc hledat kocarek a vecicky hledam na marketplace a sbazar, bazos..a jinak nevim kam juknout. :)

Asi jsem dovna holky, ale ja bych radsi veci z druhe ruky z hmka nez vse z pepca
Veci tam maji hezke, ale aby mi dite chodilo ken v nekvslitni latce, protoze ze vseho hend vyroste se mi nelibi…tom nechci říct, ze tam nic nekoupim, ale rozhodně ne všechno. :)

To je vidět, že s tím ještě nemáš zkušenosti. Až ti pak přijde balík s 50 kousky, ze kterých je 10 ošklivých, dalších 20 nevyužiješ, protože se mine velikost s potřebami dítěte a ročním obdobím, tak tě to přejde.:-) Zjistíš, že se ti to vůbec nevyplatilo a máš doma haldu věci, které jsou na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.7.21 10:16
@Ba-stet píše:
@Lily Evans Lily, jake mas rada znacky slow fashion pro dospělé? Rada bych si neco koupila pro sebe, ale narážím bud na styly, které mi nesednou (vetsinou vse rozevlate a maxi), nebo je to pro me cenově mimo. Jsem ochotna zaplatit dobry material a praci, zvlášť českou, ale nedam za triko 3,5tis. Nemas tip?

Já nosím hodně ty oversize a maxi :mrgreen: ale ze značek co mají i jiné střihy mám ráda minile, mmmoje, na fleru liuc, pura vida (barvy a divoký vzory), a ještě na fleru je krakatice, ale ta nevím jak moc teď šije, mám od ní dvoje šaty a tahám je pořád už xtou sezonu tak jsem nekoukala po dalších :) všechno je to v celkem rozumnejch cenách, za šaty max kolem dvou tisíc, ale vydržej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1357
11.7.21 10:19

@ZuzaM Rozumím, máte pravdu, ale jak říkám mě by to nebavilo brát po jednom kuse za 10kc. To bych radsi něco z balíčku darovala dál. Nenarazila jsem na žádné stranky kde by jedna maminka inzerovala 100 věci a ja si po tech 10korunach vybirala toho vic.
A samozřejmě konkrétně na marketplace se dívám, jak ta paní vypadá, nekdy ma i hodnocení atd. Jentak od nekoho bych nekoupila, fleky nechci..Ale jak říkám jen se dívám a tohle mě nejvíc zaujalo. Našla jsem balíček třeba za 1000kc a paní tam měla věci od narození do 3let věku dítěte, byly tam bundy, body, pyzamkama, kalhoty, leginy, sukne, saty všechno..to se mi treba libilo za ty penize i kdybych neco mela poslat dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
11.7.21 10:29

Já bych věci z H&M za 40 Kč brala teda hned kdyby se mi líbily a vypadaly neobnošeně. Nakupuju pro syna jenom z H&M a to jsou většinou ceny od 200 korun.
Koukám hodně i na vinted, ale u mě je dost velký problém, že já syna neoblíkám moc dětsky, takže většinou nenarazím na nic co bych koupila. Oblečení má jen ve 3 barvách (bílá, šedá, hnědá) a nějaké obrázky, a tak u nás vůbec nefrčí. A na vintedu je to teď samé barevné oblečení.
Balíky bych taky asi nekoupila, protože jsem ještě neviděla balík, kde by bylo oblečení jen v jedné barvě :mrgreen:
Ale zkusila bych ten vinted, podle mě to tam mizí rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
11.7.21 10:43
@LP4 píše:
@ZuzaM Rozumím, máte pravdu, ale jak říkám mě by to nebavilo brát po jednom kuse za 10kc. To bych radsi něco z balíčku darovala dál. Nenarazila jsem na žádné stranky kde by jedna maminka inzerovala 100 věci a ja si po tech 10korunach vybirala toho vic.
A samozřejmě konkrétně na marketplace se dívám, jak ta paní vypadá, nekdy ma i hodnocení atd. Jentak od nekoho bych nekoupila, fleky nechci..Ale jak říkám jen se dívám a tohle mě nejvíc zaujalo. Našla jsem balíček třeba za 1000kc a paní tam měla věci od narození do 3let věku dítěte, byly tam bundy, body, pyzamkama, kalhoty, leginy, sukne, saty všechno..to se mi treba libilo za ty penize i kdybych neco mela poslat dal…

Ono stačí, když se to dítě mine o půl roku, pak ti zimní bunda vyjde velikostně na léto, kraťasy na zimu. To dítě z toho rychle vyroste, jednu velikost má třeba jen měsíc, další velikost jen dva měsíce přes zimu nebo přes léto. U pyžamek zjistíš, že ti vyhovuje spíš overal, mikiny s kapuckami jsou sice krásné, ale kapuca vadí při ležení, kalhoty budou malé v pase, ale dlouhé, takových drobností je spousta, to člověk zjistí, až je to aktuální. Lepší je to nekupovat dopředu, aspoň ne na tak dlouhou dobu. Ale on si to asi každý musí vyzkoušet sám, chybami se člověk učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1357
11.7.21 10:47

@ZuzaM no minimálně bych vyřešila problem zakladatelky a koupila bych to :D
A kde teda z druhe ruky doporucujete nakupovat? Po jednom kuse za par drobnych?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
11.7.21 10:47
@Dobrej_tym píše:
Holky, ale teda kojenecké zboží třeba v HM, to jsem kupovala většinou tak sto korun kus, i víc. Šatičky na holku třeba za 400 Kč. Kde chodíte na ty ceny? 8o

Ale ono HM není Bůh ví co. A to ani ty ostatní značky, všude šla kvalita rapidně dolů. Že to kupujes za 400 Kč? A co jako? Počkám na výprodeje a seženu třeba za 150 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.7.21 10:55
@K92 píše:
@mackA159 a kdo by jí kupoval teď když je teplo? Musíš počkat ma správný okamžik

Asi neumíš číst. Píšu že ji tam mám od zimy ;)

• Citovat
  • Upravit
mackA159
11.7.21 10:58
@LP4 píše:
Mě se taky dost líbí ty balíčky s oblečením mix, velikost 56-62 a treba
20-50kousku a cena okolo 300-600kc
Musim teda rict ze jsem jeste nekoupila, cekam na screening a pak na to vlitnu, ale divam se a jako prvorodicku, co nema haldu penez me tyto balicky lakaji nejvic. Kupovat veci po jednom to me vyjde dráž postovne popr. Doprava.. :?

Jinak ani nevim kde moc hledat kocarek a vecicky hledam na marketplace a sbazar, bazos..a jinak nevim kam juknout. :)

Asi jsem dovna holky, ale ja bych radsi veci z druhe ruky z hmka nez vse z pepca
Veci tam maji hezke, ale aby mi dite chodilo ken v nekvslitni latce, protoze ze vseho hend vyroste se mi nelibi…tom nechci říct, ze tam nic nekoupim, ale rozhodně ne všechno. :)

Myslím že novorozenci je úplne jedno v jaké látce má bodycko, když to nebude typu ala kousavej svetr..

• Citovat
  • Upravit
18177
11.7.21 11:01
@ZuzaM píše:
To je vidět, že s tím ještě nemáš zkušenosti. Až ti pak přijde balík s 50 kousky, ze kterých je 10 ošklivých, dalších 20 nevyužiješ, protože se mine velikost s potřebami dítěte a ročním obdobím, tak tě to přejde.:-) Zjistíš, že se ti to vůbec nevyplatilo a máš doma haldu věci, které jsou na nic.

V tomhle jsem vyhrála jackpot s kamaradkou. Udela mi balik 56-80 s tim, ze tam dala jen veci, co se dobře oblikaj, a v ideálním množství. Za prvni tri ctvrte rok jsem musela dokoupit akorat jednu sadu pyzam a body s dlouhym. Muj bezedny pytel mi chybi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
11.7.21 11:12
@LP4 píše:
@ZuzaM no minimálně bych vyřešila problem zakladatelky a koupila bych to :D
A kde teda z druhe ruky doporucujete nakupovat? Po jednom kuse za par drobnych?

Hele, pokud nemas kamarádku jako ja, ktera Ti to fakt pečlivě vybere, (a deti budou plus minus ve stejnem ročním období), tak bych na zkoušku nakoupila, co se Ti bude zdat. A pak počkej. Uvidíš, co se Ti bude dobre oblikat, s cim budes spokojená. Hadru je vsude mrak, novy i nošený seženeš obratem (dokonce i behem lockdownu). Balik 0-3 bych nekupovala - bud tam bude od kazde velikosti jen par kousku a pak budes furt jen dokupovat, nebo toho bude hromada, bude se to blbě skladovat a u pulky veci zapomenes, ze je mas. A přesně, budeš mit dítě menší nebo naopak větší, nebo přeskočí velikost a pak budeš koukat na kombinezu v lete a tilka v zimě :think:

Navíc, najdes kamaradku se starsim ditetem, ta Ti to nalifruje, sousedka uvidí, ze mas dite, a ráda se něčeho zbaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
11.7.21 11:14
@Lily Evans píše:
Já nosím hodně ty oversize a maxi :mrgreen: ale ze značek co mají i jiné střihy mám ráda minile, mmmoje, na fleru liuc, pura vida (barvy a divoký vzory), a ještě na fleru je krakatice, ale ta nevím jak moc teď šije, mám od ní dvoje šaty a tahám je pořád už xtou sezonu tak jsem nekoukala po dalších :) všechno je to v celkem rozumnejch cenách, za šaty max kolem dvou tisíc, ale vydržej :)

Dik, mrknu. No oversize pro me právě není :roll: Ja mam i za hubena (a ted teda mam i lehkou nadvahu :roll:) takovou slovanskou postavu a když si vezmu neco maxi, tak nevypadam stylově, ale jako stan arabskeho šejka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.7.21 11:19

Já bych oblečení HM nebo Lindex za 40,–/tričko brala, pokud by vypadalo pěkně. Bohužel podobné inzeráty nenacházím. Většinou najdu cca kolem 150,–/tričko a to vážně nebudu kupovat z druhé ruky. Co máme v blízkosti bazar, tak tam mi paní také nabízela softshellové kalhoty za 300,– a to vážně nee, když můžu mít nové na míru šité za 400,–. Tak jestli někdo máte oblečení HM, Lindex klidně se ráda na to podívám.

Příspěvek upraven 11.07.21 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.7.21 11:19
@Ba-stet píše:
Dik, mrknu. No oversize pro me právě není :roll: Ja mam i za hubena (a ted teda mam i lehkou nadvahu :roll:) takovou slovanskou postavu a když si vezmu neco maxi, tak nevypadam stylově, ale jako stan arabskeho šejka :roll:

Já jsem právě taky dost slovanskej typ (je uplně jedno jak moc mám vyladěný jídlo a jak moc sportuju, prsa a p*del budu mít vždycky), ale asi nějak líp do oversize šatů - sedí mi hlavně střihy kde prsa jsou obtažený, pak se to rozšiřuje, nejširší je to v oblasti boků a u kolen už je to zas zúžený. Mikela da luka má hodně takových střihů. Kdybych si oblíkla klasický boho maxi šaty, tak je ze mě stan, navíc mám asi 155 cm, takže hodně malej a širokej stan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat