Jak publikovat odborný text?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tera1 píše:
Je tam psáno: k přihlášce doložit CV, nástin zamýšlené DP, seznam publikační činnosti
To neznamená, že s nulovou publikační činností Tě nevemou. Nicméně se i vyplatí předem oslvot potenciálního vedoucího dizertace a toho se klidně rovnou zeptej, nebo onapiš vedoucímu
) oborové rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tera1 Dám ti jednu radu. Jestli musíš psát takovéto dotazy, tak na doktorské studium nechoď. Byla by to ztráta času všech zúčastněných.
- Citovat
- Upravit
Taky myslím, že publikace jsou spíše plus. Samozřejmě Phd jde spoustu lidí studovat už z praxe, především z akademických řad a tací publikace určitě už mají, tak je uvedou. Pokud je ti blbý dávat jen výhledový plán publ. činnosti a myslíš, že na tom bude stát rozhodnutí zda tě přijmou nebo ne, tak si zkus najít nějaké studentské konference, kde je publikce jen do sborníků..Časopisy, impakty, scopusy apod. budeš mít dost času řešit v průběhu studia
Navíc publikování v hodnocených odborných časopisech nebo „vědečtějších“ konferencích rozhodně není zadarmo (jen velmi výjimečně) a hradit si sám v řádu stovek eur konferenci jen kvůli příspěvku k přijímačkám
při studiu už ti vybrané vhodné konference a časopisy doporučí školitel nebo studijní referent prodoktorandy a bývají hrazené školou… nebo ti aspoň poskytnou lepší přehled těch pár, co jsou hodnoceny přínosně a jsou zadarmo…ale mluvím o svém oboru- tady prostě o místo kam upíchnout článek zadarmo a ještě s bodovou hodnotou kterou vyžaduje katedra nezakopneš.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ad Elenloth : Neodsuzuj dopředu někoho, koho neznáš. Obě kvalifikační práce jsem oceněné na „výbornou“, /jak bakalářku, tak diplomku/ a stejně tak se nemusím hambit za prospěch z Mgr. studia. A položila jsem pouze otázku, jako prosbu o radu, zda mám s tímto někdo zkušenosti. Mluvila jsem již s řadou lidí napříč různými obory, většinou magistrů, - a žádný z nich tuhle zkušenost z Mgr. studia neměl.
Ostatním děkuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dělala Ph. D. v Plzni, kontakty na vhodné časopisy kam se dá publikovat nám poskytli školitelé. Takže to pak bylo docela easy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja zadny publikace nemela, publikovala jsem az behem studia a s tim mi poradil skolitel. Pravidla ti sdeli vzdy konkretni casopis. Odborny clanek ma urcitou strukturovanou formu, asi nejdriv zacni tim, ze budes takove casopisy cist.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem.
Takže, jak to sleduji, opravdu se většinou publikuje až v rámci studia. Publikační práce je tam sice uvedena (myslím v rámci přihlášky ke studiu), ale jak jsem se informovala, není zatím podmínkou, ale (jak tu již ostatně někdo psal…výhodou).
Děkuji všem za info…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
@Tera1 Dám ti jednu radu. Jestli musíš psát takovéto dotazy, tak na doktorské studium nechoď. Byla by to ztráta času všech zúčastněných.
ale sim tebe
na PhD jsem nastupovala vědou a publikační činností nepolíbená. Školitel mi řekl dobrý den, tady máte téma, najděte si o tom něco v pubmedu a napište anotaci. Googlila jsem název tématu, googlila jsem, co je pubmed, googlila, co je anotace.
On se člověk v tom pak zorientuje rychle. Zjistí co a jak.
POdle mě je nejdůležitější školitel, který opravdu chce vést k tomu výzkumu, publikační činnosti. postgraduálník bez předchozích zkušeností sám opravdu nic nevykoumá. Potřebuješ jak jeho know how, ale i finanční zdroje.
K publikační činnosti- podle mě je třeba začít postupně, nemá ted cenu zjištovat kde publikovat a jaké jsou podmínky. Začala jsem přednáškama na odborných kongresech, pak nějaké postery. POté přehledový článek v nějaké menším časopise. A odborný článek k tématu vědecké práce a disertace je až to poslední. Poslala jsem to postupně asi do 4 časopisů. Vždy na základě rady školitele. Každý má jiné podmínky, co se týká obsahu, formálního uspořádání, způsobu zaslání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
Nesmysl.
Já začínala publikovat až během doktorského studia, nejdřív ve sbornících z konferencí (jsou různé databáze konferencí a podle toho je daný sborník „ceněný“). Potom jsme v kolektivu dalších kolegů pracovali na článcích do různě kvalitních časopisů. Je to všechno o kontaktech a recipročních službách, takže třeba naše katedra má kontakt s jednou katedrou na Slovensku a vzájemně si vyměňují články. Kromě toho Tvoje škola taky určitě bude mít nějaký časopis.
Můžeš oslovit i někoho sama.
Tituly časopisů se hodnotí různě, existují různé databáze (např. SCOPUS), některé časopisy mají tzv. impakt faktor - to jsou už ty „lepší“. Případně trochu lepší časopisy v ČR jsou na tzv. seznamu RIV (recenzované neimpaktované časopisy).
Editační poplatky jsou i u některých těch lepších, ale většinou se to dá zaplatit z katedry nebo z výzkumného projektu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit