Jak reagovat?

18.4.17 14:48

Jak reagovat??

Dobré odpoledne,
ani nevím jak začít. Mám dva nevlastní bratry z otcovy strany, ale chováme se k sobě úplně perfektně, jak kdyby jsme byli vlastní. A teď to přichází, bavím se s přítelkyní(Jana) od staršího bratra(Honza). Jana občas zajde na kafe nebo někam zajedeme na nákup atd.. Úplně normální holka, která pracuje a je sympatická. No a teď jsme spolu byly vybírat ňáké věci na mimčo a jí neustále přicházely smsky a když odepisovala, byla taková rozevlátá a usmívala se atd… V Globuse na obědě mi to už nedalo a jen jsem si rýpla, že má snad milence. Zůstala na mě koukat a pak mi začala líčit jaké mají problémy, že Honza je neustále pryč (jezdí kamiónem) a když je doma, tak dělá jen na zahradě a jí se nevěnuje. A že si začala hodně rozumět s druhým bratrem( Pavel).
Ve mě zamrazilo, ale nijak jsem nereagovala a jen poslouchala dál. Začala vyprávět jak si spolu rozumí, že už byli i na výletě, že k nim občas zajde na kafe. Přísahala mi, že spolu nic neměli. Pavel je úplný opak Honzy. Honza je, že by se rozdal a snaží se vydělávat peníze, aby mohli dostavět dům a neustále mluví o dítěti. Pavel zatím žije u jejich matky, chodí do práce, ale nemá žádné závazky, žádné koníčky, prostě je takový mamánek. Nevěděla jsem co jí mám nato říct a tak jsem jen seděla a řekla jsem, že už nic víc vědět nechci a ať mi nic už neříká, jen ať si to vyřeší co nejdříve. Nechci a ani nebudu se mezi ně plést. Jen teď nevím, jak se mám tvářit. Nebo jestli jsem jí měla říci něco jiného. Jak by jste reagovali Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
18.4.17 15:02

No to je dost šílená situace to je pravda :D Já bych do toho ale nerýpala, ať ještě ty nejsi za tu nejhorší a nakonec to všechno neodneseš…To si musí vyřešit spolu oni dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.4.17 15:07
@lucie.parkova píše:
Dobré odpoledne,
ani nevím jak začít. Mám dva nevlastní bratry z otcovy strany, ale chováme se k sobě úplně perfektně, jak kdyby jsme byli vlastní. A teď to přichází, bavím se s přítelkyní(Jana) od staršího bratra(Honza). Jana občas zajde na kafe nebo někam zajedeme na nákup atd.. Úplně normální holka, která pracuje a je sympatická. No a teď jsme spolu byly vybírat ňáké věci na mimčo a jí neustále přicházely smsky a když odepisovala, byla taková rozevlátá a usmívala se atd… V Globuse na obědě mi to už nedalo a jen jsem si rýpla, že má snad milence. Zůstala na mě koukat a pak mi začala líčit jaké mají problémy, že Honza je neustále pryč (jezdí kamiónem) a když je doma, tak dělá jen na zahradě a jí se nevěnuje. A že si začala hodně rozumět s druhým bratrem( Pavel).
Ve mě zamrazilo, ale nijak jsem nereagovala a jen poslouchala dál. Začala vyprávět jak si spolu rozumí, že už byli i na výletě, že k nim občas zajde na kafe. Přísahala mi, že spolu nic neměli. Pavel je úplný opak Honzy. Honza je, že by se rozdal a snaží se vydělávat peníze, aby mohli dostavět dům a neustále mluví o dítěti. Pavel zatím žije u jejich matky, chodí do práce, ale nemá žádné závazky, žádné koníčky, prostě je takový mamánek. Nevěděla jsem co jí mám nato říct a tak jsem jen seděla a řekla jsem, že už nic víc vědět nechci a ať mi nic už neříká, jen ať si to vyřeší co nejdříve. Nechci a ani nebudu se mezi ně plést. Jen teď nevím, jak se mám tvářit. Nebo jestli jsem jí měla říci něco jiného. Jak by jste reagovali Vy?

To je teda složitá situace. Tady je každá rada drahá. Ideální by bylo, když by si to oni vyřešili mezi sebou. Na druhou stranu, pokud Honza s ní plánuje budoucnost, dítě, staví pro ně barák, měl by to vědět. Jeho přítelkyně to, že se jí málo věnuje, měla řešit s ním, a ne si hledat náhradníka, a ještě k tomu jeho bratra. To bude i v budoucnu zřejmě vztahový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
18.4.17 15:44

Ono je sice hezký, že pro ni staví barák a jezdí pryč.
Ale to je způsob vyjádření citů, který vyhovuje jemu, ale jí očividně ne.
Když on vystoupí ze svojí komfortní zóny a bude se trošku věnovat jí, tak to bude určitě mnohem lepší.
Neříkala bych nic jemu ani jí, ale hodně bych vyčistila žaludek druhému bratrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová