Jak řešit problém ve školce? Rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10878
17.10.13 17:13

@stazinka09 U nás ve školce totéž, děcko s rýmou ihned vracejí rodičům. Je to v řádu, je to prostě v pravidlech školky. A nemohu si to vynachválit. Spoustě rodičům tohle pravidlo vadilo - hrozné hádky vznikaly ale teď jsou nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 17:14

Tak asi budeme muset oběhat nějaké doktory :think: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
141
17.10.13 17:14

@Trojlístek To je možná pravda, ale rodiče můžou mít k provozu taky výhrady ne? A je na obou stranách, aby se nějak rozumně domuvili. Však jsem psala, že jsem malého nechala doma s babičkou, dávali jsme mu mu antibiot. kapky, ale za chvilku měl rýmu zase zpět. Mně jako rodiči se nelíbí, když si přijdu pro dítě do jeslí a má úplně ledové ruce, nos…evidentně je mu zima, i když ve skříňce má oblečení dost. To mi moc starostlivý přístup o děti nepřijde, zvlášť když ten malý 2 letý prcek neumí říct, co ho trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.10.13 17:18

zakladatelko

Náš malý trpí hodně na rýmy, má alergii, ale skoro pokaždé rýma zezelená a je infekční, takže do kolektivu nemůže..Minulý rok, když chodil poprvé to bylo celkem náročné, taky jsem nastoupila do nového zaměstnání, ale museli jsme to nějak udělat..

Ty tu nepíšeš jestli má rýmu zelenou nebo průhlednou, vodovou..Pokud ji má zelenou, tak se učitelce nedivím, u nás ve školce by to taky neprošlo..
Jestli zelenou nemá, tak jak už tu radily holky, zajít k pediatrovi pro potvrzení o bezinfekčnosti(docela se divím, že to vás už nechtěli) :nevim:

Za všechno může ta zvětšená mandle, měla by ses poradit, jestli by pro malého nebylo lepší, mandli vyndat, ať má klid, musí ho to vyčerpávat..
To že píšeš, že je živý atd.To nemusí ve školce platit, tam jsou jiné nároky a je možné, že ho to unavuje.. :nevim: Ty sice víš líp, jak vypadá nemocný, ale zase nevíš, jak vypadá ve školce.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
17.10.13 17:20
@teretere píše:
@Trojlístek To je možná pravda, ale rodiče můžou mít k provozu taky výhrady ne? A je na obou stranách, aby se nějak rozumně domuvili. Však jsem psala, že jsem malého nechala doma s babičkou, dávali jsme mu mu antibiot. kapky, ale za chvilku měl rýmu zase zpět. Mně jako rodiči se nelíbí, když si přijdu pro dítě do jeslí a má úplně ledové ruce, nos…evidentně je mu zima, i když ve skříňce má oblečení dost. To mi moc starostlivý přístup o děti nepřijde, zvlášť když ten malý 2 letý prcek neumí říct, co ho trápí…

Kdepak pokud souhlasíš s přijetím dítěte do MŠ, podepisuješ řád školky jako zákonný zástupce. Pak jsi povinna jej dodržovat a je jedno jestli se ti to líbí nebo ne, není povinnost chodit do školky. Za začátku taky byli ze strany některých rodičů ofrky a teď co se opravdu prokázalo, že nemocnost klesla, jsou všichni rádi a o školku je velký zájem a na každého se místo nedostane.

@Trojlístek
u nás to bylo podobné, stačilo několik průšvihů, kdy se zjistilo, že dítě je ve školce a dobírá ATB, „ale už nemá teplůtku a ani tolik nefrká“ :roll: :cert: :cert: a šlo se natvrdo, vymezí v provozním řádu školky a vyžadování potvrzení a je klid.

• Citovat
  • Upravit
2969
17.10.13 17:21

Holky a nevíte jakou fci má vlastně nosní mandle. Dr.ORL se k vyndání moc nemá, prý nikde není psáno že před školou půjde, ale teď to dělat nechce. Přitom chrápe tak, že kolikrát mlátím hlavou do zdi, abych usnula. Já třeba mandli nemám a nemůžu se potápět, aniž bych nedržela nos-jinak mi do něj nateče :nevim:. Ale nemyslím, že by to bylo kvůli potápění :think:

Příspěvek upraven 17.10.13 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
17.10.13 17:21
@1024 píše:
Náš syn je na tom uplně stejně. Též 3 roky, věčně od podzimu do jara zelená rýma s hnisákama v očích, nikdy nemá voděnku, ale rovnou zelenou a dělá bubliny. Než jsem se dostali na ORL, trvalo skoro rok. Vždy dětská léčila Pamyconem :roll:,který ORL dr. prý přímo nesnáší. Jenže prý to nemá v takové fázi, že by operace byla nutná. Náš ještě do školky nechodí, dala jsem mu rok, aby vše dohnal motoricky a řečově, ale té rýmy se též děsím, vím jak jsou na to učitelky háklivé. Už jsem se setkala i s reakcí matky, kdy vyloženě v kupé vlaku zakázala svým dětem přibližovat se k synovi :oops:. O smrkání nejde ani mluvit, zachrochtá jen pusou a též chrápe :cert:. Jinak teď utírám už skoro 2 týdny. Jediné co trochu pomohlo byl Aerius, ale ten je na předpis a je na alergickou rýmu

Vis co, ja se ji nedivim moje dite melo z kazde rymy zanet stredniho ucha, takze jsem taky byla hooodne hakliva pokud nekdo v okoli mel rymu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
17.10.13 17:22

@1024 pokud je permanentne zvetsena jen skodi s uzitek 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.10.13 17:23
@stazinka09 píše:
my jsme třeba s opakující se rýmou a kašlem byli doporučeni na imunologii. Rýma opravdu není příznak zdraví a opakující se potíže můžou vést až k rozvoji astmatu. Byla období kdy malá i chrupkala. Takže kompletní diagnostika, vyloučení alergie, pak následovala imunologická léčba. Celkem úspěšná a rozhodně k tomu přispěl i fakt, že v naší MŠ dítko s rýmou jiného než alergického původu do školky ten den nevezmou. Takže si to děti nerozdávají mezi sebou pořád dokola.

Mohla bych se zeptat, jestli jste při imunologické léčbě byli doma nebo dcerka chodila do školky?
Já jsem malého taky nechala objednat na vyšetření, tak mě zajímá, jak to probíhá..Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10878
17.10.13 17:24

@teretere Tady by bylo na místě, aby jsi je důrazně upozornila, že tvé dítě prostě budou oblékat. V jeslích je trošku jiný přístup. Takový jaký popisuješ taky neznám. Znám přístup velmi starostlivý, navíc se za jesle z vaší kapsy dost doplácí, ne?

S takovým přístupem, pokud by se nic nezměnilo, bych dala dítě rovnou do soukromé školky.

To víš, že mohou mít výhrady, ale sama vidíš kam tyhle výhrady vedou. Jako na rovinu, mně se to taky nehodí, že to tak je, nicméně nejhorší to bylo hned zpočátku, jde jen o to přijmout tohle pravidlo a pak si ho nemůžeš vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.13 17:24

@Vemas Potom nechápu, proč ji nevyndá teď :evil:. Synovec byl a je zdráv a nechrápe.
Jo taky jsem se nedivila, ale bylo to takové nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.13 17:25

No jo, vidím že tady také není jednotný přístup :nevim:
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou.. :think:
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.10.13 17:27
@1024 píše:
Holky a nevíte jakou fci má vlastně nosní mandle. Dr.ORL se k vyndání moc nemá, prý nikde není psáno že před školou půjde, ale teď to dělat nechce. Přitom chrápe tak, že kolikrát mlátím hlavou do zdi, abych usnula. Já třeba mandli nemám a nemůžu se potápět, aniž bych nedržela nos-jinak mi do něj nateče :nevim:. Ale nemyslím, že by to bylo kvůli potápění :think:Příspěvek upraven 17.10.13 v 17:22

nosní mandle má funkci takovou, že zachytává bacily a vlastně všechno, co dítě dýchá(tak jako krční),že se třeba bakterie nedostanou hnedka do dýchacích cest, ale zastaví se o tu mandli..Pokud ale ta mandle dělá potíže, tak je spíš na obtíž..
Pokud doktor dělá cavyky, zkusila bych zajít k jinému.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.10.13 17:30
@Anonymní píše:
No jo, vidím že tady také není jednotný přístup :nevim:
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou.. :think:
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.

Nás malý taky nenakazil, ale má zelený sopel a s tím ho do školky nikdy nedávám..
Má soplík průhledný nebo žlutý, hnědý, zelený..To snad vidíš na kapesníku..
A snaž se pochopit, že kdyby všichni dávali nemocné děti do školky, tak by ty rodiče vůbec nemohli chodit do práce, protože by byly děcka věčně nahromadě, za to se nesmíš zlobit..

• Citovat
  • Upravit
10878
17.10.13 17:30

A taky se můžete ohánět tím, že když naše dítě tyhle problémy nemá, tak se mi to kecá. To bych vám fakt doporučila naší paní ředitelku ve školce, poněvadž ta má na tyhle ofrky jak se jim bránit patent. Dítě je prostě starost, nejen radost, chtěli jste mít dítě v téhle školce? Tak se starejte.

Všichni řešíme obdobné problémy s prací a hlídáním, ale takové řešení, jakože prostě do školky půjde i s rýmou, či nedobranými léky nic neřeší. Jen to zhorší situaci někomu dalšímu v pořadí.

Taky nám nemá kdo hlídat, taky bojujeme jak se dá, zaměstnavatel frflá, prostě to tak je… To je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí