Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
No jo, vidím že tady také není jednotný přístup
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou..
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.
moje dite z kazde rymy melo zanet stredniho ucha. Bomba, ze musis chodit do prace a usopleny dite do skolky. Nicmene ja jako pracujici bych ti fakt podekovala, pac pri zanetu st ucha dita zustava doma 14 dni na bolest kterou dite trpi radsi nemluvim
A takova ryma je infekcni, dusledkem infekci je mandle zvetsena.
@Anonymní píše:
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou..
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.
Jsem psala co jsem očekávala, že nastane a ty jsi mě zatím předběhla ![]()
@Anonymní píše:
K tomu bych mohla taky napsat to, že dokud se s obdobnými dětmi nepotká, tak problémy nejsou.
Tak jestli je rýma jaká je a pokud vás trápí hodně, tak je potřeba to řešit s pediatrem a ne na eMiminu. Vy jste si mohli vybudovat protilátky. Prostě cokoliv.
Já myslím, že všichni víme jak vypadá pořádná rýma a prostě všeobecně bychom měli vědět, že takové dítě do kolektivu prostě nepatří.
Ahoj, nechci polemizovat o tom jakou rýmu syn má a nebo jak moc za to může mandle aj.
Ale moje zkušenost je ta, že mám dceru, která mívá opakovaně laryngitidy a po nich pokašlává - hlavně po ránu a to cca měsíc než má další. Tahle to má už třetí půlrok - od podzimu do jara. Nechodila by do školky vůbec, ale po vyšetřenách jsme dostali potvrzení od dr., že prostě takhle to je, není infekční protože neodkašlává zabarvené hleny, vyš. jsou v normě a bohužel řešením je pravd. to, že vyroste. A je to OK. Samozřejmě pokud má laryng. tak ji do školky nedám, pokud má hnisavou rýmu ta už vůbec…Je to o dialogu a ohleduplnosti pro oastatní děti.
@Anonymní píše:
Děkuju za radu, asi to zkusíme..On chráme více než můj manžel, takže než dospělý chlap.Tak to se jí ani nedivím
Kdybych s ním měla být kvůli rýmě doma, tak v podstatě nemusím chodit do práce a můžu zůstat domaZakl.
Naše Ela o prázdninách chrápala jako pila, fakt hrůza. Slyšela jsem jí přes dvoje zavřený dveře. Taky má nosní mandli, v prosinci jdeme na vytržení. Na rýmu je taky náchylnější, od září jí už měla dvakrát a docela hnusnou. Naštěstí už nemá problém se smrkáním. Já bych mu jí nechala vytrhnout.
@1024 píše:
Náš syn je na tom uplně stejně. Též 3 roky, věčně od podzimu do jara zelená rýma s hnisákama v očích, nikdy nemá voděnku, ale rovnou zelenou a dělá bubliny. Než jsem se dostali na ORL, trvalo skoro rok. Vždy dětská léčila Pamyconem,který ORL dr. prý přímo nesnáší. Jenže prý to nemá v takové fázi, že by operace byla nutná. Náš ještě do školky nechodí, dala jsem mu rok, aby vše dohnal motoricky a řečově, ale té rýmy se též děsím, vím jak jsou na to učitelky háklivé. Už jsem se setkala i s reakcí matky, kdy vyloženě v kupé vlaku zakázala svým dětem přibližovat se k synovi
. O smrkání nejde ani mluvit, zachrochtá jen pusou a též chrápe
. Jinak teď utírám už skoro 2 týdny. Jediné co trochu pomohlo byl Aerius, ale ten je na předpis a je na alergickou rýmu
Ale ty vůbec nevíš, co k tomu tu maminku vede. Ona neví co tvému dítěti je, navíc pokud vidí co popisuješ. Akorát si takovou izolací stejně moc nepomohla, poněvadž to stejně lítá vzduchem.
@Trojlístek Vždyť jsem psala v dalším příspěvku, že se ji nedivím, jen to mohla říct trochu jiným tónem a ne jako kdyby měl černý kašel ![]()
Takže my, maminky které máme děti, které mají skoro celý rok rýmu nebo kašel, nemáme vlastně pracovat a máme raději sedět celý rok doma s dítětem, kterému kromě rýmy nic není?? ![]()
@1024 A ve výtěru mu nic nenašli? Naše Elča tahle smrkala několik měsíců a pak z toho vylezla Moraxela.
@Navli Úplně to tak máme doma jako pře kopírák.
A právě na tyhle oslabenější děti potom nasedají problémy těch, kteří nad opakovanou rýmou mávají rukou.
@Trojlístek Vždyť jsem psala v dalším příspěvku, že se ji nedivím, jen to mohla říct trochu jiným tónem a ne jako kdyby měl černý kašel ![]()
@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru
@1024 píše:
@Vemas Potom nechápu, proč ji nevyndá teď. Synovec byl a je zdráv a nechrápe.
Jo taky jsem se nedivila, ale bylo to takové nepříjemné.
Tak jdi někam jinam. U nás se na tom shodli dva doktoři na ORL, že to bude lepší, že už jí má fakt velkou a hlavně jí to ommezuje při mluvení, protože hodně huhňá.
@Anonymní píše:
Takže my, maminky které máme děti, které mají skoro celý rok rýmu nebo kašel, nemáme vlastně pracovat a máme raději sedět celý rok doma s dítětem, kterému kromě rýmy nic není??
To je pořád dokola, fakt! Tak si proboha zjistěte o jakou rýmu a proč ji pořád včetně kašle má.
To jako mám napsat, že skrz vás jsem matky, které mají sice „děti zdravé“, ale jakmile se potkají s vašim rezistentním bacilem u vašich dětí, tak nám to vadí? A to se divíš? Anonyme?
Já pak taky kvůli takovým anonymním dárcům řeším paragrafy!
Příspěvek upraven 17.10.13 v 18:00
@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku, změří emise v uších řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru