Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku, změří emise v uších řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru, ale to ještě nebyl na světě
@1024 píše:
@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru
Bože tak nech u pediatra udělat výtěr a budete mít jistotu, jestli je to infekční nebo ne. S bakteriema by se do školky fakt chodit nemělo.
@MarketaJ my do ní ještě nechodíme, proto to řeším teď dokud je čas
@1024 píše:
@MarketaJ my do ní ještě nechodíme, proto to řeším teď dokud je čas
Elča zatím do školky taky nechodí, proto to řeším taky tenhle rok a navíc jí to dělá problémy s tím mluvením. Ale mít v sobě několik měsíců nějaký svinstvo, jakože ta Moraxela je svinstvo. Já jsem jí jednou měla taky a děkuju už nikdy více. ![]()
@1024 píše:
@Trojlístek Vždyť jsem psala v dalším příspěvku, že se ji nedivím, jen to mohla říct trochu jiným tónem a ne jako kdyby měl černý kašel
Promiň, nevšimla jsem si. Jsi fakt zodpovědná, že se snažíš řešit tohle za včas. Kéž by takových bylo víc…
@MarketaJ Mě ani nenapadlo, že by se měl výtěr udělat, příští týden máme nějaké doktory, takže tam hned naběhneme a zeptám se. Pochybuji, že přes víkend bude ok, teď jsem marod, takže jsem ráda, že sedím.
Hele a jaký problémy má s mluvením, náš syn má dg. expresivní vývojovou dysgázii a dyslálii. Špatně mluví, patlá a vůbec je mu mizerně rozumět, mohlo by to souviset i s tou mandlí ![]()
@Anonymní píše:
Takže my, maminky které máme děti, které mají skoro celý rok rýmu nebo kašel, nemáme vlastně pracovat a máme raději sedět celý rok doma s dítětem, kterému kromě rýmy nic není??
Ne, nikdo po tobě nechce, aby jsi byla celý rok s dítětem doma..Ale jít k doktorovi, zjistit příčinu jeho rýmy a hlavně zjistit jestli je infekční nebo ne..A ty by jsi to měla hlavně udělat pro zdraví svého syna…To by pro tebe měla být priorita..Ne to, že ti za to učitelka nadává..
@Trojlístek No mě je právě nadmíru jasné, jak by učitelky reagovali a nedivím se tomu. Mě by se to taky nelíbilo vidět věčně usoplené děti, které pak nakazí ty moje. Jen mne mrzí a divím se, že tato rýma není pro obě dr. alarmující, zvl. když ji má pořád dokola. Ve škole se loni vyskytla spálová angína, povinně se musel přinést papír, že dítě není infekční a my byli z celé třídy jediní, kdo jej přinesl. Dcera měla infekční kožní nemoc, nějaké pupeny, zůstala doma, brala ATB a když se učitelka dozvěděla, že je doma, neb je to infekční, tak byla pěkně naštvaná na rodiče spolužáka, který s tím chodil do školy. Jenže jak donutit???
Tak spálovou angínu jsme měli ve školce loni..Chytli jsme ji mezi prvními, tak jsem hnedka volala do školky, to mi učitelka řekla, že jsem třetí která volá a že jdou hnedka vylepit papír na školku, že se objevila spálová angína..
Pak už bylo na rodičích, jestli dítě do školky dali..U nás se vylepuje každá infekční nemoc..Jsem za to ráda, samozřejmě děti které prodělali musí přinést papír od doktora..
V jiné školce, kde má kamoška malou je na nervy, protože tam řádí zánět spojivek a nikdo to neřeší..Maminky si to řekly mezi sebou…
To bych fakt měla radost..
@1024 píše:
@MarketaJ Mě ani nenapadlo, že by se měl výtěr udělat, příští týden máme nějaké doktory, takže tam hned naběhneme a zeptám se. Pochybuji, že přes víkend bude ok, teď jsem marod, takže jsem ráda, že sedím.
Hele a jaký problémy má s mluvením, náš syn má dg. expresivní vývojovou dysgázii a dyslálii. Špatně mluví, patlá a vůbec je mu mizerně rozumět, mohlo by to souviset i s tou mandlí
Ela strašně huhňá, není jí skoro rozumět. Na ORL mi říkali, že nosní mandle může způsobovat podtlak v uších, dítě pak hůř slyší některý frekvence.
Jojo kolektiv je radost. Dcera je ve 4tř. A už 3× donesla vši, jednou 2× po sobě
. Ví se asi tak od koho, ale není nikoho kdo by donutil. Ředitel sice píše blafy o tom, že u koho se to objeví, tak pomaže domů, ale jediné co domů jde je veš ve vlasech na mé holce. Je to prostě o té zodpovědnosti rodičů.
@1024 píše:
Jojo kolektiv je radost. Dcera je ve 4tř. A už 3× donesla vši, jednou 2× po sobě. Ví se asi tak od koho, ale není nikoho kdo by donutil. Ředitel sice píše blafy o tom, že u koho se to objeví, tak pomaže domů, ale jediné co domů jde je veš ve vlasech na mé holce. Je to prostě o té zodpovědnosti rodičů.
A to jsem se uklidňovala, že ve škole to bude lepší.. ![]()
@MarketaJ Tak to má tak nastejno. Tak třeba nám něco řeknou na foniatr. klinice, měli jsem tam jít na BERA metodu přes noc, zjistit, zda není nahluchlý, ale kvůli rýmě jsem to musela o měsíc oddálit. Je možné, že i toto mu brání v pořádné výslovnosti.
@1024 urcite. Kamosky kluk mel delsi dobu vetsi mandli. Spatne slysel a ted ho horkotezko uci spravne mluvit.
@Vemas No tak to je pěkný, neb ten synovec co mu brali mandli někdy v 6-ti letech teď v 11-ti huhlá, že mu nerozumí nikdo ani slovo ![]()