Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zakladatelko, má dcera má rýmu už asi tak rok a půl, možná dva… příčina neznámá
občas ji přejde, víceméně v létě, když jsme u vody, asi tím vlhkým vzduchem.. a chrápe taky jako blázen
no co se dá dělat, boj ve školce nás teprve čeká, tak uvidíme.. ale docela nám trochu pomáhá jak někdo psal Aerius, ačkoli taky alergii nemáme, ale co nám vždy na čas trochu pomůže jsou na podzim a jaře pravidelné návštěvy solné jeskyně. ten vzduch tam je zázračný
můžete vyzkusit, za to nic nedáte.. pamycon je na prd, když nemá rýmu jako nemoc, to se pak zbytečně cpou do jinak zdravého dítěte antibiotika.. ![]()
@1024 píše:
Jojo kolektiv je radost. Dcera je ve 4tř. A už 3× donesla vši, jednou 2× po sobě. Ví se asi tak od koho, ale není nikoho kdo by donutil. Ředitel sice píše blafy o tom, že u koho se to objeví, tak pomaže domů, ale jediné co domů jde je veš ve vlasech na mé holce. Je to prostě o té zodpovědnosti rodičů.
Tak první třída byla celkem katastrofa, spálová angína, střevní virosa, věčně kašel a rýma. Druhá třída asi tak 3× herpangína, ze školy v přírodě přivezla vši
. Zbavovali jsme se jich asi tři týdny a donutilo mně to k zoufalé akci sehnat si všiváky z UK, protože ty český prostě nefungujou
.
Tak u nás je rýma taková ta zadní, syn chodí od září do školky a má s ní problémy + suchý kašel…je to u nás normální vždy na podzim…syn je objednaný na trhání mandlí, protože má k tomu jasné příznaky + dost chrápe a přidýchává si pusou
ta zvětšená mandle může mít za následky i špatný sluch a kazivost zubů…bojím se, ale čekám až mu ta rýma a kašel zmizí a objednávám termín…nechci ho trápit, má to asi po mně, já na tom také byla ve třech letech a prý mi to dost pomohlo
zakladatelko, nepřemýšlela jsi nad vytrhnutím mandlí? Omlouvám se, ale příspěvky jsem nečetla, kdybys už odpovídala
@veverkas22 JOjo ten Pamycon nám dětská cpala furt a ORL z něho prostě nemohla. Aerius byl fajn, ale problém to nevyřešilo.
@Vemas Snad ji ukecám, příp. jdeme jinam
@mamkasl Ale připrav se na to, že jsou dost dlouhý čekačky. My máme termín začátkem prosince a objednávala jsem nás v srpnu. Ale nechtěla jsem do krče, tak jdeme do Motola.
@1024 odkud jsi? My sme byli na soukrome orl klinice a rozhodne doporucuju!
@Vemas Z Phy 9,ale jezdíme skrz vyšetření po celé Praze, takže dojet není problém
@1024 zkus tu jeskyni, jestli máš šanci v okolí.. nám pomáhá nejvíc ze všeho.. malá si tam hraje jako na písku, uteče to a i já na sobě cítím, jak je to super nejen na plíce, průdušky, ale i na kůži, náladu apod..
@veverkas22 To bych mohla, díky. Juknu, kde se v našem okolí nachází. ![]()
@Trojlístek píše:
Ale to už tady padlo, pokud pomůže vytažení nosní mandle, tak je to vyřešeno. Pochopitelně bych to konzultovala s lékařem, jaké jsou možnosti. A nikde jsem nepsala o tom, že se máš dítěte zbavovat. Tak klid.
vytažení mandle má ale i svoje negativa.
třeba je pro dítě leší že bude mít půl roku sopel u nosu než opakovaně bronchitidy a zápaly plic. ![]()
@1024 bezva bud ti kluka vysetri na andelu nebo v modranech. V modranech se delaji operace. Sice to platis, ale ver mi, ze to za to stoji. Delaji to laserem a v ramci jednodenni chirurgie.
Syna jsem objednala koncem unora, ale mel atb, takze ho vzali 14dni po dobrani atb
@1024 http://fortmedica. cz/
Plati se „jen“ operace jina vysetreni a kontroly jdou pres pojistovnu
@MarketaJ my jsme vedení do VFN a ve středu mi říkali, že mají volný termín koncem října…jenže to bohužel nevidím
@Lama Lama To já vůbec nezpochybňuji, taky jsem napsala po konzultaci.
Nicméně pokud nebudu vědět příčinu, respektive se to ani nebudu snažit zjistit a budu vodit věčně rýmové děcko do kolektivu, tak se nemohu divit, že se nepotkám s pochopením.