ABKM - stravování ve školce

1340
15.10.13 22:50

ABKM - stravovani ve skolce

Zdravim

Chtela bych se vas zeptat na vase zkusenosti se stravovanim ve skolce pri dietnim omezeni. Syn ma nastoupit do skolky v listopadu. Byla jsem smirena, ze mu budu jidlo do skolky denne pripravovat, ale dnes jsem narazila. Pani reditelka mi pri rekla, ze jim jidlo vozi z vedlejsi jidelny a ze musi splnovat prisne hygienicke normy a ze nevi, jestli by synovi mohli jidlo ve skolce ohrivat a podavat.

Jak jste toto resili?

Jsem ochotna podepsat skolce papir, ze beru odpovednost za pripadne strevni problemy na sebe. Nebo ja nevim, co s tim. Pani reditelka se pry zepta v jidelne, zda by byli ochotni to nejak resit, ale jestli ne, tak to bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
15.10.13 22:52

Nám na schůzce říkali, že vlastní jídlo není možný, dětem můžou něco vyselektovat, ale že když by takových jídel bylo víc, mají rodiče zvážit speciální školku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
15.10.13 22:53

Podobný problé řešila před několika lety moje mamka. V první třídě jsem musela určitou a ne zrovna nejkratší dobu držet kvůli nemoci dietu. Vím že mi ve školní jídelně vařily dietní jídla a že s tím nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
15.10.13 22:54

U nás ve školce mám pocit, že dokonce pro jednu holčičku vaří. Ta má alergii na lepek, ale mouku si musí nosit sama. Nejsem ji jistá jak to probíhá, ale každopádně jí vyšli vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.10.13 22:55

@kate02 Bezva, jsem rada, ze ho dostanu aspon do nejaky skolky. Jeste resit tohle. Me trefi.

Příspěvek upraven 15.10.13 v 22:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.10.13 22:56

@Lenny0 No ja doufam, ze v ty skole, pro kterou ta jidelna vari, nejaky takovy decka jsou a nebude to pro ne problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
15.10.13 22:58

Zkus domluvit přímo s vedoucí v jídelně která do vaší školky dodává jídlo. Všechno je to jen o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
15.10.13 23:06

@marki77 jojo, uvidim, s cim prijde pani reditelka a pak kdyztak poprosila pujdu uprosot primo zdroj. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
15.10.13 23:06

Moje sestrenice resila s dcerou problem s potravinovou alergii a nekde vycetla, ze jidelna ve skolce/skoke je povinna varit diteti dietu. Ale je to uz delsi doba, tak nevim, zda to jeste plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
16.10.13 00:12

Mame soukromou skolku tak se i zaridili. Kupuji mu specialni mleko a jigurty bez laktozy a vari aby mel stejne jidlo ale tak jak muze. Ve statni by to asi tak lehke nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
16.10.13 00:53

@kkkristynka ahoj, dcerka je alergická na vejce. Měla jsem hrůzu jak to bude ve školce, ale měli jsme obrovské štěstí na paní kuchařky, hospodářku a i učitelky. Neboť hygienu samozřejmě splňovat musí, ale je to také o ochotě. Nejdříve jsem některá jídla dle jídel. lístku posílala v misce a učitelky pak ohřály a když bylo ke sváče něco vaječ. tak jsme nakoupila jiné alternativy a to jí učitelky daly. Nakonec po měsíci i kuchařky mi vyšly vztříc, takže jsem jen nakoupila těstoviny, paní hospodářka mi je proplatila a vaří tak, aby to mohla i malá :palec: Jen knedlíky třeba posílám. Prostě klobouk dolů a líbala bych jim ruce. :potlesk: Ale jak to bude ve škole jednou :nevim:
Držím moc pěsti, ať se nějak domluvíte, co třeba nějakej úplateček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
16.10.13 06:46

Tak u máš ve školce vaří dietu zvlášť a ve skolce, kam dává malou kamarádka na to nemají kapacitu, tak ohřívají, co si donese… Je to asi zase o přístupu a o lidech… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.13 07:03

@kkkristynka ahoj, já jsem si „vydupala“ povolení a jídlo jsem do školky vozila naše (teoreticky jsem ani nemusela, ale pro klid paní ředitelky jsem ten papír donesla). Dojdi za ředitelkou, ona Ti řekne, jak postupovat. Musí se s tím přes hygienu. Ale zvládnout se to dá. Nemůžou Tvoje dítě nutit jíst něco, co mu nedělá dobře. Celiaklici taky mají vyjímku a můžou si jídlo vozit svoje. :hug: Nebo se dohodnout, že mu budou vařit bokem, u nás to nešlo z kapacitních důvodů, kuchařky vařily pro 600 dětí :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.10.13 v 07:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.13 07:05
@kate02 píše:
Nám na schůzce říkali, že vlastní jídlo není možný, dětem můžou něco vyselektovat, ale že když by takových jídel bylo víc, mají rodiče zvážit speciální školku… :nevim:

to vyselektuješ dítě jen proto, že nemůže jíst to, co ostatní? tak to čumim. Proč by normální dítě mělo chodit do speciální školky a zabírat tam místo těm, kteří to potřebují? 8o u abmk nemůžeš vyselektovat např z omáčky smetanu, ze sladkostí mléko a pod. To samé je u celiaklie. Prostě nejde, to musí být připravováno speciál a bokem. :nevim: (neber můj příspěvek jako útok na svou osobu, jen prostě zírám, že toto někdo někde řekne, absolutně nechápu vedení školky..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.13 07:16

@Mjau waw.. tleskám za takový přístup.. super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie